Τηλεόραση|09.05.2024 23:18

Eurovision 2024: Το Βέλγιο με τον Mustii και το πάρτι του ξεσήκωσε το Μάλμε

Newsroom

Ο σταρ της σκηνής και της οθόνης Mustii κουνάει τη σημαία του Βελγίου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. Ο καλλιτέχνης ξεσήκωσε το Μάλμε με το τραγούδι «Before The Party's Over».

Το Βέλγιο ήταν τόσο σίγουρο για την επιλογή του Mustii για τη Eurovision 2024, που ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε τον καλλιτέχνη της, επιλέγοντάς τον μέσω εσωτερικής επιλογής. Πρέπει να σταθεί αντάξιος, καθώς ο Gustaph έφτασε στην 7η θέση για το Βέλγιο με το Because Of You το 2023. Εκεί που ο Gustaph ξεκίνησε το πάρτι, ο Mustii υπόσχεται να το συνεχίσει με τη μουσική του. Την εμφάνισή του συνόδευσε μια χορωδία, αποτελούμενη από οπαδούς της Eurovision. Αυτή είναι η πραγματική ενέργεια του United by Music που πρεσβεύει ο μουσικός διαγωνισμός, άλλωστε.

Ο Mustii μπορεί να είναι νέος στη σκηνή της Eurovision, αλλά είναι πολύ γνωστός στο Βέλγιο. Σαν να μην έφτανε η κυκλοφορία 2 άλμπουμ (21st Century Boy και It's Happening Now), είναι επίσης δημοφιλής ηθοποιός. Με το πραγματικό του όνομα, Thomas Mustin, έχει παίξει σε ταινίες, στην τηλεόραση και στο θέατρο. Είναι επίσης κριτής στο Drag Race Belgium, και έμαθε ότι θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Eurovision, ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της εκπομπής.

Ο ποπ σταρ έχει ήδη δώσει στον κόσμο της Eurovision μια αίσθηση της θεατρικότητάς του με το μουσικό του βίντεο «Before The Party's Over», οπότε οι θαυμαστές του περίμεναν μια εξίσου θεατρική εμφάνιση στη σκηνή.

Ο Mustii εμφανίστηκε στο παρελθόν σε ένα ερειπωμένο αβαείο του 12ου αιώνα στο Βέλγιο, το Abbayee de Villers, μπροστά σε κοινό 5.000 ατόμων. Θυμάται ότι ήταν «μια μαγική νύχτα, κάτι ιερό και όμορφο» και λέει ότι θα το θυμάται για πάντα. Μπορεί το στυλ του Βέλγου σταρ να χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό, αλλά ο Mustii είχε μια αξιομνημόνευτη ενδυματολογική καταστροφή.

Όταν εμφανιζόταν σε ένα φεστιβάλ έπρεπε να κάνει μια γρήγορη αλλαγή ανάμεσα σε 2 τραγούδια και απλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος. Επέστρεψε στη σκηνή ημίγυμνος, με το μισό ρούχο να κρέμεται στο πάτωμα. Αλλά το σόου πρέπει να συνεχιστεί! Παρά το χάος, προσπάθησε να αυτοσχεδιάσει..!

Με έμπνευση από τον David Bowie και τους Maneskin

Η μεγαλύτερη έμπνευση του Mustii για τη Eurovision είναι ο Damiano David, ο frontman των Maneskin που κέρδισε τη Eurovision για την Ιταλία το 2021 με το Zitti E Buoni. Πάντα κριτής των drag race, λέει ότι θαυμάζει το «χάρισμα, τη μοναδικότητα, το θράσος και το ταλέντο» του.

Ο Βέλγος σταρ είναι μεγάλος θαυμαστής του David Bowie, ο οποίος έχει επηρεάσει ξεκάθαρα στα κοστούμια και τη μουσική του. Τα Heroes και Jump They Say βρίσκονται ακριβώς στην κορυφή της playlist με τα αγαπημένα του κομμάτια. Λατρεύει επίσης άλλους τολμηρούς ερμηνευτές όπως οι Florence & The Machine και ο Prince, οπότε να περιμένετε να ακούσετε τα You've Got The Love και Sign 'O' The Times αν ο Mustii είναι υπεύθυνος για το... πάρτι. Το Get Together και το Hollywood της Madonna είναι άλλα 2 αγαπημένα τραγούδια του Mustii, και λέει ότι αν είχε ένα λυχνάρι του Αλαντίν, θα ήθελε να είναι η Madonna για μια μέρα.

Ο Mustii είχε δηλώσει στο επίσημο podcast του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision: «Το τραγούδι βγήκε, τώρα είμαι πραγματικά συγκεντρωμένος στις φωνητικές πρόβες, στα οπτικά μέσα, απλά μέρα με τη μέρα. Δεν θέλω να σκέφτομαι το αργότερα, είμαι απλά συγκεντρωμένος στη δουλειά. Υπάρχει πολλή δουλειά να κάνω, έχω μια καλή ομάδα μαζί μου».

EurovisionEurovision 2024Βέλγιοειδήσεις τώρα