Ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση έκανε η Μαρίνα Σάττι στον Β' Ημιτελικό της Eurovision
NewsroomΡεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση έκανε το «ΖARI» και η χθεσινή εντυπωσιακή παρουσία της Μαρίνας Σάττι στον Β' Ημιτελικό της Eurovision, ξεπερνώντας την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας το 57%!
Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Nielsen, ο χθεσινός Β’ Ημιτελικός της Eurovision μεσοσταθμικά έφτασε στο 38,2%, ενώ στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση σκαρφάλωσε ακόμα περισσότερο σημειώνοντας 44,4%, κάτι που δεν έχει συμβεί σε κανέναν Ημιτελικό τουλάχιστον, τα τελευταία δέκα χρόνια.
H ΕΡΤ1 στην πρώτη θέση τηλεθέασης
Αποτέλεσμα ήταν η ΕΡΤ1 να βρεθεί στην πρώτη θέση τηλεθέασης σε σχέση με όλα ιδιωτικά κανάλια, με ποσοστό ημέρας στο δυναμικό κοινό 16,9%.
Η αγωνία και η προσμονή του κοινού να βρεθεί η ελληνική συμμετοχή στον Τελικό της 68ης Eurovision αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση για την πρόκριση της χώρας μας, με την τηλεθέαση της ΕΡΤ1, στο συγκεκριμένο τέταρτο, να φτάνει στο 51% στο σύνολο και στο 57% στο δυναμικό κοινό.
Κατά μέσο όρο τον Β΄ Ημιτελικό παρακολούθησαν 1.620.779 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (για ένα λεπτό) ανήλθε σε 3.099.921.
Σημειωτέον ότι ρεκόρ τηλεθέασης έκανε και το ERTFLIX που δέχθηκε περισσότερες από 184.000 επισκέψεις από θεατές που παρακολούθησαν τον Ημιτελικό μέσω υπολογιστών, tablets και κινητών τηλεφώνων. Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο ότι πρώτη σε τηλεθέαση ήρθε η Θεσσαλονίκη με ποσοστό που έφτασε το 45% (44,7%). Ακολούθησε η Αττική 42,6% και η υπόλοιπη Ελλάδα με 33,7%.
- Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
- Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
- «Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο
- Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)