Τηλεόραση|12.05.2024 00:30

Eurovision 2024: Οι ABBA «επέστρεψαν» στη σκηνή 50 χρόνια μετά - Αφιέρωμα με Charlotte Perrelli, Carola και... Conchita

Newsroom

Οι νικητές της Eurovision αποτίουν φόρο τιμής στoυς μοναδικούς ABBA στο μεγάλο τελικό. Η Charlotte Perrelli, η Carola και η Conchita Wurst παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στους ABBA στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το βράδυ του Σαββάτου (11/5). Νωρίτερα, το συγκρότημα εμφανίστηκε πάνω στη σκηνή με ολογράμματα. 

Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που οι ABBA χάρισαν στη Σουηδία την πρώτη της νίκη με το «Waterloo». Μια ιστορική στιγμή για τη Σουηδία, φυσικά, αλλά και μια τρυφερή ανάμνηση για ολόκληρη την κοινότητα της Eurovision σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, αυτή η επέτειος έπρεπε οπωσδήποτε να τιμηθεί, ειδικά καθώς η Σουηδία φιλοξενεί τον διαγωνισμό για 7η φορά το 2024, 50 ολόκληρα χρόνια μετά από εκείνη τη μοιραία νύχτα στο Brighton Dome.

«Waterloo», ένας τέλειος pop ύπνος

Πώς μπορούμε να μιλάμε για τη Eurovision χωρίς να αναφέρουμε τους ABBA; Το κουαρτέτο που έχει πλέον αγαπηθεί παγκοσμίως κέρδισε το χρυσό για την πατρίδα του, τη Σουηδία, το 1974. Πέρα από τα πασίγνωστα πλέον ρούχα που φορέθηκαν για την παράσταση, το ίδιο το τραγούδι αποτελεί παράδειγμα για το πώς να συναρμολογήσεις έναν τέλειο ποπ ύμνο - κάτι που το συγκρότημα συνέχισε να επαναλαμβάνει και να τελειοποιεί για χρόνια μετά τον διαγωνισμό. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό παρά με τρεις εμβληματικούς νικητές της Eurovision, ο καθένας από τους οποίους γιορτάζει ένα δικό του ορόσημο το 2024;

Η Carola, η οποία πήγε τον διαγωνισμό στο Μάλμε για πρώτη φορά το 1992, μετά τη νίκη της για τη Σουηδία το προηγούμενο έτος, και η Conchita Wurst, η οποία πέτυχε μια αξέχαστη νίκη για την Αυστρία πριν από 10 χρόνια, το 2014. Ο Per Blankens, τηλεοπτικός παραγωγός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024, δήλωσε: «Τώρα ερχόμαστε όλοι μαζί για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια της Eurovision. Όλοι γνωρίζουν αυτό το τραγούδι - παγκοσμίως. Και για να μας βοηθήσουν, έχουμε τρεις φανταστικούς νικητές της Eurovision».

Η Charlotte Perrelli, η οποία γιορτάζει φέτος το αργυρό Ιωβηλαίο της νίκης της στη Eurovision, ανέφερε: «Το 1974 ήταν η χρονιά που γεννήθηκα και οι ABBA κέρδισαν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Είναι πρότυπα με τα οποία μεγάλωσα και η ευκαιρία να συμμετέχω στο αφιέρωμά τους στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision είναι πολυ σημαντική».

EurovisionEurovision 2024ειδήσεις τώραABBA