Τηλεόραση|11.04.2019 18:26

ΕΡΤ1: Τέλος η Ακριβοπούλου από την πρωινή ζώνη

Χρήστος Ιερείδης

Αναδιάρθρωση του προγράμματος της ΕΡΤ1 θα εφαρμόσει σταδιακά από Δευτέρα η Κρατική Ραδιοτηλεόραση. Αλλάζουν σχεδόν όλα και όλοι. Αίσθηση έχει προκαλέσει η μετακίνηση της Κατερίνας Ακριβοπούλου στη μεταμεσονύχτια ζώνη του σταθμού, στο πλαίσιο της ανανέωσης και ενδυνάμωσης, όπως υποστηρίζεται, του νέου προγράμματος.

Από την αρχή της επόμενης εβδομάδας την πρωινή ενημερωτική ζώνη θα αναλάβουν οι Μάνος Νιφλής- Κώστας Αλαντζάς. Αύριο, Παρασκευή, λογικά θα είναι η τελευταία εκπομπή των Νίκου Παναγιωτόπουλου- Μαρίας Αλεξάκη, που πιστώνονται την καλή πορεία, για τα ΕΡΤικά δεδομένα, της ενημερωτικής εκπομπής που παρουσίαζαν.

Το μετα- πρωινό μαγκαζίνο «Απευθείας» παραμένει, όχι όμως με την τριάδα παρουσιαστών. Από την εκπομπή αποχωρεί ο Νίκος Μερτζάνης και θα συνεχίσουν οι Νίκος Λασκαράτος- Μάριον Μιχελιδάκη.

Ο Μερτζάνης αποφασίστηκε να παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας σε καθημερινή βάση 19.00- 21.00. Θα διαδεχθεί δηλαδή την εκπομπή «Δεύτερη ματιά» της Κατερίνας Ακριβοπούλου. Στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ1 με τον Μερτζάνη την αρχισυνταξία θα κάνει ο Αλέξανδρος Κλώσσας, πρώην αρχισυντάκτης της εκπομπής «Άλλη Διάσταση».

Παραμένει ως έχει η εκπομπή «Για την Ελλάδα» του Σπύρου Χαριτάτου και η εκπομπή «Άλλη Διάσταση» θα αποκτήσει νέον βασικό παρουσιαστή ο οποίος θα παραλάβει από τους «υπηρεσιακούς» Φωτεινή Λαμπρίδη- Γιάννη Παναγιωτόπουλο. Δεν αποκλείεται όμως να διατηρηθούν, αρκεί η αποδεκατισμένη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής να ενισχυθεί.

Περνά στην ιστορία της ΕΡΤ η εκπομπή «Δεύτερη ματιά», όμως η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου θα συνεχίσει στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης με καθημερινή μεταμεσονύχτια εκπομπή (00.30- 02.00).

πρόγραμμαΕΡΤ