Τηλεόραση|22.06.2020 16:44

Στέλλα Γκαντώνα: «Δίνω πολλές ευκαιρίες. Αλλά αν φύγω, έφυγα!»

Newsroom

Η δημοσιογράφος και άνκοργουμαν του Open TV Γιώργο Πράτανο, και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα δελτία ειδήσεων, την τελειομανία αλλά και την αναγνωρισιμότητα.

Βλέπεις τα δελτία σου μετά; Για να διορθώσεις λάθη;
Όταν έχω χρόνο, θα κάτσω να με δω για να διορθωθώ. Όταν δεν το κάνω, σημαίνει πως είμαι σίγουρη ότι θα βρω πολλά λάθη και θα νευριάσω με τον εαυτό μου.

Αντιλαμβάνομαι πως είσαι τελειομανής. Πώς διορθώνεται αυτό;
Δεν παλεύεται… Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου. Είμαι αυστηρή, αλλά είναι ο χαρακτήρας μου αυτός.

Αυτό το μοντέλο του μονοθεματικού πολιτικού δελτίου με το σταθερό πάνελ πιστεύεις πως θα περνούσε στις τώρα;
Όχι. Πιστεύω ότι αυτό έχει παρέλθει και ο κόσμος προτιμά τα πολυσυλλεκτικά δελτία. Προφανώς, όταν η επικαιρότητα επιτάσσει ένα θέμα, δεν μπορείς να το προσπερνάς έτσι απλά. Δεν μπορεί σε προεκλογική περίοδο να μην αφιερώνεις τον περισσότερο χρόνο εκεί.

Πόσες ώρες δουλεύεις;
Όλη μέρα.

Και πότε βγαίνεις;
Όποτε μπορώ. Μετά τη δουλειά δεν βγαίνω συχνά, γιατί ξυπνάω πολύ νωρίς. Οι δημοσιογράφοι είμαστε και άνθρωποι.

Σε αναγνωρίζουν πλέον στον δρόμο; Πώς αντιδρούν;
Δεν μπορώ να σου πω ότι περπατάω και οι άνθρωποι με δείχνουν με το δάχτυλο, δεν είμαι ο Ρουβάς. Έχει τύχει όμως να πάω άβαφτη σε πρατήριο βενζίνης και να πω «Βάλτε μου 20 ευρώ» και ο υπάλληλος να μου πει «Μάλιστα, κυρία Γκαντώνα». Γενικά, αυτοί που με αναγνωρίζουν μου μιλάνε κιόλας. Κι εγώ, αν δω κάποιον διάσημο στον δρόμο –εγώ δεν είμαι διάσημη–, θα πω «Αχ, ο τάδε» και μπορεί να πάω να του μιλήσω και χωρίς να τον ξέρω.

Αλήθεια; Το έχεις κάνει;
Ναι, γιατί; Αν θαυμάζεις τη δουλειά του.

T

Ποιος ήταν ο τελευταίος που του έχεις μιλήσει έτσι;
Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, ο ηθοποιός που έπαιζε στο 10 Λεπτά Κήρυγμα. Τον είχα πετύχει στο λεωφορειάκι του αεροπλάνου. Του είπα «Γεια σας, συγχαρητήρια, είστε πολύ καλός στη δουλειά σας».

Έχεις σκεφτεί ότι ένας άνθρωπος μπορεί να σε πλησιάσει έχοντας κάποιες προσωπικές επιδιώξεις;
Δηλαδή;

Είσαι δημοσιογράφος, είσαι στην τηλεόραση, μπορεί να σκέφτεται πως είσαι χρήσιμη.
Όχι, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ ούτε μου έχει συμβεί. Γενικά, είμαι καλοπροαίρετη.

Γιατί οι άντρες δημοσιογράφοι είναι συνήθως με γυναίκες δημοσιογράφους;
Γιατί ο ένας μπορεί να καταλάβει πιο εύκολα τον άλλον. Από την άποψη των ωραρίων, για παράδειγμα, βολεύει πολύ περισσότερο.

T

Από την άλλη, τα φώτα και η αναγνωρισιμότητα δεν φέρνουν ανταγωνισμό;
Προσωπικά, δεν το έχω ζήσει ποτέ αυτό, γιατί από τη φύση μου δεν είμαι ανταγωνιστική. Είμαι ανταγωνιστική μόνο με τον εαυτό μου. Ανταγωνισμός μπορεί να υπάρχει και σε ζευγάρια που δεν δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο, αλλά και εκεί θα πρέπει ένας από τους δύο να κάνει λίγο πίσω, αν θέλει η σχέση να κρατήσει.

Εσύ ως άνθρωπος κάνεις πίσω;
Ναι, κάνω. Επίσης, δίνω πολλές ευκαιρίες. Αλλά αν φύγω, έφυγα! Είμαι γενναιόδωρη και μου αρέσει να βλέπω το ίδιο και από τους άλλους.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Έθνος.

T
Open TVΣτέλλα Γκαντώνα