Τηλεόραση|08.05.2019 17:33

Έφη Γούση στο TV Έθνος: Αποκαλύπτει όσα ετοιμάζει για τη Ντούσκα στη Eurovision

Φωφώ Μπόνιου

Από τη Θεσσαλονίκη στο Παρίσι και φέτος στη Eurovision. Η έχουσα την καλλιτεχνική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision αποκαλύπτει όλα όσα ετοιμάζει για την Κατερίνα Ντούσκα, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη σκηνή του Τελ Αβίβ.

Από το Παρίσι στην Ελλάδα λόγω Eurovision;

Είχα φύγει πριν από λίγους μήνες στο Παρίσι, για να προσπαθήσω να κάνω μια έναρξη εκεί, επέστρεψα για το project της Eurovision και σχεδιάζω να φύγω και πάλι.

Γνωρίζατε την Κατερίνα Ντούσκα προτού γίνετε συνεργάτες;

Ήξερα τη δουλειά της γιατί είναι ένα κορίτσι που μου είχε κάνει εντύπωση, τόσο η ίδια όσο και τα τραγούδια της. Προσωπικά όμως δεν γνωριζόμασταν, παρά μόνο ιντερνετικά. Περιγράψτε μας τον ρόλο που έχετε αναλάβει σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό της Eurovision. Είμαι η creative director της συμμετοχής. Έχω αναλάβει δηλαδή όλη την εικόνα της εκπροσώπησής μας, από το βίντεο μέχρι και το staging στο Τελ Αβίβ στις 14 Μαΐου στη σκηνοθεσία και στο art.

T

Ποιοι θα είναι οι συνεργάτες σας σε αυτήν την αποστολή στο Τελ Αβίβ;

Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με την Ιωάννα Τουμπακάρη, τη χορογράφο μας. Ο Περικλής Μαθιέλης επιμελείται τα φώτα, η Σεσίλ Ιγγλέση έχει αναλάβει τα κοστούμια των χορευτριών και των vocals. Στο stage μαζί με την Κατερίνα θα δούμε τα κορίτσια Δήμητρα Βλάχου, Φάνια Γρηγορίου, Ευγενία Λιάκου, Ελένη Ποτατζίδου και Ερασμία Μαρκίδη.

Μπήκατε στη διαδικασία να παρακολουθήσετε παλαιότερες εμφανίσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στη σκηνή της Eurovision;

Ναι, παρακολούθησα για να δω σε τι σημείο βρίσκεται ο διαγωνισμός και ποιες είναι οι απαιτήσεις. Κυρίως δηλαδή για τεχνικά θέματα που θα με βοηθούσαν.

Το βιντεοκλίπ, του οποίου εσείς είχατε τη σκηνοθετική επιμέλεια, είχε στοιχεία αναγεννησιακού στυλ. Κάτι ανάλογο θα δούμε και στην εμφάνιση της Ελληνίδας εκπροσώπου μας επί σκηνής;

Ο κώδικας, ναι, θα είναι κοινός.

Ποιο είναι το οπτικοποιημένο μήνυμα του «Better love» και ποιο θα είναι το σκεπτικό της όλης εμφάνισης;

Προσπαθώ κάθε φορά να έχω ανοιχτά μηνύματα, μου αρέσει να δίνω το έναυσμα για να κάνει ο κάθε θεατής τη δική του προβολή, τη δική του ερμηνεία, έτσι νιώθω ότι η εικόνα γεννιέται ξανά και ξανά. Δεν ήθελα να περιορίσω λοιπόν την αγάπη ανάμεσα σε μια ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού, αλλά να ανοίξει η κλίμακά της σε αυτό που αξίζει ο καθένας μας. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες παλεύουν ακόμα και σήμερα για ίσα δικαιώματα, και έχω βρεθεί κι εγώ αρκετές φορές σε αυτήν τη θέση. Τόσο στο βίντεο όσο και στη σκηνή, λοιπόν, ο κώδικας είναι κοινός: γυναίκες, άχρονες στο τότε και στο τώρα, όλες μαζί πιστεύουν, προσδοκούν, μάχονται, αξίζουν μια ανώτερη αγάπη.

Αληθεύει ότι οι Deux Hommes θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν να ντύσουν με μια δημιουργία τους την Κατερίνα Ντούσκα;

Ναι, οι Deux Hommes έχουν αναλάβει το κοστούμι της Κατερίνας και είναι δύο άνθρωποι που θαυμάζω πολύ και κατάφεραν να κάνουν πράξη το σύνολο της ιδέας.

Εκτός από το project τι άλλο κάνετε αυτήν την περίοδο και ποια τα σχέδιά σας;

Συμμετέχω τον Ιούνιο σε μια ομαδική έκθεση στο Μιλάνο (Sublimations Milano 2019) με επιμελήτρια τη Rodica Tanase και σχεδιάζω να φύγω και πάλι στο εξωτερικό για να μπορώ να έχω μια ευκαιρία να εξελίξω τη δουλειά μου.

Who is Who

H Εφη Γούση αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ το 2008 και από τον Ομιλο Δημητρέλη ως interior designer το 2004. Εχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, σε δύο κινηματογραφικές ταινίες, εργάζεται και ως σκηνοθέτις σε θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους, ενώ είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία της εμφάνισης του Γιώργου Μαζωνάκη σε νυχτερινό κέντρο. Παράλληλα εργάζεται και ως φωτογράφος.

Κατερίνα ΝτούσκαEurovision 2019Eurovision