Τηλεόραση|13.05.2019 09:32

Όλες οι λεπτομέρειες για τον τελικό του «MasterChef»

Φωφώ Μπόνιου

Το φινάλε φέτος θα έχει, όπως και πέρυσι, δύο μέρη. Το πρώτο θα είναι μαγνητοσκοπημένο, ενώ το δεύτερο, στο οποίο οι δύο διεκδικητές των 50.000 ευρώ θα μαγειρέψουν, θα είναι live. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά και τη διπλή αποχώρηση Ζαχίρ και Ασημίνας, οι τελευταίοι πέντε παίκτες θα δώσουν αυτήν την εβδομάδα την πιο σημαντική μάχη έπειτα από 3,5 μήνες παραμονής στο παιχνίδι.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, Παντελής και Πάνος θα είναι οι δύο παίκτες που δεν θα καταφέρουν να βρεθούν στην τελική τριάδα, την οποία και αποτελούν ο Χρήστος, ο Μάνος και η Σπυριδούλα. Ο... κρατς όμως -του οποίου φωτογραφίες από νυχτερινή έξοδο κυκλοφόρησαν στα social media-, αν και φτάνει στην πηγή, εντούτοις στο παρά πέντε δεν καταφέρνει να πιει νερό και έτσι αποχαιρετά το ριάλιτι μαγειρικής, κατακτώντας την τρίτη θέση στον διαγωνισμό.

T

Μάνος και Σπυριδούλα βάζουν τις ποδιές τους και σηκώνουν τα μανίκια, μια και οι δοκιμασίες που τους περιμένουν σίγουρα δεν θα είναι εύκολες. Για την ακρίβεια, όπως λένε οι πηγές μας, οι δοκιμασίες του τελικού θα είναι τέσσερις. Η μία εξ αυτών, η οποία και γυρίστηκε ήδη, πραγματοποιήθηκε στο Bilbao της Ισπανίας. Εκεί οι Βάσκοι συνηθίζουν να απολαμβάνουν ένα ποτήρι txakoli, τοπικό αφρώδες κρασί, με τα pinchos ή pintxos. Πρόκειται για φέτες τραγανής μπαγκέτας με διάφορα μεζεδάκια επάνω.

T

Οι σεφ επιστρατεύουν όλη τη φαντασία τους μετατρέποντας πολλές φορές τα pintxos τους σε έργα τέχνης. Μάλιστα μία φορά τον χρόνο διοργανώνεται διαγωνισμός, όπου και βραβεύονται τα καλύτερα. Σε αυτήν τη δοκιμασία -στην οποία ενδεχομένως οι παίκτες να διαγωνίστηκαν για τα καλύτερα pintxos- νικητής αναδείχθηκε ο Μάνος. Ωστόσο, η Σπυριδούλα έβαλε τη δυνατά της στη δεύτερη δοκιμασία και ισοφάρισε, σύμφωνα με πληροφορίες.

T

Οι επόμενες δύο δοκιμασίες γυρίζονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανό τους δύο διεκδικητές του μεγάλου επάθλου των 50.000 ευρώ να κληθούν να βοηθήσουν και πρώην παίκτες, τους οποίους θα επιλέξουν οι δύο φιναλίστ.

MasterChef 2019MasterChef