Τηλεόραση|15.05.2019 00:40

Eurovision 2019 - Α' Ημιτελικός: Η Τάμτα ανοίγει τον διαγωνισμό με το Replay (vid)

Newsroom

Ο Α' Ημιτελικός του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησε με μια φαντασμαγορική τελετή στο International Covention Center (ICC) του Τελ Αβίβ. Τους τηλεθεατές και το ενθουσιώδες πιστό κοινό της Eurovision υποδέχθηκαν οι παρουσιαστές τής βραδιάς Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar και Lucy Ayoub. Η Νέτα, η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, άνοιξε το τηλεοπτικό σόου της Eurovision με το νικητήριο «I' m not your toy».

Η Τάμτα με την Κύπρο «σήκωσε την αυλαία» του διαγωνισμού, αφού το κομμάτι «Replay» ήταν το πρώτο στη λίστα των 17 χωρών που εμφανίζονται στον Α' Ημιτελικό και διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 18 Μαΐου. Άνετη και λαμπερή, η Τάμτα εμφανίστηκε στη σκηνή με μαύρο τζάκετ, μαύρες ψηλές μπότες και μαύρα γάντια, ενώ από μέσα φόρεσε ένα κορμάκι με κρυστάλλους.

Τάμτα (AP images)
Τάμτα (AP images)

Μαζί της οι τέσσερις χορευτές με τους οποίους την είδαμε και στο πορτοκαλί χαλί της τελετής έναρξης του διαγωνισμού το βράδυ της Κυριακής. Στο δεύτερο ρεφρέν του τραγουδιού, οι χορευτές της βγάζουν το σακάκι, για να εμφανιστεί μόνο με το κορμάκι. Ο τίτλος «Replay» που επαναλαμβάνεται τρεις φορές στο ρεφρέν, δείχνει την Τάμτα να κάνει τρεις φορές την ίδια κίνηση. Στο τελευταίο ρεφρέν τον επίλογο έγραψαν πυροτεχνήματα, ενώ η χορογραφία του Replay τελείωσε με τους χορευτές ξαπλωμένους στο πάτωμα. Όλα πήγαν καλά για την τραγουδίστρια της Κύπρου, που νωρίστερα στην dress rehearsal του Α’ Ημιτελικού είχε ένα ατύχημα επί σκηνής, αλλά διατήρησε την ψυχραιμία της και το διασκέδασε όσο ποτέ.

Διάβασε ακόμα: Eurovision 2019: Τάμτα και Κατερίνα Ντούσκα πέρασαν στον τελικό (vids)

Δείτε το βίντεο:

T
T

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 16η θέση του Α' Ημιτελικού με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love» το οποίο έχει γράψει μαζί με τον Έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον τραγουδοποιό σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης. 

Τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής στον Τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G (Κώστας Καραμητρούδης).

Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά - οι «Big Five» και το Ισραήλ. 

ΤάμταΙσραήλEurovisionEurovision 2019