Τηλεόραση|16.05.2019 15:56

Eurovision 2019: Απόψε ο Β' Ημιτελικός με τα μεγάλα φαβορί

Newsroom

Σε απευθείας σύνδεση με το Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει απόψε τον Β' Ημιτελικό (16/5) στις 22:00.

Οι χώρες που θα διαγωνιστούν σήμερα το βράδυ είναι: Αρμενία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Ελβετία, Λετονία, Ρουμανία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Κροατία, Μάλτα, Λιθουανία, Ρωσία, Αλβανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία και Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τα στοιχήματα, μεγάλα φαβορί για να περάσουν στον Τελικό είναι: η Ολλανδία, η Σουηδία, αλλά και η Ρωσία με το Αζερμπαϊτζάν και την Ελβετία.

Τον σχολιασμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Θυμίζουμε πως στον πρώτο ημιτελικό συμμετείχαν 17 χώρες, εκ των οποίων πέρασαν στον τελικό οι δέκα, ανάμεσά τους η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love», αλλά και η Κύπρος με την Τάμτα και το «Replay». Παράλληλα, οι διοργανωτές του διαγωνισμού συνδύασαν την εμφάνιση της Dana International, με ένα μήνυμα αγάπης το οποίο και θέλησαν να περάσουν, δείχνοντας πλάνα από το κοινό, με ερωτευμένα ζευγάρια να φιλιούνται και γύρω τους να σχηματίζεται μια καρδιά. Ερμήνευσε Bruno Mars και «Just the way you are».

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς και του Ισραήλ ως διοργανώτριας χώρας δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά - οι «Big Five» και το Ισραήλ. 

Η Ελλάδα δεν ψηφίζει στον Β' Ημιτελικό

Δικαίωμα ψηφοφορίας στον Β' Ημιτελικό, έχουν μόνο οι χώρες που λαμβάνουν μέρος σε αυτόν. Έτσι, η Ελλάδα και η Κύπρος θα μπορούν να ψηφίσουν ξανά στον Τελικό, όποιο τραγούδι τους αρέσει, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. 

Οι τηλεθεατές  θα μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού. Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Δείτε live τον Β' Ημιτελικό

EurovisionEurovision 2019