Τηλεόραση|17.05.2019 06:24

Eurovision 2019: Αυτές είναι οι χώρες του τελικού -Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα

Newsroom

Με την πρόκριση δέκα ακόμη χωρών από τις δεκαοκτώ που διαγωνίστηκαν στο δεύτερο ημιτελικό, ολοκληρώθηκε η λίστα των συμμετεχόντων στον τελικό του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (18/5) στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ

Η Ρωσία, η Ελβετία, η Μάλτα, η Ολλανδία, το Αζερμπαϊτζάν, η Σουηδία, η Βόρεια Μακεδονία, η Αλβανία, η Δανία και η Νορβηγία είναι οι δέκα χώρες που κατάφεραν να προκριθούν και που μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λευκορωσία, τη Σερβία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Αυστραλία, την Ισλανδία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σλοβενία, που προκρίθηκαν στον πρώτο ημιτελικό, καθώς και τις «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) και φυσικά την διοργανώτρια Ισραήλ συμπληρώνουν τις συμμετοχές του τελικού. 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, η EBU ανακοίνωσε με ποια σειρά εμφάνισης θα διαγωνιστούν τα τραγούδια. Η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν κληρωθεί για το πρώτο μισό της βραδιάς. Σύμφωνα με την απόφαση των διοργανωτών, η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» θα εμφανιστεί στην 13η θέση και η Κύπρος στην 11η.  

Θυμίζουμε πως στον πρώτο ημιτελικό συμμετείχαν 17 χώρες, εκ των οποίων πέρασαν στον τελικό οι δέκα, ανάμεσά τους η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love», αλλά και η Κύπρος με την Τάμτα και το «Replay». Παράλληλα, οι διοργανωτές του διαγωνισμού συνδύασαν την εμφάνιση της Dana International, με ένα μήνυμα αγάπης το οποίο και θέλησαν να περάσουν, δείχνοντας πλάνα από το κοινό, με ερωτευμένα ζευγάρια να φιλιούνται και γύρω τους να σχηματίζεται μια καρδιά. Ερμήνευσε Bruno Mars και «Just the way you are».

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2019

1. Μάλτα

2. Αλβανία

3. Τσεχία

4. Γερμανία

5. Ρωσία

6. Δανία

7. Άγιος Μαρίνος

8. Βόρεια Μακεδονία

9. Σουηδία

10. Σλοβενία

11. Κύπρος 

12. Ολλανδία

13. Ελλάδα 

14. Ισραήλ

15. Νορβηγία

16. Ην. Βασίλειο

17. Ισλανδία

18. Εσθονία

19. Λευκορωσία

20. Αζερμπαϊτζάν

21. Γαλλία

22. Ιταλία

23. Σερβία

24. Ελβετία

25. Αυστραλία

26. Ισπανία

Όλα όσα έγιναν στον Β΄ Ημιτελικό 

Στον δεύτερο ημιτελικό τις εντυπώσεις έκλεψε ο Sergey Lazarev που εκπροσωπεί για δεύτερη φορά τη Ρωσία και λέγεται ότι είναι το μεγάλο φετινό φαβορί για να νικήσει τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Το «Scream» είναι μια δυναμική μπαλάντα, σε σύνθεση του Έλληνα συνθέτη, Δημήτρη Κοντόπουλου, ενώ τη σκηνική παρουσία επιμελήθηκε ο επιτυχημένος χορογράφος, Φωκάς Ευαγγελινός.

Μία ακόμη συμμετοχή που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η Ελβετία με τον Luca Hänni. Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε στη σκηνή με total black look με λευκές ρίγες στο πλάι, πλαισιωμένος από τέσσερις χορευτές με κόκκινα ρούχα.

Η εμφάνιση του Duncan Laurence στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision ήταν εξαιρετική. Το σκηνικό του ήταν σε μπλε φόντο με τις αποχρώσεις του να εναλλάσσονται άλλοτε πιο σκούρες και άλλοτε πιο ανοιχτές. Σε όλη τη διάρκεια της ερμηνείας του, ο Ολλανδός τραγουδιστής ήταν καθισμένος στο πιάνο του και ο κύβος που είχε στη σκηνή φώτιζε το πρόσωπό του.

To Αζερμπαϊτζάν μπορεί να ήταν η τελευταία χώρα που έκλεισε τον αποψινό ημιτελικό της φετινής Eurovision, θεωρείται όμως, ως ένα από τα μεγάλα φαβορί. Ο Chingiz ερμήνευσε το τραγούδι «Truth» και διάλεξε να φορέσει δερμάτινα ρούχα. Δυο ρομπότ εμφανίστηκαν στη σκηνή, τα οποία τον πλαισίωναν, ενώ στο video wall σχηματίστηκε μια γυναικεία μορφή σε μπλε φόντο.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού για την Ελλάδα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης. Τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής στον τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G (Κώστας Καραμητρούδης). 

H Μαντόνα στη σκηνή της Eurovision

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η Μαντόνα θα βρεθεί στη σκηνή της Eurovision το βράδυ του Σαββάτου (18/5). Η βασίλισσα της ποπ βρίσκεται ήδη στο Τελ Αβίβ και προετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας παρουσιάσει επί σκηνής το εντυπωσιακό της show. Θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια της, την μεγάλη της επιτυχία, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από τριάντα χρόνια, «Like a Prayer», αλλά και το νέο της single «Future» feat Quavo. 

Ελένη Φουρέιρα: Με διάφανη ολόσωμη φόρμα στη Eurovision 

Ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη σκηνή της Eurovision ετοιμάζεται να κάνει η Ελένη Φουρέιρα, τόσο με το ρούχο της, όσο και με την performance της.

Η pop diva θα εμφανιστεί στον τελικό, το Σάββατο (18/5), σε μία ενότητα με τίτλο «Eurovision Legends». Θα μοιραστεί τη σκηνή με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw και Verka Serduchka και θα ερμηνεύσει το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007, ενώ στη συνέχεια, όλοι οι καλλιτέχνες θα πουν το «Hallelujah» με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε τη Eurovision το 1979.

Η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα αναμένεται «καυτή» και η ίδια αποκάλυψε λεπτομέρειες για το ρούχο, που ετοίμασε ο Vrettos Vrettakos, ο σχεδιαστής που την έντυσε και στον περσινό διαγωνισμό. Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια θα φορέσει μια ολόσωμη διάφανη φόρμα, κεντημένη με πάνω από 250.000 Swarowski, για την οποία ο Έλληνας σχεδιαστής χρειάστηκε τρεις βδομάδες δουλειάς!

 

Πώς ψηφίζουμε στον τελικό

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μπορούν να ψηφίσουν στον τελικό, όποιο τραγούδι τους αρέσει, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. 

Οι τηλεθεατές  θα μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού. Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

EurovisionEurovision 2019