Τηλεόραση|18.05.2019 23:21

Eurovision 2019: Η «λάτεξ» Τάμτα εντυπωσίασε στον τελικό με το Replay (vid)

Newsroom

Με το σλόγκαν «Dare to Dream» και τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα όλων των θεατών στο Expo Tel Aviv ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision με oικοδεσπότες τους Ερέζ Ταλ, Μπαρ Ραφαέλι, Ασσί Αζάρ και Λούσι Αγιούμπ.  

Μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση στον Α' Ημιτελικό της Τρίτης 14/5, η Τάμτα με το τραγούδι «Replay» πρoκρίθηκε στον αποψινό τελικό και κληρώθηκε στην 11η θέση εμφάνισης. «Ό,τι και να συμβεί απόψε, Τόλμησε να Ονειρευτείς και γίνε ο νικητής της ζωής σου», με αυτό το μήνυμα στα social media η Τάμτα ζήτησε την ψήφο των θεατων της Eurovision (No 11). 

Μετά από τη Σλοβενία στη δέκατη θέση και πριν από το φαβορί Ολλανδία, που ενθουσίασε το «γιουροβιζιονικό» κοινό με τον 25χρονο Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade», εμφανίστηκε η Τάμτα πιο λαμπερή από κάθε φορά με το «Replay». Η Τάμτα έδωσε το 100% της ενέργειάς της και η Κύπρος ολοκλήρωσε την εμφάνιση στον τελικό της Eurovision με τις καλύτερες προυποθέσεις για μια ψηλή θέση την τελική κατάταξη. Δείτε την εμφάνιση της Τάμτα:

T

Χαρακτηριστικό στην εμφάνιση της Τάμτα είναι η ξανθιά καρέ περούκα, την οποία μάλιστα έβγαλε «επιδεικτικά» μπροστά στο κοινό σε εμφάνιση της για το WiWi blog στο The theatre Club στο Τελ Αβίβ, την περασμένη Τετάρτη.

Τάμτα Eurovision 2019 (AP Photo/Sebastian Scheiner)
Τάμτα Eurovision 2019 (AP Photo/Sebastian Scheiner)

Η Ρωσία, η Ελβετία, η Μάλτα, η Ολλανδία, το Αζερμπαϊτζάν, η Σουηδία, η Βόρεια Μακεδονία, η Αλβανία, η Δανία και η Νορβηγία είναι οι δέκα χώρες που κατάφεραν να προκριθούν στον δεύτερο ημιτελικό και μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λευκορωσία, τη Σερβία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Αυστραλία, την Ισλανδία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σλοβενία, που προκρίθηκαν στον πρώτο ημιτελικό, καθώς και τις «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) και φυσικά τη διοργανώτρια χώρα το Ισραήλ συμπληρώνουν τις συμμετοχές του τελικού. 

Τον φετινό τελικό της Eurovision 2019 «σημαδεύει» η πολυαναμενόμενη παρουσία της Μαντόνα, η οποία πρόκειται να τραγουδήσει δύο τραγούδια, το «Like A Prayer» και το νέο της single «Future» στο οποίο θα συμμετέχει και ο Αμερικανός ράπερ Quavo. Άλλη μια εμφάνιση που περιμένει το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό είναι της Φουρέιρα, η οποία με το κομμάτι «Fuego» βρέθηκε το 2018 στην δεύτερη θέση του διαγωνισμού.

Η pop diva θα εμφανιστεί σε μία ενότητα με τίτλο «Eurovision Legends». Θα μοιραστεί τη σκηνή με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw και Verka Serduchka και θα ερμηνεύσει το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007, ενώ στη συνέχεια, όλοι οι καλλιτέχνες θα πουν το «Hallelujah» με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε τη Eurovision το 1979.

Τάμτα Eurovision 2019 (AP Photo/Sebastian Scheiner)

Στον σχολιασμό και την παρουσίαση ακούμε την Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Καπουτζίδη. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Πώς ψηφίζουμε στην Eurovision 2019

Στον τελικό ψηφίζουν και οι 41 χώρες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. Οι τηλεθεατές από την Ελλάδα θα μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App). Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές. 

Eurovision 2019EurovisionΚύπροςΤάμτα