Τηλεόραση|18.05.2019 23:33

Τελικός Eurovision 2019: Το κοινό λάτρεψε την Κατερίνα Ντούσκα στη σκηνή (pics)

Newsroom

H μεγάλη μέρα για την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» έφτασε. Στο Expo Tel Aviv ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου 18/5 ο τελικός του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision με λαμπερούς παρoυσιαστές τους Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar, Lucy Ayoub και πολλές εκπλήξεις επί σκηνής.

Μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση στον Α' Ημιτελικό της Τρίτης 14/5, η Κατερίνα Nτούσκα με το τραγούδι «Better Love» πρoκρίθηκε στον αποψινό τελικό και εμφανίστηκε στην 13η θέση, λίγο μετά την Κύπρο και την Τάμτα που ερμήνευσε το Replay» στην 11η θέση. 

Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό, η Κατερίνα έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από τα Instagram Stories της: «Γεια σε όλους! Είμαι η Κατερίνα Ντούσκα! Η μεγάλη μέρα του τελικού έφτασε! Η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας. Σημαίνει πολλά για μένα. Ψηφίστε μας! Είμαστε το νούμερο 13!»

Η εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα με το «Better Love», ένα αναγεννησιακό παραμύθι, βγαλμένο από τον πίνακα «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων» του Ολλανδού ζωγράφου Ιερώνυμου Μπος, δεν θα μπορούσε να είναι πιο άρτια και καλοδουλεμένη. Είναι φανερό ότι η Ελληνίδα ερμηνεύτρια και η ομάδα της δούλεψαν εντατικά και με αγάπη για την παρουσίαση του κομματικού της Ελλάδας στη Eurovision 2019, με κωδικό αριθμό 13. Χαμογελαστή και χαλαρή η Κατερίνα έδωσε μια υπέροχη ερμηνεία. Καλή επιτυχία Ελλάδα!

 

Η Ντούσκα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με πραγματικά λουλούδια στα μαλλιά στην τελετή έναρξης της Eurovision δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διαγωνισμό και πως εκείνη και η ομάδα της θα δώσουν το 1.000% για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Για την Κατερίνα το «Better Love» δεν είναι μόνο ένα ερωτικό τραγούδι. To «Better Love» μιλάει για την αναζήτηση μιας ανώτερης, ανιδιοτελούς αγάπης. «Ήθελα να γράψω ένα τραγούδι αγκαλιά, μια πρόσκληση, ένα κομμάτι μαχητικό και τρυφερό, ταυτόχρονα, για μια λέξη που βλέπουμε παντού, χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά σπάνια εννοούμε. Είναι ο τρόπος να αγαπάς, όποιον αγαπάς (όπως λέει και το ρεφρέν)».

Κατερίνα Ντούσκα - Eurovision 2019 (AP Photo/Sebastian Scheiner)
Κατερίνα Ντούσκα - Eurovision 2019 (AP Photo/Sebastian Scheiner)

Κατερίνα Ντούσκα - Eurovision 2019 (AP Photo/Sebastian Scheiner)

Τον φετινό τελικό της Eurovision 2019 «σημαδεύει» η πολυαναμενόμενη παρουσία της Μαντόνα, η οποία πρόκειται να τραγουδήσει δύο τραγούδια, το «Like A Prayer» και το νέο της single «Future» στο οποίο θα συμμετέχει και ο Αμερικανός ράπερ Quavo.

Άλλη μια εμφάνιση που περιμένει το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό είναι της Φουρέιρα, η οποία με το κομμάτι «Fuego» βρέθηκε το 2018 στην δεύτερη θέση του διαγωνισμού. Η pop diva θα εμφανιστεί σε μία ενότητα με τίτλο «Eurovision Legends». Θα μοιραστεί τη σκηνή με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw και Verka Serduchka και θα ερμηνεύσει το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007, ενώ στη συνέχεια, όλοι οι καλλιτέχνες θα πουν το «Hallelujah» με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε τη Eurovision το 1979. Τάμτα Eurovision 2019 (AP Photo/Sebastian Scheiner)

Στον σχολιασμό και την παρουσίαση ακούμε την Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Καπουτζίδη. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Πώς ψηφίζουμε στην Eurovision 2019

Στον τελικό ψηφίζουν και οι 41 χώρες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. Οι τηλεθεατές από την Ελλάδα θα μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού. Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App). Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές. 

Eurovision 2019EurovisionKaterine DuskaΚατερίνα Ντούσκα