Τηλεόραση|03.06.2019 12:55

MasterChef 3 - Σπυριδούλα: Ο Σταμάτης, η συγγνώμη και το σπίτι του ριάλιτι

Φωφώ Μπόνιου

Θεωρείτε τον εαυτό σας νικήτρια του «MasterChef»;

Θεωρώ για τον στόχο που έβαλα εγώ ότι είμαι νικήτρια για εμένα, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τη νίκη του Μανώλη. Για εμένα, ως Σπυριδούλα, είμαι νικήτρια.  

Είστε η εκρηκτική προσωπικότητα που μας έδειξε το «MasterChef»;

Είμαι εκρηκτικός χαρακτήρας, κακός δεν είμαι. Είμαι έντονη προσωπικότητα. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, το μοναδικό πράγμα που θα άλλαζα είναι ότι θα κρατούσα τις ίδιες δηλώσεις με διαφορετικό τρόπο διατυπωμένες. Κάνατε δηλαδή κάποιο φάουλ; Ήμουν υπερβολική. Φάουλ σε αυτό που έλεγα θεωρώ ότι δεν έκανα. Δεν μιλούσα προσωπικά, αλλά μαγειρικά πάντα. Δεν πρόσβαλα κάποιον προσωπικά, να πω ότι είναι χαζός.  

Ζητήσατε συγγνώμη από συμπαίκτη σας για τυχόν σχόλια;

Ζήτησα συγγνώμη από μερικά παιδιά. Με τον εγκέφαλο γαρίδας, ήταν μια πλάκα που κάναμε μεταξύ μας όλοι, απλά φάνηκε πολύ προσβλητικό για την Ασημίνα. Οπότε μπήκα στη διαδικασία να της ζητήσω συγγνώμη. 

Με τους πρώην συμπαίκτες σας έχετε επαφές;

Έχω σχεδόν με όλους, με τον Πάνο, την Ιωάννα, τον Τάσο, τον Παντελή, την Ασημίνα, την Εύα και τον Θάνο. Με όλα τα παιδιά είμαι κοντά.  

Θεωρείτε ότι το παιχνίδι προωθούσε κάποιους παίκτες περισσότερο;

Δεν θεωρώ ότι προωθούσε. Ίσως επειδή είναι ένα μαγειρικό ριάλιτι και επειδή εγώ μπορεί να είχα μια γλώσσα μεγαλύτερη από το μπόι μου, μπορεί περισσότερες φορές να παίζανε κάποιες δηλώσεις παραπάνω δικές μου που ήταν πιο αιχμηρές, παρά κάποιου που ήταν… διπλωμάτης και δεν έλεγε τα πράγματα όπως τα σκεφτόταν.

Δηλαδή άλλη συμπεριφορά είχαν μπροστά και άλλη πίσω από τις κάμερες;

Ίσως μερικά παιδιά μπορεί να ήθελαν να πουν κάποιες φορές τη γνώμη τους, αλλά σκέφτονταν και τις αντιδράσεις έξω. Αν πει κάποιος ξεκάθαρα π.χ. ότι η Σπυριδούλα δεν ξέρει να μαγειρεύει ένα φαγητό, μπορεί να τον σταυρώσουν όπως έκαναν και με μένα. Ενώ εγώ ήμουν η αληθινή Σπυριδούλα, που είναι αυθόρμητη και δεν είναι ποτέ διπλωμάτισσα. Πάντα ξεκαθάριζα τη θέση μου.

Ήταν πιο διαβασμένοι ορισμένοι συμπαίκτες σας;

Μπορεί να ήταν όντως. Επίσης όταν μπήκαν παίκτες που αποχώρησαν, μας είπαν «εσύ είσαι φουλ αγαπητός, εσύ είσαι φουλ αντιπαθητικός», εμένα μου είπαν ότι ο κόσμος με λέει τέρας. Εμένα και τον Σταμάτη. Και απάντησα ότι η Σπυριδούλα δεν μπορεί ν’ αλλάξει.    

Υπήρχαν άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από εσάς ή άλλαξαν συμπεριφορά;

Υπήρχαν άνθρωποι που όταν τα έμαθαν αυτά, για δικό τους καλό, απομακρύνθηκαν όταν έγραφαν οι κάμερες. Ο Σταμάτης είχε κάποια αλλαγή όταν μπήκαν οι παίκτες και μετά. Το είχε πει και ο Παντελής και ο Ζαχίρ ότι άρχισε να τους πλαισιώνει πιο πολύ, ώστε να φανεί καλύτερη η εικόνα του προς τα έξω. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω. Με τον Ζαχίρ μέσα στο σπίτι έκανα παρέα, αλλά δεν ήμουν η κολλητή του. Δεν γινόταν να βγω στην κάμερα και ν’ αγαπήσω τον Ζαχίρ.    

Τι θα θυμάστε από τον διαγωνισμό μαγειρικής;

Τη μαγειρική, τους ανθρώπους που γνώρισα μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Επίσης είναι τεράστια η εμπειρία του εγκλεισμού και του «συγκατοικώ με 20 ανθρώπους». Είναι πολύ δυνατή εμπειρία. Όσοι με ρωτάνε, τους λέω να πάνε τρέχοντας.

Πώς ήταν η διαβίωση με άλλους 20 παίκτες;

Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Γινόταν πανικός, ποιος θα μαγειρέψει, ποιος θα καθαρίσει, ποιος θα κάνει πρώτος μπάνιο.

Πώς ήταν το πρόγραμμα καθημερινά;

Ξυπνούσαμε στις 7.30 και γύρω στις 9 φεύγαμε και γυρίζαμε αργά το βράδυ. Κάναμε γύρισμα όλη μέρα, τρώγαμε στο στούντιο, επιστρέφαμε και μπαίναμε με σειρά στο μπάνιο. Στη συνέχεια άλλοι πήγαιναν για ύπνο και άλλοι συζητούσαμε μέχρι αργά.

Ρεπό είχατε;

Μία φορά στις 9 μέρες. Όταν είχαμε δύσκολο ταξίδι, μπορεί να κάναμε διπλό ρεπό.

Τηλεφωνική επαφή με συγγενικά πρόσωπα είχατε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;

Περίπου 5 λεπτά, μία φορά τον μήνα, παρουσία υπευθύνου της παραγωγής.

Ψυχολογική υποστήριξη;

Είχαμε φυσικά. Η παραγωγή έχει κάνει τρομερή δουλειά. Μας είχανε διασώστη, φύλακα, ψυχολόγο και είχαμε πλήρη ιατρική κάλυψη.

Σας στοίχισε που δεν ήταν ο αρραβωνιαστικός σας και η μητέρα σας στον τελικό;

Γενικά στην προσωπική μου ζωή δεν πιέζω ανθρώπους. Ο Αποστόλης δεν ήθελε να βρίσκεται μπροστά στις κάμερες ούτε και η μητέρα μου ήθελε να έρθει. Θα ήθελα όμως να είναι εκεί μαζί μου.

Γιατί είπατε ότι ο κόσμος αγαπάει να σας μισεί;

Είναι πολύ περίεργο, έχω ακούσει μέχρι και «πες μου έναν λόγο που ίσιωσες τα μαλλιά σου σήμερα, αφού έτσι κι αλλιώς θα πεθάνεις αύριο» ή «είσαι αχώνευτη». Τους ενοχλεί το παραμικρό, γιατί απλά είμαι εγώ. Με βρίζουν γιατί δεν τους αρέσουν τα δόντια μου, τα μαλλιά μου, μου λένε να πάθω καρκίνο, να μην κάνω παιδιά, να μην έχω λεφτά, να με θάψουν. Τους ενοχλούν τα πάντα. Εγώ δεν θα έμπαινα ποτέ στο προφίλ ενός ανθρώπου και να κάτσω να τον βρίσω. Τι κέρδος θα έχω, θ’ απαλύνει η ψυχή μου;

Στον δρόμο ο κόσμος τι σας λέει;

Βασικά το πρώτο που μου λένε είναι ότι είμαι πιο όμορφη από κοντά. Υπάρχει κόσμος που μου ζητά να βγούμε μια φωτογραφία και ειδικά τα μικρά παιδάκια τρελαίνονται όταν με συναντούν.

Επαγγελματικά τι σκέφτεστε;

Δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνω. Σίγουρα θα μετακομίσω στην Αθήνα. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις που πρέπει να σκεφθώ. Θα με ενδιέφερε η τηλεόραση, αλλά όλα σιγά σιγά, χρειάζεται υπομονή. Δεν έχω κλείσει κάτι.  

Αληθεύει ότι έχετε κάνει δοκιμαστικό για τηλεοπτικό πρόγραμμα;

Δεν έχω κάποια πρόταση στα χέρια μου, δεν έχω κάνει κανένα δοκιμαστικό.

Πώς σχολιάζετε τα δημοσιεύματα ότι έχει υπάρχει ρήξη στη σχέση με τον σύντροφό σας;

Δεν έχω να απαντήσω κάτι πάνω σε αυτό.

Ο γάμος που προαναγγείλατε πότε θα γίνει τελικά;

Ο γάμος μεταφέρεται, δεν προλαβαίνουμε. Θα τον πάμε λίγο πιο πίσω. Τώρα προέχουν τα επαγγελματικά μας.

Η οικογένεια σας ενδιαφέρει;

Θέλω να πετύχω, να κάνω μία βάση σωστή και από κει και πέρα να φτιάξω τη ζωή μου και να κάνω μια ωραία οικογένεια. Όλη η Ελλάδα θα περιμένει ένα Σπυριδουλάκι να βγει απ’ όλο αυτό.  Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας ύστερα από 10 χρόνια; Να έχω ένα εστιατόριο με μια υπέροχη ομάδα, να έχουμε πετύχει και να έχουμε νόστιμο φαγητό. Θα μου άρεσε πολύ να κάνω τηλεόραση, να κάνω μια μαγειρική εκπομπή, ή μια εκπομπή με μαγειρική και ταξίδια. Φυσικά θα ήθελα να έχω μια οικογένεια.

Σπυριδούλα ΚαραμπουτάκηMasterChefMasterChef 2019