Τηλεόραση|24.06.2019 12:25

Αγγελική Δαλιάνη: Η μεγάλη ανατροπή για την Αθηνά στο φινάλε της Επιστροφής

Φωφώ Μπόνιου

Ποιος ο λόγος τελικά που υπερίσχυσε η ηθοποιία έναντι της δημοσιογραφίας, μια και είστε απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ;

Μου άρεσε περισσότερο αυτός ο τρόπος έκφρασης, μπορούσα να φανταστώ καλύτερα τον εαυτό μου στο θέατρο παρά σε ένα γραφείο Τύπου. Δούλεψα ως δημοσιογράφος, το έκανα, το χόρτασα και ήθελα να δοκιμάσω κάτι τελείως διαφορετικό.

Πώς ήρθε φέτος στη ζωή σας η «Επιστροφή»;

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Πανταζούδης μου ζήτησε να κάνουμε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε τον συγκεκριμένο ρόλο. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πάρα πολύ, ήμουν αποφασισμένη να το κάνω γιατί ήταν κάτι που με ενδιέφερε. Ήταν μια σειρά που είχα δει και μου άρεσε πολύ. Ήθελα να συμμετάσχω σε ένα δραματικό έργο, κάτι που είναι διαφορετικό απ’ ό,τι είχα κάνει τηλεοπτικά μέχρι σήμερα.

Στον ρόλο της Αθηνάς τι σας κέρδισε;

Με κέρδισε η ιδιοσυγκρασία του ρόλου, το διφορούμενο του χαρακτήρα της. Μου άρεσε το γεγονός ότι ήταν κολλημένη στον θυμό της και στην οργή της για όσα είχε περάσει στο παρελθόν. Έδειχνε ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που έκρυβε μέσα της.

Τι να περιμένουμε από την Αθηνά στα τελευταία επεισόδια;

Η Αθηνά δεν καταφέρνει να μεταπείσει κανέναν ως προς τον στόχο της, να πάρει δηλαδή την εταιρεία. Θεωρεί υπεύθυνους τον Πέτρο και την Έλενα και δεν θέλει το καλό τους. Θα κάνει τα πάντα για να φτάσει μέχρι το τέλος. Αλλά μέσα σε όλη αυτήν τη διαδρομή της θα δούμε μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα της, ένα άλλο πρόσωπό της, αυτό που κάλυπταν ο θυμός και η οργή.

T

Την περιμένει happy end;

Δεν μπορώ να πω εάν θα έχει ευτυχισμένο τέλος ή όχι, το αφήνω στην κρίση του τηλεθεατή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα υπάρξει λύτρωση.

Το φινάλε είναι αυτό που περιμένει ο τηλεθεατής;

Όλοι οι χαρακτήρες της σειράς στο φινάλε θα βρουν αυτό που τους λυτρώνει μέσα τους. Οπότε θα μπορούσες να πεις ότι το φινάλε είναι λυτρωτικό και δίκαιο.

Γυναίκες σαν την Αθηνά κυκλοφορούν ανάμεσά μας;

Νομίζω πως ναι. Όλες αυτές οι ιστορίες είναι βγαλμένες από τη ζωή. Όλοι οι άνθρωποι νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα. Το θέμα είναι πώς ο καθένας τα διαχειρίζεται.

Ο κόσμος σάς μιλά για τον ρόλο σας στην «Επιστροφή»;

Ναι. Η πιο συχνή ερώτηση είναι τι θα γίνει μετά. Χωρίς να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες ιστορίες. Μου έχουν πει γιατί τόση κακία, εσύ δεν είσαι έτσι, άλλαξε. Από την άλλη είχα και σχόλια του στυλ... εμείς σε καταλαβαίνουμε, έχεις δίκιο. Και μου έκανε κι αυτό εντύπωση.

Θυμάστε κάποιο ευτράπελο από τα γυρίσματα της «Επιστροφής»;

Ναι, σε μια σκηνή με εμένα και τον Αλέξανδρο Σταύρου, εκείνος έπρεπε για τις ανάγκες μιας σκηνής να δοκιμάσει ένα κουταλάκι από ένα κομμάτι cheesecake. Τελικά δεν μπόρεσε να αντισταθεί και το έφαγε όλο.

Τηλεοπτικά ή θεατρικά τι ετοιμάζετε;

εν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Αυτό που έχω άμεσα στο μυαλό μου είναι οι διακοπές, δεν ήθελα να κάνω κάτι φέτος το καλοκαίρι, κάνω θέατρο τα τελευταία πέντε καλοκαίρια. Φέτος ήθελα να είμαι με τα παιδιά μου.

T

Ακόμα σας μιλούν για τον ρόλο της «Μαρίας της άσχημης»;

Η σειρά αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον κόσμο. Ακόμα και τώρα μου στέλνουν μηνύματα για τη «Μαρία», ειδικά παιδιά που βλέπουν τη σειρά στο YouTube. Αυτό για να είμαι ειλικρινής με χαροποιεί.

Πρόταση να παρουσιάσετε εκπομπή σάς έχει γίνει;

Μου έχει γίνει πρόταση για την παρουσίαση εκπομπής, αλλά δεν ένιωθα έτοιμη να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν το θεωρώ κακό να μπαίνει ένας ηθοποιός σε αυτά τα μονοπάτια γιατί είναι ένας ρόλος κι αυτός, αυτοσχεδιασμού.

Αληθεύει ότι η 10χρονη κόρη σας λέει από τώρα ότι θέλει να γίνει ηθοποιός;

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και τρία χρόνια το λέει και δεν έχει αλλάξει γνώμη. Από την Α’ Δημοτικού το λέει και είναι σίγουρα επηρεασμένη από εμάς. Φαντάζομαι στην πορεία μπορεί και να αλλάξει γνώμη. Είναι ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα στο θέατρο. Νιώθει οικεία σε αυτόν τον χώρο.

Σκέφτεστε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας; Τρίτο παιδί θα κάνατε;

Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρω, άμα έρθει θα ήταν πολύ μεγάλη χαρά. Δεν ξέρω αν θα το έβαζα όμως σε αυτήν τη φάση στο πλάνο.

Αγγελική Δαλιάνησίριαλ ΕπιστροφήΗ Επιστροφή