Τηλεόραση|26.06.2019 18:36

Το τέλος του «Γυναίκα χωρίς όνομα» στο TV Έθνος: 1 πυροβολισμός, 3 αποχωρήσεις και 5 νέοι ήρωες

Φωφώ Μπόνιου

Ενας πυροβολισμός, πολλά αναπάντητα ερωτήματα, τρεις αποχωρήσεις και πέντε νέοι ήρωες. Η Μαρία Γεωργιάδου, η σεναριογράφος του καθημερινού σίριαλ του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα», αποκαλύπτει στο «TV Έθνος» όλα όσα θα δούμε στην αυλαία του φετινού κύκλου, ενώ μιλά για τις καινούργιες ιστορίες που θα κληθούν να ζήσουν οι βασικοί ήρωες μαζί με το νέο αίμα ηθοποιών από την επόμενη σεζόν.

Περιμένατε να έχει αυτή την επιτυχία η σειρά σας;

Αυτό που έχω να πω για τη σειρά είναι ότι με συγκίνησε από την αρχή το θέμα της μητρότητας και της ζωής που παίρνει διάφορες κατευθύνσεις από τη μοίρα, αλλά και το πόσο μικροί είμαστε όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε τη ζωή μας. Είναι εκείνα τα πράγματα που αισθάνομαι ότι κατά κάποιον τρόπο κυβερνούν τη ζωή μας και γίνονται κατευθυντήριοι παράγοντες για εμάς, πράγματα που είναι θεμελιώδη και ουσιαστικά για τη ζωή μας. Θεώρησα ότι με αφορούν, με συγκινούν και ήλπιζα ότι με αυτόν τον τρόπο θα επικοινωνηθούν, θα συγκινήσουν και θα αγαπηθούν και από άλλους ανθρώπους. Οπότε η επιτυχία είναι μέσα σε όλο αυτό.

Η «γέφυρα» ανάμεσα στο σενάριο και στο κοινό είχε πολλή συγκίνηση και πολύ συναίσθημα…

Αυτό που ήλπιζα πραγματικά ήταν να μπορέσω να μοιραστώ την ίδια συγκίνηση με τους ανθρώπους που το βλέπουν. Η Μαρίνα και η Κάτια είναι οι βασικές ηρωίδες, αλλά έχουμε ιστορίες πολλών μανάδων και πολλών σχέσεων, είτε σε επίπεδο οικογενειών είτε ζευγαριών. Είναι μια σειρά βασισμένη στο συναίσθημα.

Ο κόσμος στον δρόμο σάς κάνει κριτική για το σενάριο, ζητά να μάθει τη συνέχεια;

Είναι πολύ θετικά τα σχόλια και είμαι πολύ χαρούμενη από την άμεση ανταπόκριση στον δρόμο. Το ενδιαφέρον είναι όταν κάποιος, χωρίς να κάνει κριτική, μου λέει άμεσα μια γνώμη γι’ αυτό που έχει δει και πάντα τα σχόλια είναι πολύ θετικά.

Σας ρωτούν για τις εξελίξεις;

Όχι, δεν μου έχουν ζητήσει να αλλάξω κάτι. Με ρωτάνε, αλλά κατά βάθος θέλουν να περιμένουν τη συνέχεια.

Οι ήρωες υπάρχουν ανάμεσά μας; Υπάρχουν, δηλαδή, η Μαρίνα, η Κάτια ή η Μάρθα;

Επειδή μου έχει τύχει να γράψω ξανά ιστορία στο «Σαν οικογένεια», που αφορούσε σε παιδιά τα οποία είχαν αφεθεί σε ιδρύματα και έψαχναν τους γονείς ή τα έψαχναν οι γονείς τους, ιστορίες πολύ μπερδεμένες, σας πληροφορώ ότι -θεωρώντας πως έχω γράψει κάτι αρκετά ακραίο- συναντούσα ανθρώπους στον δρόμο που μου έλεγαν «έχω μία ιστορία να σου πω, που είναι το ίδιο ή καλύτερη από τη δική σου». Το γεγονός αυτό με έφερνε μπροστά σε μια έκπληξη. Η ζωή προχωρά πολύ περισσότερο και κάνει πράγματα πολύ πιο ευφάνταστα απ’ ό,τι οποιοσδήποτε που σκέφτεται να πλησιάσει τη ζωή με ένα σενάριο.

Η Κάτια στα τελευταία επεισόδια θα αναλάβει τις ευθύνες της;

Η Κάτια βρίσκεται στην τραγική θέση, έχει καταλάβει, ξέρει, έχει μετανιώσει, έχει νιώσει η ίδια το αντίθετο από αυτό που όλη της τη ζωή νόμιζε ότι είναι, δηλαδή μια σωστή μητέρα που εκδικήθηκε για ένα παιδί. Καταλαβαίνει πολύ καλά πως μπλέχτηκε μέσα σε ένα δίχτυ εκδίκησης και μίσους που την οδήγησε να βλάψει και να καταστρέψει το ίδιο της το παιδί – αγνοώντας το βέβαια. Φυσικά αναθεωρεί τα πάντα, αλλά υπάρχει τεράστια δυσκολία να τα παραδεχθεί όλα, θεωρώντας όχι ότι θα βλάψει τον εαυτό της, αλλά τη Μαρίνα, που πιστεύει ότι έχει δύο γονείς οι οποίοι την αγαπούσαν και ήταν δοτικοί, αφοσιωμένοι, τέλειοι. Ξαφνικά θα ανακαλύψει ότι η μητέρα της ήταν αυτό το τέρας που υπήρξε η Κάτια για τη ζωή της Μαρίνας. Το σοκ θα είναι μεγάλο. Απλώς για την Κάτια είναι δύσκολο να το προκαλέσει αυτή, γι’ αυτό και δειλιάζει να φθάσει στην αποκάλυψη.

Ο Φώτης θα είναι αυτός που θα κάνει την αποκάλυψη του μυστικού;

Ο Φώτης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει την αλήθεια. Ήδη έχει πάρει την οριστική του απόφαση, μην αντέχοντας άλλο να είναι στο περιθώριο της ζωής μιας κόρης που τελικά ανακάλυψε πως έχει. Θέλοντας να μοιραστεί κάθε στιγμή και κάθε λεπτό μαζί της, θεωρώντας ότι έχει στερηθεί όλα αυτά τα χρόνια μια οικογένεια και ένα παιδί, έχοντας αυτό το δώρο πια στα χέρια του αισθάνεται πραγματικά σαν κατάρα που περνάνε μέρες, μήνες και δεν το χαίρεται – και αποφασίζει να μιλήσει. Το θέμα είναι αν οι συγκυρίες θα του το επιτρέψουν.

Με τους γάμους Ρένας-Αντώνη και Μαρίνας-Μιχάλη τι γίνεται;

Αναμένονται δύο ευτυχισμένοι γάμοι ερωτευμένων ανθρώπων. Για τη Μαρίνα είναι η δεύτερη φορά με τον Μιχάλη. Τώρα είναι γάμος αληθινός και έχει αξία γι’ αυτήν. Και οι δύο είναι πανευτυχείς. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα δούμε εκκλησία.

Αληθεύει ότι η Ρένα λίγο πριν από την τελετή εξαφανίζεται;

Η Ρένα εξαφανίζεται. Θεωρούν στην αρχή ότι έχει στήσει τον γαμπρό, αλλά παραμένει ένα ερωτηματικό αν θα εμφανιστεί στην εκκλησία.Το σίγουρο είναι ότι από μια περίεργη τροπή κινδυνεύει η ζωή της.

Αγνοούμενη είναι και η Μελίτη;

Η Μελίτη χάνεται και αυτό δημιουργεί μια ακόμη μεγαλύτερη παρεξήγηση που οδηγεί τη Μαρίνα να δράσει ακραία και να προκαλέσει κάτι που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι η Ματίνα θα κατέληγε να προκαλέσει. Η Μαρίνα κατά κάποιον τρόπο κάνει κάτι ακραίο, κάτι που ως χαρακτήρας δεν πιστεύουμε ότι θα το έκανε ποτέ.

Δηλαδή; Θα τη δούμε να πυροβολεί;

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η εξαφάνιση της Μελίτης οπλίζει το χέρι της Μαρίνας και την οδηγεί σε ακραίες πράξεις που οδηγούν σε καταστροφή.

Ποιον ή ποια πυροβολεί;

Η Μαρίνα πυροβολεί την Κάτια.

Θάνατοι θα υπάρξουν;

Μπορούμε να πούμε ότι θα αφήσουμε ερωτηματικό για τη ζωή ενός ανθρώπου. Οριστικός θάνατος δεν υπάρχει ακόμη.Θα υπάρξει όμως μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Φώτη, ωστόσο δεν θα κινδυνέψει μόνον ο Φώτης. Μιλάμε για έναν θάνατο που μπορεί να προκληθεί.

Τι θα συμβεί με τους 8 βασικούς ήρωες

ΜΑΡΙΝΑ - ΚΑΤΙΑ (Μαριάννα Τουμασάτου-Ντόρα Μακρυγιάννη): Οπως υποστηρίζει η σεναριογράφος Μαρία Γεωργιάδου, «οι δύο αυτές γυναίκες είναι σαν να αποτελούν κομμάτι του ίδιου υφάσματος – η καθεμία έχει την πλευρά της. Αν φέτος είδαμε τη μία πλευρά για τη Μαρίνα και την άλλη για την Κάτια, αυτό του χρόνου θα αντιστραφεί, δηλαδή θα τις δούμε σε διαφορετικούς ρόλους, σχεδόν αντεστραμμένους, σε διαφορετική θέση».

ΕΛΛΗ (Αλεξάνδρα Ταβουλάρη): Ο έρωτας της Ελλης με τον Αρη καλά κρατεί. Είναι σαν να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, ο Αρης βρίσκει το κουμπί της Ελλης, της βάζει όρια και η εκείνη το δέχεται γιατί ήταν κάτι που το ήθελε.

ΚΩΣΤΗΣ (Πάνος Νάτσης): Προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες με τη Μαρίνα ως πατέρας της Μελίτης, ενώ παραμένει στο πλευρό και των δύο παιδιών που έχει αποκτήσει με την Ελλη. Θα προσπαθήσει να φτιάξει τη ζωή του και σίγουρα κάποιες εξελίξεις στα επαγγελματικά θα φέρουν τα πάνω κάτω. Παράλληλα, προσπαθεί να στηρίξει την αδελφή του, τη Σοφία.

ΜΙΧΑΛΗΣ (Θανάσης Πατριαρχέας): Κάνει τα πάντα για να κερδίσει τη Μελίτη, ωστόσο δεν πετυχαίνει εύστοχες στιγμές προσέγγισης. Επίσης, επαγγελματικά αισθάνεται ότι θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Αποφασίζει μαζί με τον Γιώργο (Γιάννης Αθητάκης) να αποκτήσουν ένα μπαράκι που θα γίνει και το στέκι τους.

ΜΑΡΘΑ (Ταμίλα Κουλίεβα): Αθελά της έχει παίξει έναν ρόλο στη ζωή της Μαρίνας από την αγωνία της να μην προσεγγίσει η Κάτια τη Μαρίνα. Δημιουργεί φοβίες στη Μαρίνα σε σχέση με την Κάτια. Οταν εξελίσσεται η τελευταία πράξη του δράματος, περιμένει στην εκκλησία και αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΣΟΦΙΑ (Κώστας Καζανάς-Σοφία Πριόβολου): Θα έχουμε μια εξέλιξη στο ζευγάρι, μια ανατροπή που σίγουρα δεν την περιμένουμε. Για άλλους ευχάριστη, για άλλους δυσάρεστη.

Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

Τρεις αποχωρήσεις και πέντε νέες εισόδους θα δούμε από τη νέα σεζόν στο καθημερινό σίριαλ του ΑΝΤ1. Ηδη η Ευαγγελία Μουμούρη αποχαιρέτησε τους συντελεστές, ενώ, βάσει σεναρίου, Λίλιαν και Σταύρος, δηλαδή Ευδοκία Ρουμελιώτη και Μέμος Μπεγνής, δεν θα συνεχίσουν στον δεύτερο κύκλο επεισοδίων. Ωστόσο, τις ζωές των κεντρικών ηρώων έρχονται να αναστατώσουν πέντε νέα πρόσωπα, που θα προστεθούν σταδιακά και όχι την ίδια χρονική στιγμή. Δυναμικό comeback στην TV θα κάνει η Δανάη Σκιάδη.

Σύμφωνα με το σενάριο, η νεαρή ηθοποιός θα υποδυθεί την Ιωάννα, μία νεαρή μητέρα, η οποία θα συστηθεί στο κοινό μέσω της Ρένας (Μαρκέλλα Γιαννάτου), ωστόσο, στη συνέχεια θα εμπλακεί στη ζωή πολλών ηρώων. Επίσης, σεναριακά μαθαίνουμε για την εμφάνιση ενός νέου επιχειρηματία, που ακούει στο όνομα Γεράσιμος Χατζής. Πρόκειται για το νέο αφεντικό του Ανδρέα (Αντώνης Βλοντάκης). Ο ρόλος του θα είναι καθοριστικός σε σχέση με την εξέλιξη της σειράς, μια και θα υποδυθεί τον γιο του ανταγωνιστή του Μακρή (Κώστας Καζανάς), που μπαίνει πολύ δυναμικά στην ιστορία.

TV ΈθνοςΓυναίκα χωρίς όνομαΑΝΤ1