Τηλεόραση|15.07.2019 16:33

Οργή - Επόμενα επεισόδια: Ο Οδυσσέας δραπετεύει και αλλάζει πρόσωπο

Γιώργος Μπρεζεράκος

Η νέα δραματική - κοινωνική σειρά με τον τίτλο «Οργή» ξεκίνησε στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Το σενάριο έχει γράψει η Άντα Γκουρμπαλή («Αέρινες σιωπές», «Είναι στιγμές», «Για την καρδιά ενός αγγέλου»), ενώ η σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή του Σταύρου Ποταμάρη. Σημειωτέον η σειρά αυτή πρωτοπαίχτηκε πριν δύο χρόνια στον ΑΝΤ1 Κύπρου. Πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Αποστολίδης, Λήδα Ματσάγγου, Ελισάβετ Μουτάφη, Iωσήφ Μαρινάκης, Αναστασία Τσιλιμπίου, Βαρβάρα Λάρμου κ.ά.

Η ώρα της μεγάλης απόφασης φθάνει για τον Οδυσσέα

Έπειτα από πολλή σκέψη δέχεται να ακολουθήσει τη συμβουλή του Σαΐντ και να το σκάσει από τη φυλακή. Σύντομα το σχέδιο της απόδρασης τίθεται σε εφαρμογή με την πολύτιμη βοήθεια της Ολγας. Τελικά όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο και ο Οδυσσέας ελεύθερος ξυπνά σε ένα νοσοκομείο. Οσο κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να θυμηθεί καθαρά τι ακριβώς συνέβη. Η μνήμη του είναι θολή. Ο γιατρός που βρίσκεται δίπλα του κάνει μια απίστευτη πρόταση που θα του αλλάξει τη ζωή. Την ίδια ώρα, και ενώ ο Πέτρος εντείνει τις έρευνές του, πίσω στη φυλακή ο Σαΐντ περνά δύσκολες στιγμές. Δέχεται απειλές προκειμένου να αποκαλύψει πού βρίσκεται ο Οδυσσέας. Οσο περνά ο καιρός η πίεση στον Σαΐντ αυξάνεται. Πλέον η ζωή του διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Εν τω μεταξύ, ο Οδυσσέας ανακοινώνει στην Ολγα ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο του σχεδίου. Δεν θα κάνει την εγχείρηση. Προτιμά να παραδοθεί και να επιστρέψει στη φυλακή.

Ο Παύλος, υπό την επήρεια του αλκοόλ, καταλήγει στο σπίτι της Τατιάνας

Η Όλγα αντιδρά, προσπαθεί να του αλλάξει γνώμη και τελικά τα καταφέρνει. Ο Οδυσσέας πείθεται να κάνει την εγχείρηση με μία προϋπόθεση. Ζητά από τον γιατρό να τον αφήσει να πεθάνει στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Η μεγάλη ημέρα της επέμβασης φτάνει και ο Οδυσσέας μπαίνει στο χειρουργείο για να προχωρήσει στην αλλαγή προσώπου. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Παύλος, υπό την επήρεια του αλκοόλ, καταλήγει στο σπίτι της Τατιάνας. Το επόμενο πρωί ξυπνά στο κρεβάτι δίπλα της χωρίς να θυμάται τι συνέβη την προηγούμενη νύχτα. Γυρνώντας σπίτι του, συναντά τυχαία τη Μαρίνα και τη Ζωή που πηγαίνουν στο σχολείο και αιφνιδιάζεται. Δεν ξέρει τι να πει. Στη συνέχεια η Μαρίνα λέει στη Ζωή ότι δεν θα συναντήσουν τον Παύλο και η μικρή εξαφανίζεται. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η Μαρίνα ενημερώνει τον Παύλο και αμέσως αρχίζουν την αναζήτηση του παιδιού. Ευτυχώς η αγωνία τους διαρκεί λίγο, αφού καταφέρνουν να εντοπίσουν τη Ζωή.

Ο Παύλος επιτίθεται στην Τατιάνα

Έπειτα από αυτή την ψυχοφθόρα περιπέτεια, ο Παύλος ανοίγει την καρδιά του στη Μαρίνα. Της αφηγείται γεγονότα από τη ζωή του και της ανακοινώνει πως θα φύγει από την Κύπρο αν δεν μπορεί να βλέπει εκείνη και την κόρη της. Εν τω μεταξύ, ο Μάνος, που είχε δει την Τατιάνα με τον Παύλο να φεύγουν μαζί από το κλαμπ, προτείνει να βγουν η Έλενα, η Μαρίνα και ο Παύλος στο μαγαζί του Λεωνίδα, με σκοπό να τον φέρει σε δύσκολη θέση μπροστά στη Μαρίνα. Στο κλαμπ, η Μαρίνα καταλαβαίνει πως ο Παύλος έχει γνωριστεί με την Τατιάνα και φεύγει θυμωμένη. Ο Παύλος επιτίθεται στην Τατιάνα και την απειλεί να μείνει μακριά του. Στη συνέχεια πηγαίνει στο σπίτι της της Μαρίνας για να απολογηθεί. Ταυτόχρονα, η Έλενα, έχοντας καταλάβει ότι όλο αυτό ήταν σχέδιο του Μάνου, καβγαδίζει μαζί του και του ζητά να χωρίσουν. 

(Από το TV Έθνος που κυκλοφόρησε με το Έθνος της Κυριακής, 14 Ιουλίου)

ΑΝΤ1οργή