Τηλεόραση|22.07.2019 15:09

Τηλεόραση: Οι ταινίες της εβδομάδας 22 - 27 Ιουλίου

Άντα Δαλιάκα

Διαβάστε τις προτάσεις του Tv Έθνος για τις ταινίες που θα προβληθούν στην τηλεόραση την εβδομάδα Δευτέρα 22 Ιουλίου με Σάββατο 27 Ιουλίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/7 

Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης
21.00 STAR
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΗΠΑ

Ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης των «300» και του «Ανθρώπου από ατσάλι», ανέλαβε την κινηματογραφική συνάντηση των Μπάτμαν και Σούπερμαν, των διασημότερων και δημοφιλέστερων σούπερ ηρώων της DC Comics, οι οποίοι συγκρούονται εδώ ιδεολογικά, ενώ ένας άλλος εχθρός κάνει την εμφάνισή του κατά της ανθρωπότητας. Ο Μπεν Αφλεκ-Μπάτμαν γρονθοκοπεί ανελέητα τον Σούπερμαν-Χένρι Κάβιλ σε τούτο το φιλόδοξο και βροντερό «μιλιταριστικού τύπου υπερθέαμα», απάντηση της DC Comics στο επιτυχημένο σύμπαν της Marvel. (2016, Batman V Superman: Dawn of Justice) 

13 ώρες: Οι μυστικοί στρατιώτες της Βεγγάζης
21.50 ΣΚΑΪ
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΗΠΑ

Στην 11η επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου, ομάδα ισλαμιστών επιτίθεται στην αμερικανική διπλωματική αποστολή, καθώς και σε ένα παράρτημα της CIA στη Βεγγάζη της Λιβύης. Μια εξαμελής ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων καλείται να διευθετήσει την κατάσταση σε τούτη την εθνικοπατριωτική περιπέτεια με διεθνές πρόσημο που υπογράφει ο Μάικλ Μπέι. (2016, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi) 

The Matrix Revolutions
22.00 OPEN
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΠΙΣΤ. ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΗΠΑ

Η Ζάιον πολιορκείται από τις μηχανές και ο εκλεκτός Νίο στην τελευταία του προσπάθεια να σώσει το ανθρώπινο είδος, παγιδεύεται ανάμεσα 
στην πραγματικότητα και το Matrix. Φιλοσοφικές και θρησκευτικές αναζητήσεις, εικονική πραγματικότητα, άνθρωποι και αλγόριθμοι σε ένα δαιδαλώδες τεχνολογικό σύμπαν... Αν το πρώτο μέρος της τριλογίας των αδελφών Γουατσόφσκι επαναπροσδιόρισε τους όρους του είδους της επιστημονικής φαντασίας στο σινεμά, το τρίτο δεν είναι παρά ένας συνδυασμός εντυπωσιακών καταιγιστικών εφέ, ακαταλαβίστικων διαλόγων στα όρια της αμπελοφιλοσοφίας και σεναριακών δανείων από τον «Πόλεμο των άστρων». (2003)  

Φεύγω
23.00 ΕΡΤ1
ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ, ΓΑΛΛΙΑ

Μια φυσικοθεραπεύτρια, σύζυγος επιφανούς χειρουργού σε πόλη της Νότιας Γαλλίας και μητέρα δύο παιδιών, που αποφασίζει να επιστρέψει στο επάγγελμά της έπειτα από καιρό, ενδίδει σε ένα ξαφνικό παράνομο ερωτικό πάθος με τον οικοδόμο που πραγματοποιεί τις εργασίες στο οικογενειακό σπίτι. Η διατάραξη της μπουρζουά καθημερινότητας και το σπάσιμο των κοινωνικών φραγμών σε ένα αισθησιακό, πλην τετριμμένο δράμα της Κατρίν Κορσινί, με ιδανική πρωταγωνίστρια την υπέροχη Κριστίν Σκοτ Τόμας. (2009, Partir) 

ΤΡΙΤΗ 23/7 

Σκοτεινό ποτάμι  
OPEN, 22.00
ΔΡΑΜΑ, ΗΠΑ

Τρεις παιδικοί φίλοι, ο Τζίμι, ο Ντέιβ και ο Σον, συναντιούνται ξανά έπειτα από χρόνια όταν η κόρη του πρώτου βρίσκεται δολοφονημένη. Βασικός ύποπτος για τον φόνο, όμως, είναι ο Ντέιβ... Σενάριο που θα το ζήλευαν οι κλασικοί τραγικοί, σκηνοθεσία που το υπηρετεί ταπεινά χωρίς ποτέ να «σηκώνει κεφάλι», ερμηνείες που εμψυχώνουν μοναδικά τα βαθύτερα μυστικά του. Μία από τις σπουδαιότερες δουλειές του Ίστγουντ ως σκηνοθέτη μαζί με τους «Ασυγχώρητους», το «Million Dollar Baby» και το «Gran Torino». (2003, Mystic River) 

Η τριλογία της απόκλισης: Οι διαφορετικοί
21.00 STAR
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΗΠΑ

Στο απώτερο μέλλον, όπου οι άνθρωποι χωρίζονται σε φατρίες βάσει των στοιχείων του χαρακτήρα τους, μια ξεχωριστή και ακατάτακτη νεαρή γίνεται στόχος των κυβερνητικών αρχών που απαγορεύουν οποιαδήποτε «απόκλιση». Ενα δημοφιλές νεανικό μπεστ σέλερ της Βερόνικα Ροθ διασκευάζεται σε ένα υπερθέαμα ευπρόσδεκτης αντιφασιστικής αλληγορίας τύπου «Αγώνων πείνας», χωρίς όμως τα φόντα να συναγωνιστεί το τελευταίο και με μια πρωταγωνίστρια -τη Σεϊλίν Γούντλι- μάλλον «λίγη» για να κουβαλήσει το όλο εγχείρημα στις πλάτες της. (2014, Divergent) 

Οριακές διαπραγματεύσεις
21.50 ΣΚΑΪ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ, ΗΠΑ

Ένας διαπραγματευτής ομήρων που κατηγορείται άδικα για κατάχρηση χρημάτων από το ταμείο αναπήρων της Αστυνομίας και τον φόνο ενός συναδέλφου του, κλείνεται στα γραφεία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας του Σικάγο, πιάνοντας ομήρους τρία άτομα, ανάμεσά τους και τον διεφθαρμένο διευθυντή του τμήματος. Αίτημά του να διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα για να αποδειχθεί η αθωότητά του. Από τα πιο καλοδουλεμένα αστυνομικά θρίλερ της δεκαετίας του ’90: έξυπνη ιδέα, προσεγμένοι διάλογοι, μεθοδική σκηνοθεσία, κλιμακούμενη αγωνία που βασίζεται όχι τόσο στις (λιγοστές) εκρήξεις δράσης, όσο στο ψυχολογικό παιχνίδι που διεξάγεται ανάμεσα στα δύο κεντρικά πρόσωπα. (1998, The negotiator)  

Στα όρια
23.00 ΕΡΤ2
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ, ΕΛΛΑΔΑ

Φιλότιμη επιστροφή στα λημέρια του νεο-νουάρ για τον Σάββα Καρύδα («Στα όρια») με μια ενδιαφέρουσα, αλλά προβληματική στο σεναριακό της πλαίσιο αλληγορική ιστορία για την οικονομική κρίση, μέσα από τις περιπέτειες ενός τζογαδόρου δημοσιογράφου που αρπάζει την ευκαιρία ανατροπής της μίζερης ζωής του βοηθώντας μια γοητευτική Ρωσίδα να ξεφύγει από μεγαλονονό της αθηναϊκής νύχτας. (2013) 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7 

Αλύγιστος
21.00 STAR
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΡΑΜΑ, ΗΠΑ

Η αληθινή ιστορία επιβίωσης του Ολυμπιονίκη και αεροπόρου Λούις Ζαμπερίνι που κατέπεσε με το αεροπλάνο του στον Ειρηνικό κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επιβίωσε άθλιων συνθηκών και βασανιστηρίων σε ιαπωνικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντζελίνα Τζολί σκηνοθετεί με χολιγουντιανό ακαδημαϊσμό και φανερά δάνεια-αναφορές στις εμβληματικές ταινίες «Η γέφυρα του ποταμού Κβάι» και «Καλά Χριστούγεννα, κύριε Λόρενς» την αληθινή ιστορία 
ενός γνήσιου ήρωα. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Οσκαρ. (2014, Unbroken) 

Υποβρύχιο Κ-19
22.00 OPEN
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η αληθινή ιστορία του πρώτου πυρηνικού υποβρυχίου της Σοβιετικής Ενωσης που εμφάνισε βλάβη στο παρθενικό του ταξίδι το 1961 αποτελώντας απειλή για παγκόσμιο πυρηνικό όλεθρο, μέσα από τη χολιγουντιανή ματιά αλλά και τις συμβάσεις της σκηνοθέτιδος Κάθριν Μπίγκελοου. (2002, K-19: The Widowmaker) 

Δεν κρατιέμαι
23.00 ΕΡΤ2
ΚΟΜΕΝΤΙ, ΙΣΠΑΝΙΑ

Αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή μηχανική βλάβη του αεροπλάνου τους ενώ βρίσκονται στον αέρα, οι τρεις αεροσυνοδοί μιας πτήσης με κατεύθυνση το Μεξικό αναλαμβάνουν να διασκεδάσουν τους επιβάτες της πρώτης θέσης. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει στο τρελό, αναρχίζον πνεύμα των πρώτων ταινιών του με ένα μωσαϊκό προσώπων που, ωστόσο, μετά βίας ξεφεύγει από τα όρια μιας απλής πλακίτσας. (2013, Los Amantes Pasajeros).

Αγάπα με αν τολμάς
23.00 ΕΡΤ3
ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ, ΓΑΛΛΙΑ

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε ένα ερωτικό παιχνίδι, από την παιδική τους ηλικία έως την ενηλικίωση, χωρίς να παραδέχονται τον έρωτα που νιώθουν. Συγκινητική, ρεαλιστική αλλά και συγχρόνως σουρεαλιστική παρουσίαση μιας ιστορίας αγάπης που δείχνει τόσο την αγνή όσο και τη σκληρή πλευρά του έρωτα. Πρωτότυπο θεματικά αλλά και κινηματογραφικά το φινάλε. (2003, Jeux d’ Enfants) 

ΠΕΜΠΤΗ 25/7 

1.001 γραμμάρια  
23.00 ΕΡΤ3
ΔΡΑΜΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Μια υπάλληλος στη νορβηγική Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών παίρνει μέρος στο ετήσιο «Συνέδριο του κιλού» στο Παρίσι, όπου μια σειρά γεγονότων θα την αναγκάσουν να ζυγίσει τη ζωή της αλλιώς. Απολαυστική προσέγγιση των μικρών ανθρώπινων καταστάσεων της καθημερινότητάς μας από τον Νορβηγό Μπεντ Χάμερ, γνωστό από τις «Ιστορίες της κουζίνας», όπως και το αγγλόφωνο «Factotum» αλλά και το «Η καινούρια ζωή του κυρίου Ο’Χόρτεν», που συνδυάζει με τα πιο απλά υλικά την κοινωνική σάτιρα με τη ρομαντική κομεντί. (2014, 1.001 Grams) 

Ο πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση
22.00 OPEN
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΗΠΑ

Στο Σαν Φρανσίσκο τα πειράματα σε χιμπατζήδες από επιστήμονα ως μέθοδος για την εξεύρεση θεραπείας στη νόσο του Αλστχάιμερ θα οδηγήσουν στην εξέλιξη και στη συνέχεια εξέγερση του ζωικού είδους με ηγέτη τον νεαρό Σίζαρ. Πρώτο κεφάλαιο στη σύγχρονη σειρά «Ο πλανήτης των πιθήκων» που εξηγεί την προέλευση των εξελιγμένων χιμπατζήδων, καταφέρνοντας να ισορροπήσει την επεξεργασία των χαρακτήρων με το θέαμα. Εγινε επιτυχία και τελικά τριλογία με τον ειδήμονα στη μέθοδο του «performance capture» Αντι Σέρκις, κυρίαρχο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Σίζαρ. (2011, Rise of the Planet of the Apes) 

Η τελετή
23.30 STAR
ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ, ΗΠΑ -ΑΓΓΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ

Ένας μαθητευόμενος Αμερικανός ιερέας στο Βατικανό, που αμφισβητεί την ύπαρξη του σατανά, γνωρίζει 
έναν βετεράνο εξορκιστή στη Ρώμη που τον μυεί στην τέχνη του εξορκισμού μέσα από την περίπτωση μιας 16χρονης δαιμονισμένης εγκύου. Μεταφορά στην οθόνη μιας εμπνευσμένης από αληθινά πρόσωπα ιστορίας που ακολουθεί δεξιοτεχνικά τους κανόνες ενός θρίλερ εξορκισμού στο πρώτο μισό της, για να παραδοθεί άνευ όρων στη συνέχεια στα ευτελή χολιγουντιανά κλισέ και στους θεατρινισμούς του είδους με πρωτεργάτη τον Αντονι Χόπκινς, που για πολλοστή φορά εξαργυρώνει την περσόνα του Χάνιμπαλ Λέκτερ. (2011,The Rite)

Η επιλογή της εβδομάδας

Kon-Tiki  STAR 
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΔΑΝΙΑ 

Το 1947, ο Νορβηγός εθνολόγος Θορ Χέγερνταλ μαζί με ένα πλήρωμα 5 ετερόκλητων προσωπικοτήτων, που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, διέσχισαν τον Ειρηνικό Ωκεανό ταξιδεύοντας από το Περού στην Πολυνησία με στόχο να αποδείξουν ότι η Πολυνησία κατοικήθηκε από Περουβιανούς και όχι από ανθρώπους της Δυτικής Ασίας, όπως υποστήριζαν όλοι. Το «Kon-Tiki» η πιο ακριβή νορβηγική παραγωγή όλων των εποχών και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, τοποθετώντας τους Νορβηγούς σκηνοθέτες Γιοακίμ Ρένινγκ και Εσπεν Σάντμπεργκ σε περίοπτη θέση στον χάρτη του καλλιτεχνικού δυναμικού του Χόλιγουντ. Διόλου τυχαία τούτη η ακαδημαϊκής νοοτροπίας προσέγγιση μιας αληθινής περιπέτειας στα νερά του Ειρηνικού, με εντυπωσιακό θέαμα και απλές πινελιές στο σενάριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Αμερικανικής Ακαδημίας που επιβράβευσε τη συμπαραγωγή του ευρωπαϊκού Βορρά με μία υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. (2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/7 

Ανατριχίλες
21.50 ΣΚΑΪ
ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΗΠΑ

Ένας έφηβος και η κόρη ενός συγγραφέα βιβλίων τρόμου έρχονται αντιμέτωποι με τα τέρατα που ζωντανεύουν από τις σελίδες του πατέρα του κοριτσιού και σπέρνουν τον πανικό σε μια αμερικανική επαρχιακή κωμόπολη. Βασισμένη στη δημοφιλή λογοτεχνική σειρά του Ρόμπερτ Λόρενς Στάιν, κωμωδία φαντασίας και... καταστροφής με τον Τζακ Μπλακ. (2015, Goosebumps)

Showtime  
22.00 OPEN
ΚΩΜΩΔΙΑ, ΗΠΑ

Δύο αστυνομικοί με διαφορετικό χαρακτήρα αναγκάζονται να συνεργαστούν για χάρη ενός νέου τηλεοπτικού ριάλιτι που θα ενισχύσει τη θετική εικόνα του αστυνομικού τμήματος του Λος Αντζελες... Μπορεί να είναι σχηματική και χωρίς εκπλήξεις η αστυνομική πλοκή, δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για την αρκετά έξυπνη σεναριακή ιδέα, που 
τροφοδοτεί  σοβαρές μέσα στη σατιρική διάθεση αιχμές κατά της υστερίας των μίντια. Απολαυστικός ο Εντι Μέρφι, αντίθετα με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που αρκείται στις γνωστές γκριμάτσες του. (2002)

Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη
22.30 ΕΡΤ2
ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ

Ο 007 αναλαμβάνει μια νέα αποστολή στην Μπρατισλάβα στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν Ρώσο επιστήμονα να αποδράσει στη Δύση. Πρώτη κινηματογραφική αποστολή στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ για τον Τίμοθι Ντάλτον, που δεν κατάφερε να πείσει ως 007 σε σχέση με τους διάσημους προκατόχους του. (1987, The Living Daylights) 

Το βαποράκι
23.00 ΕΡΤ3
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Γκροτέσκα μέσα στην παραδοξότητα της ιστορίας της μαύρη κωμωδία, για το χαμένο όνειρο του αυστραλέζικου περιθωρίου, σχεδόν υποτονικού ύφους μέχρι το κρεσέντο του τελευταίου μισάωρου. Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία ενός αφελούς μικροαπατεώνα που στη δεκαετία του ’80 μετέφερε στο στομάχι του 20 σακουλάκια ηρωίνης από την Μπανγκόκ στη Μελβούρνη, για να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση ώσπου να τα αποβάλει. (2014, The mule)

The Hunger Games: Επανάσταση μέρος 2ο
23.15 STAR
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΗΠΑ

Η Αντίσταση φτάνει στην τελική της φάση καθώς η Κάτνις, μαζί με τον Γκέιλ, τον Πίτα (που υποφέρει από την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί) και τον Φίνικ, ετοιμάζονται να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Σνόου. Φινάλε για τη νεανική σειρά που κατέστησε δυναμική ηρωίδα δράσης την Τζένιφερ Λόρενς και έγινε παγκόσμια εμπορική επιτυχία, με τον Φράνσις Λόρενς να σκηνοθετεί για τρίτη φορά ταινία του φραντσάιζ καταθέτοντας ένα θεαματικό, πλην σκεπτόμενο φιλμ με επίκαιρες αναφορές. (2015, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/7 

Η μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι
22.00 ΕΡΤ2
ΚΟΜΕΝΤΙ, ΙΤΑΛΙΑ

Ο Αρτούρο, ρεπόρτερ σήμερα, διηγείται πώς η ζωή του στο Παλέρμο της Ιταλίας είναι συνδεδεμένη από τη δεκαετία του ’70 με τη δράση της μαφίας στην πόλη... Χαριτωμένη ψευδοβιογραφία (ανακηρύχτηκε καλύτερη ευρωπαϊκή κωμωδία για το 2014) με ήρωα έναν πιτσιρικά που ερωτεύεται μια συμμαθήτριά του, ενώ αποκτά εμμονή με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζούλιο Αντρεότι. Λειτουργεί και ως ντοκιμαντέρ γύρω από την ιταλική μαφία και τη σχέση της με την πολιτική εξουσία, χωρισμένη ωστόσο σε δύο ανισοβαρή μέρη, με ελαφρότητα που δεν δικαιώνει το πολιτικό της περιεχόμενο. (2013, The mafia only kills in the summer)

ταινίεςOpen TV