Τηλεόραση|16.08.2019 16:04

Μαρία Αλιφέρη: Μήλον της Έριδος για δύο σίριαλ

Άκης Φωτόπουλος

Ανάμεσα σε δύο κωμωδίες βρέθηκε πρόσφατα η Μαρία Αλιφέρη. «Η αλήθεια είναι ότι ζορίστηκα να αποφασίσω σε σχέση με το επόμενο βήμα μου στη τηλεόραση, καθώς είχα δύο προτάσεις που αφορούσαν κωμωδία. Βρέθηκα ανάμεσα στην πρόταση του Alpha και σε αυτήν του ΣΚΑΪ και του Αλέξανδρου Ρήγα με τίτλο «Room Service, πλιζ», αποκάλυψε στο «ΤV Έθνος» και πρόσθεσε: «Τελικά επέλεξα τη σειρά του Alpha, γιατί, παρά την τεράστια εμπιστοσύνη και αγάπη που έχω στον Αλέξανδρο Ρήγα, οι χρόνοι γυρισμάτων για το σίριαλ συνέπιπταν με τις πρόβες μου στο θέατρο, οπότε ήταν αδύνατο να προλάβω. Πάραυτα ετοιμάζουμε μαζί με τον Αλέξανδρο μια έκπληξη – έναν ρόλο γκεστ σε ένα επεισόδιο του "Room Service, πλιζ"».

Στην ερώτησή μας αν στην απόφασή της μέτρησε ο ρόλος που θα έχει, μας τόνισε: «Και ο ρόλος μου άρεσε, αλλά και το γεγονός ότι η σειρά είναι μια καθημερινή οικογενειακή κωμωδία - κάτι που δεν έχω κάνει μέχρι σήμερα και ήταν για μένα μια πρόκληση. Υποδύομαι μια πεθερά που έχει έναν εγγονό. Η κόρη της έχει χωρίσει, εγώ υπερασπίζομαι τον γαμπρό μου. Είμαι και παλαιάς κοπής πεθερά και προχωρημένη. Γίνεται της τρελής».

Η Μαρία Αλιφέρη μάς μίλησε ακόμη και για την επιστροφή της στη μικρή οθόνη, λέγοντας τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια έδωσα προτεραιότητα στο θέατρο, καθώς στην τηλεόραση μπορεί να γίνονται φιλότιμες προσπάθειες, αλλά η γενικότερη οικονομική κατάσταση στη χώρα μας έχει επίδραση και στην τηλεόραση. Στα μπάτζετ των παραγωγών αναφέρομαι. Και όταν είμαστε καλομαθημένοι με μια τηλεόραση που δεν εφείδετο εξωτερικών γυρισμάτων, είναι κανείς διστακτικός. Είπα το "ναι" στην πρόταση που έγινε για τη σειρά αυτή του Alpha, καθώς πιστεύω ότι έχει τα εχέγγυα εκείνα ώστε να διατηρήσω την καλή σχέση και τον σεβασμό που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και το κοινό στη μέχρι τώρα διαδρομή μου».

Room Service, πλιζΑλέξανδρος ΡήγαςΜαρία Αλιφέρη