Τηλεόραση|03.10.2019 10:32

Άγριες μέλισσες: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς του ΑΝΤ1

Αλέξης Μίχας

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του βραβευµένου Λευτέρη Χαρίτου ξεκίνησαν την προηγούµενη ∆ευτέρα τα γυρίσµατα της δραµατικής σειράς εποχής του ΑΝΤ1 «Άγριες µέλισσες», η οποία αποτελεί την ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή του σταθµού για τη νέα τηλεοπτική σεζόν µε κόστος 6 εκατοµµύρια ευρώ. Ο χρόνος προετοιµασίας ήταν µακρύς. Τα πρώτα ρεπεράζ ξεκίνησαν µετά το Πάσχα και ολοκληρώθηκαν µόλις πριν από µερικές εβδοµάδες.

Οι σκηνές γυρίζονται στον Θεσσαλικό Κάµπο, στα περίχωρα της Αττικής αλλά και σε ένα χωριό-πλατό που κατασκευάστηκε ειδικά για τις ανάγκες της σειράς, την οποία υπογράφει σεναριακά η Μελίνα Τσαµπάνη. Το τελικό καστ αποφασίστηκε έπειτα από µεγάλες ακροάσεις και µε συγκεκριµένα κριτήρια. Οι πρωταγωνιστές έχουν επιτυχηµένη θεατρική παρουσία, ενώ κάποιοι έχουν κάνει επιλεκτικές εµφανίσεις στη µικρή οθόνη.

Η ιστορία του πρωτότυπου σεναρίου διαδραµατίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 (1958) σε ένα χωριό του Θεσσαλικού Κάµπου και περιστρέφεται γύρω από τις τρεις αδελφές Σταµίρη, οι οποίες χτυπηµένες σκληρά από τη µοίρα προσπαθούν να επιβιώσουν σε µια ανδροκρατούµενη κοινωνία µε πολύ συγκεκριµένα πρότυπα. Πρόκειται για την Ελένη (Μαρία Κίτσου), την Ασηµίνα (Ελλη Τρίγκου) και τη ∆ρόσω (∆ανάη Μιχαλάκη).

Τελείως διαφορετικές ως χαρακτήρες, µεταξύ τους όµως ενωµένες σαν µια γροθιά. ∆εν µπορούν να κάνουν αλλιώς µετά την απώλεια του πατέρα τους, που διαδέχθηκε εκείνη της µητέρας τους. Βρίσκονται σε διαρκή προσπάθεια να φροντίζουν τους εαυτούς τους και να περιφρουρούν την οικογενειακή περιουσία τους. Ο τσιφλικάς της περιοχής ∆ούκας Σεβαστός (Λεωνίδας Κακούρης) θέλει τα κτήµατα που τους άφησε κληρονοµιά ο πατέρας τους. Μετά τις αρνήσεις για πώληση, ο γαιοκτήµονας έρχεται µε µια νέα πρόταση: Να παντρευτεί η Ελένη τον µεγαλύτερο γιο του Σέργιο (Ανδρέας Κωνσταντίνου) και να δοθούν τα χωράφια ως προίκα. Η Ελένη, αν και γνωρίζει πως πρόκειται επί της ουσίας για οικονοµική συναλλαγή, δέχεται.

Από τη µια για να προστατεύσει τον εαυτό της και τις αδελφές της, από την άλλη γιατί ο µεγάλος έρωτας της ζωής της δείχνει να έχει άδοξο τέλος. Στο χωριό επιστρέφει ο ανιψιός του ∆ούκα, Λάµπρος Σεβαστός (∆ηµήτρης Γκοτσόπουλος), ως δάσκαλος στον τόπο του ύστερα από πολλές µεταθέσεις. Είναι όµως πια παντρεµένος µε τη Θεοδοσία (Χριστίνα Χειλά-Φαµέλη).

Άγριες μέλισσες

Ο γάµος τελικά γίνεται παρά τις αντιρρήσεις της µητέρας του γαµπρού Μυρσίνης Σεβαστού (Κατερίνα ∆ιδασκάλου), όµως θα βαφτεί µε αίµα και θα αποτελέσει την αφετηρία µιας τραγωδίας. Το βράδυ του γάµου ο Σέργιος επιχειρεί να βιάσει τη ∆ρόσω. Οι τρεις αδελφές πέφτουν πάνω του και τον σκοτώνουν. Σαν «Αγριες µέλισσες». Πετούν το πτώµα του σε έναν γκρεµό και δίνουν όρκο σιωπής. Όταν η σορός του άνδρα ανακαλύπτεται, ο πατέρας του δηλώνει πως θα σηκώσει κάθε πέτρα του Κάµπου για να βρει τον φονιά, σε µια εποχή που είναι ακόµη σε ισχύ η θανατική ποινή στην Ελλάδα.

Η χήρα Ελένη και οι δύο αδελφές της θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους, όµως η µοίρα τους είναι δεµένη µε τους Σεβαστούς. Είναι ο µικρός γιος του ∆ούκα, Νικηφόρος (Αναστάσης Ροϊλός), που θα ερωτευτεί µε πάθος την Ασηµίνα και θέλει να προχωρήσουν σε γάµο, δηµιουργώντας αισθήµατα οργής τόσο στην Ελένη όσο και στους Σεβαστούς. Ο γάµος τελικά θα γίνει, φέρνοντας όµως θύελλα.

Συµπαραστάτης του ζευγαριού θα είναι η Ανέτ Ρουσσώ (Κάτια ∆ανδουλάκη), αδελφή του ∆ούκα που έρχεται από το Παρίσι µε τελείως πρωτοποριακές για την εποχή αντιλήψεις. Στην πορεία θα ζήσει ένα ροµαντικό ειδύλλιο µε τον Νέστορα Φαναριώτη (Γιάννης Φέρτης), εν αποστρατεία στρατιωτικό που λειτουργεί ως προστάτης των τριών αδελφών µετά τον θάνατο των γονιών τους. Οµως και η Ελένη θα κληθεί να αναθεωρήσει πράγµατα για την προσωπική ζωή της όταν συνειδητοποιεί πως η φλόγα του έρωτα για τον Λάµπρο δεν έχει σβήσει και µαθαίνοντας ταυτόχρονα την πραγµατική αιτία του χωρισµού τους.

Η ∆ρόσω θα κάνει µια κίνηση που θα λειτουργήσει εναντίον των αδελφών της και του ίδιου του εαυτού της. Θα διεκδικήσει τον άντρα της αδελφής της, Νικηφόρο! Και τότε θα κριθούν τα πάντα. Θα καταφέρουν να µείνουν οι τρεις αδελφές δεµένες και να κρατήσουν κρυφό το θανάσιµο µυστικό; Ένας 45χρονος ιδιωτικός ερευνητής, ο Θωµάς Κυπραίος (Γιάννης Στάνκογλου), κατ’ εντολήν της Μυρσίνης προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια για τον φόνο. Θα φτάσει κοντά στην αλήθεια, όµως όλα θα αλλάξουν όταν ερωτευτεί την Ελένη.

TV ΈθνοςΑΝΤ1Άγριες μέλισσες