Τηλεόραση|09.09.2019 14:22

GNTM 2 - Όσα είδαμε στην πρεμιέρα: Ατάκες, ιστορίες και τηλεθέαση στα ύψη

Φωφώ Μπόνιου

Επιθυμίες, όνειρα, σχόλια, κορίτσια σε απόγνωση και κριτές αποφασισμένοι να βρουν το κορμί και το πρόσωπο που θα βάλει φωτιά στην πασαρέλα. Το «GNTM 2» ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής με μια εικόνα απόλυτα ενορχηστρωμένη και έναν συνδυασμό από ατάκες και τσιρίδες της επιτροπής που άρεσαν πολύ στο κοινό, βάσει των ποσοστών τηλεθέασης.

Το intro των τεσσάρων κριτών ήταν αρκετά δυναμικό, με την εικόνα να εναλλάσσεται διαρκώς σε κοντά και μακρινά πλάνα. Τα σύνολα της Βίκυς Καγιά μάς άρεσαν πολύ, όπως και αυτά της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, ενώ και το μακιγιάζ βοηθούσε στο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι τέσσερις κριτές δείχνουν να έχουν καλύτερη χημεία μεταξύ τους, είναι αυστηροί και απαιτητικοί. Δεν λείπουν, βέβαια, οι ακραίες αντιδράσεις από μέρους τους, με στόχο -τι άλλο;- την αύξηση της τηλεθέασης. Σε λεκτικό παιχνίδι επιδίδεται και η art director του παιχνιδιού, Ζενεβιέβ Μαζαρί, που, μέσω μιας polaroid, προσπαθεί να χαλαρώσει και να εκμαιεύσει στοιχεία για τις διαγωνιζόμενες. Τις βγαίνει αβίαστα και θα λέγαμε ότι της πάει πολύ ο ρόλος αυτός. 

Πάντως, σύμφωνα με την πρώτη ετυμηγορία του κοινού στο δυναμικό κοινό το «Greece’s Next Top Model», σημείωσε ποσοστό 25,4%, ενώ στο σύνολο 18,5%. Απόψε (Star, 21.00) θα προβληθεί το δεύτερο επεισόδιο, που επίσης περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις οντισιόν, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα το ραντεβού με το τηλεοπτικό κοινό θα δίνεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 με διάρκεια που θα ξεπερνά τις δύο ώρες.

Συνολικά η διαδικασία των οντισιόν θα κρατήσει τηλεοπτικά ένα μήνα, διάστημα κατά το οποίο θα προκριθούν στην επόμενη φάση 70 κοπέλες. Απ’ αυτές οι 40 θα βάλουν τα δυνατά τους για να μπουν στο πολυτελέστατο σπίτι του «GNTM». Ωστόσο, μόνο 24 θα κυνηγήσουν το όνειρο του «GNTM».

Οι ατάκες των κριτών

«Θέλω να κατακτήσετε την πασαρέλα! Να με κάνετε να θέλω να περπατήσω μαζί σας» δήλωσε ενώπιον των διαγωνιζομένων η fashion expert, Βίκυ Καγιά, ενώ ο σχεδιαστής μόδας, Άγγελος Μπράτης, προκάλεσε τα κορίτσια να του δείξουν «ότι το 90-60-90 δεν είναι αυτοσκοπός». Το μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου αποκάλυψε ότι θέλει να βρει το κορίτσι που θα κάνει κάτι που δεν έχει κάνει ακόμα εκείνη και ο φωτογράφος, Δημήτρης Σκουλός ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν θέση στο πρόγραμμα όσες έχουν την παραμικρή ανασφάλεια.  «Είναι όλα πάνω σου φυσικά, σε μια τέλεια αναλογία βαλμένα! Είσαι YSL girl και από μένα είναι yes, yes, yes» είπε η Βίκυ Καγιά στην πρώτη διαγωνιζόμενη, Χρύσα Παππά, ενώ σε μια άλλη έμεινε άφωνη με το κορμί της. «Αυτό δεν είναι σώμα, είναι αριστούργημα από τον Θεό» είπε με ενθουσιασμό η Βίκυ Καγιά. Ο Δημήτρης Σκουλός απαίτησε να μάθει από διαγωνιζόμενη τον λόγο για τον οποίο δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι, αναρωτήθηκε για τα μακριά νύχια της, ενώ δεν έκρυψε τη γνωριμία που είχε λίγο πριν από τις οντισιόν με μία από τις συμμετέχουσες. 

Η ποιήτρια, η αγρότισσα, η ερωτική μετανάστρια και οι άλλες 

Ποδαρικό στις οντισιόν έκανε η Χαρά Παππά, η οποία εντυπωσίασε τους τέσσερις κριτές με το σεξαπίλ της και με το λαβ στόρι της, μιας και το μοντέλο είναι η σύντροφος του γνωστού Τούρκου ηθοποιού, Μπουράκ Χακί. Ακολούθησε η Σπυρούλα από την Κύπρο, που θέλει να τολμήσει κάτι διαφορετικό στη ζωή της, μια ποιήτρια που τελικά σύγχυσε την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία της είπε «όχι», εκνευρισμένη επειδή διαρκώς τη διέκοπτε, και μια νεαρή κοπέλα από την Κρήτη, που μπήκε στο πλατό του «GNTM» με αυτοπεποίθηση, συγκίνησε με την ιστορία της και την αλωπεκία που έχει από τα 11 της. Την παράσταση έκλεψε η 19χρονη Mαρία. Έχει κάνει έξι δουλειές και έχει δοκιμάσει επτά αθλήματα! Εργάζεται στη λαϊκή αγορά και στα χωράφια μαζί τον πατέρα της, αλλά έχει αναλογίες μοντέλου. Η νεαρή κοπέλα δήλωσε πως θέλει να κατακτήσει το όνειρό της και ας προέρχεται από οικογένεια αγροτών.

Βίκυ ΚαγιάGNTM 2Ηλιάνα ΠαπαγεωργίουStar TV