Τηλεόραση|17.09.2019 16:19

«Έρωτας μετά»: Οι χαρακτήρες των ηρώων - Το θανατηφόρο τροχαίο & η παράνομη σχέση

Αλέξης Μίχας

«Έρωτας μετά» - Μια δυνατή ιστορία έρωτα και μυστηρίου που εκτυλίσσεται σε δύο χρόνους ζητά απαντήσεις στη νέα δραματική σειρά του Alpha, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 16/9 στις 21.50. Το «ΤV Εθνος» παρουσιάζει αναλυτικά τους χαρακτήρες των ηρώων. 

Η αρχή γίνεται με ένα τροχαίο και δύο επιβάτες. Το σώμα της γυναίκας εξαφανίζεται. Ο άνδρας πέφτει σε κώμα. Τι προκάλεσε το ατύχημα; Γιατί εξαφανίστηκε η γυναίκα; Ποια η σχέση τους; Η ταυτότητά τους αποκαλύπτει ότι δεν ήταν παντρεμένοι... Η αναγνώρισή τους φέρνει στην επιφάνεια το μυστικό τους: ήταν εραστές. Τρία χρόνια νωρίτερα, η γνωριμία δύο ζευγαριών και η φιλία που ξεκίνησε μεταξύ τους πυροδότησε μια απαγορευμένη αγάπη. Η ένοχη σχέση των δύο εραστών θα στοιχειώσει το παρόν των συντρόφων τους. Ο πόνος βαθύς, αλλά η ανάγκη για την αλήθεια επιτακτική.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ

Κωνσταντίνος Δούκας (Αντώνης Καρυστινός): Επιχειρηματίας παντρεμένος με την Ηλέκτρα. Μοναχοπαίδι και μοναδικός κληρονόμος της οικογενειακής επιχείρησης Δούκας, μίας από τις μεγαλύτερες αλιευτικές εταιρείες της χώρας. Κοινωνικός, ήθελε να χαίρεται πάντα τη ζωή. Έχουν δύο παιδιά, την Αντι (Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά) και τον Γεράσιμο (Μιχαήλ Ταμπακάκης). Έπειτα από χρόνια οικογενειακής ευτυχίας άρχισε να πλήττει. Τότε στη ζωή του μπαίνει το ζευγάρι του Χρήστου και της Αννας και ο Κωνσταντίνος νιώθει αμέσως έλξη για την Αννα, αλλά παράλληλα συμπάθεια για τον Χρήστο.

Ηλέκτρα Δούκα (Εμιλυ Κολιανδρή): Η ζωγράφος σύζυγος του Κωνσταντίνου είναι ψυχαναγκαστικά τελειομανής και δεν δίνει βάση στην ουσία των πραγμάτων. Μετά την ανατροφή των παιδιών της περνά μια δεύτερη εφηβεία, στην οποία συμμετέχει και η νέα φίλη της, Ηλέκτρα. Ικανοποιεί... επιθυμίες της, όμως δεν θέλει να αφήσει τον άντρα της, γιατί τον αγαπά. Όπως αγαπά και το ποτό. Με την Αννα, αν και φαινομενικά αντίθετοι χαρακτήρες, θα έρθουν κοντά.

Άννα Μακρίδη (Βάσω Λασκαράκη): Απλός και ευαίσθητος άνθρωπος. Ήρθε από χωριό, σπούδασε δασκάλα χορού (τάνγκο), όταν όμως γνώρισε τον άντρα της Χρήστο Μακρίδη αφοσιώθηκε στην οικογένειά της και στα δύο παιδιά που ήρθαν. Γνωρίζοντας τον Κωνσταντίνο και την Ηλέκτρα ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή της και αρχίζει και πάλι να διδάσκει χορό.

Χρήστος Μακρίδης (Μάριος Αθανασίου): Είναι ο σύζυγος της Άννας, εργολάβος στο επάγγελμα. άνθρωπος του μόχθου και της ηθικής, με χιούμορ, έξυπνος αλλά και ανασφαλής, καθώς δεν σπούδασε. Παραιτήθηκε από την Αστυνομία για να γίνει οικοδόμος και μετά εργολάβος. Πάντα εστίαζε στην οικογένειά του. Μέχρι που γνωρίζει τον Κωνσταντίνο, ο οποίος θα τον μυήσει στις απολαύσεις της ζωής και θα τον βοηθήσει να ανέλθει κοινωνικά, καθώς σταδιακά θα αποτελέσει τη βασική πηγή εισοδήματός του. Ο Χρήστος έχει καλύτερες σχέσεις με την κόρη του Ειρήνη (Ιφιγένεια Καραμήτρου), ενώ με τον γιο του Νίκο (Σταύρος Τσουμάνης) υπάρχουν συγκρούσεις.

Αποστόλης Δαλέσης (Κώστας Κόκλας): Ο αδελφός της Αννας, μηχανικός αυτοκινήτων στο επάγγελμα, έχει σχέση αγάπης και μίσους με την αδελφή του. Ζει σε μια επαρχιακή πόλη, κοντά στο χωριό καταγωγής του, εξαιτίας μιας οικογενειακής τραγωδίας που προκάλεσε ο ίδιος. Παντρεύεται την Κική και κάνουν έναν γιο, αλλά γρήγορα χωρίζουν λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ.

Αντιγόνη Δούκα (Μπέτυ Λιβανού): Η μητέρα του Κωνσταντίνου Δούκα, που είναι το μοναδικό παιδί της,  στο οποίο είναι νοσηρά κολλημένη. Διαχειρίζεται την οικογενειακή περιουσία που δημιουργήθηκε από τον σύζυγό της, Λύσανδρο Δούκα. Ο στόχος της; Η νύφη της Ηλέκτρα... Εάν ο γιος της είχε ερωμένη την Αννα, με την οποία βρισκόταν όταν έγινε το ατύχημα, το φταίξιμο ήταν της Ηλέκτρας. Όταν ο γιος της πέσει σε κώμα, η Αντιγόνη θα αναλάβει την εταιρεία, θα απολύσει προσωπικό και θα κάνει κόλαση τη ζωή της νύφης της. 

Λύσανδρος Δούκας (Νίκος Γαλανός): Ο επιχειρηματίας πατέρας του Κωνσταντίνου. Φιλόδοξος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Ολη του η ζωή ήταν η δουλειά του, μέχρι το σημείο που ύστερα από μια σοβαρή εγχείρηση κατάλαβε ότι χρειάζεται να ζήσει πραγματικά, έστω όσα χρόνια του απέμειναν. Πλέον έχει προχωρήσει τη ζωή του με τη Μάγδα.

Γιώργος Αθανασιάδης (Μιχάλης Λεβεντογιάννης): Αστυνομικός ντετέκτιβ. Ικανός και παθιασμένος, θα αναλάβει την υπόθεση του τροχαίου. Είναι αυτός που θα ξεκινήσει να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης.

Νόρα Αθανασιάδη (Ευγενία Σαμαρά): Η καθηγήτρια και συγγραφέας σύζυγος του Γιώργου. Πάσχει από κατάθλιψη λόγω των αποτυχημένων προσπαθειών με εξωσωματικές να αποκτήσει παιδί. Η υπόθεση που ερευνά ο άντρας της την ενθουσιάζει και αποφασίζει να ασχοληθεί ξανά με τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος. Όταν ξαναμείνει έγκυος, ο Γιώργος θα προσπαθήσει να την κρατήσει έξω από την υπόθεση.

Ηλίας Δούκας (Γιώργος Παπαπαύλου): Ξάδελφος του Κωνσταντίνου και συνέταιρος στην εταιρεία. Έμπιστος της Αντιγόνης, χωρίς η τελευταία να γνωρίζει πως ο Ηλίας υπεξαιρεί προϊόντα της εταιρείας και τα πουλά με δική του επωνυμία.

Όλγα Χουρμούζη (Γωγώ Καρτσάνα): Η λογίστρια της εταιρείας. Παίζει διπλό παιχνίδι ανάμεσα στα ξαδέλφια, είναι αριβίστρια και έχει σχέση με τον Ηλία. Όσο τουλάχιστον επωφελείται από αυτόν...

Μάγδα Καλινδέρη (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου): Η διευθύντρια του εργοστασίου παραγωγής της αλιευτικής εταιρείας Δούκας και σύντροφος του Λύσανδρου. Όταν μετά το τροχαίο υποστηρίξει την Ηλέκτρα, η ήδη οριακή σχέση με τον Αντιγόνη θα ξεπεράσει κάθε όριο...

Ιδιωτικός ντετέκτιβ Παπαδόπουλος (Δημήτρης Ξανθόπουλος): Ξεκινά ταυτόχρονη έρευνα για το τροχαίο παράλληλα με την Αστυνομία, έπειτα από εντολή της Αντιγόνης. Θα κάνει και αυτός σχέση με την Ολγα.

Αλίκη Βαρελλά (Λένα Δροσάκη): Εχει δικό της δικηγορικό γραφείο και είναι πολύ έμπειρη για την ηλικία της. Η Αλίκη μπαίνει στην ιστορία όταν κάνει σχέση με τον Νίκο Μακρίδη, τον γιο του Χρήστου και της Αννας.

Αστυνομικός διευθυντής Φώτης Σαράντης (Νίκος Νικολάου): Πρώην συνάδελφος του Χρήστου, πριν εκείνος παραιτηθεί από το Σώμα. Αν και ο Χρήστος απορρίπτει οτιδήποτε σχετίζεται με την Αστυνομία, θα συμφιλιωθεί μέσα του με το παρελθόν του, όταν αντιμετωπίσει την έρευνα του ατυχήματος.

Κική (Εύα Κοτανίδου): Η πρώην σύζυγος του Αποστόλη, αδελφού της Αννας, και πολύ καλή φίλη της Αννας και μετά τον χωρισμό της από τον Αποστόλη. Η Κική είναι κλειστή και φοβισμένη...

Στάθης (Σόλων Τσούνης): Οικογενειακός φίλος του Κωνσταντίνου και της Ηλέκτρας και χωρισμένος. Παρακολουθεί τα μαθήματα τάνγκο της Αννας, την οποία θα φλερτάρει. Οταν όμως ανακαλύψει την παράνομη σχέση θα την εκβιάσει, όπως και τον Κωνσταντίνο.

Alpha TVΈρωτας μετά