Τηλεόραση|19.09.2019 11:43

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Ο κόσμος έχει ανάγκη τις οικογενειακές σειρές»

Φωφώ Μπόνιου

Η Βενετία της καθημερινής κωμωδίας του ΑΝΤ1 «Αν ήμουν πλούσιος», η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη εξηγεί γιατί αποφάσισε φέτος να κάνει τηλεόραση και αποκαλύπτει τι θα έκανε αν ήταν πλούσια.      

Τι σας έκανε να πείτε ναι στην καθημερινή κωμωδία του ΑΝΤ1 «Αν ήμουν πλούσιος»;

Η αλήθεια είναι πώς κάθε χρόνο μου γίνονται προτάσεις. Όλο έλεγα όχι γιατί πάντα οι προτάσεις ερχόντουσαν το καλοκαίρι που εγώ, εδώ και 25 χρόνια είμαι αφιερωμένη στο θέατρο των παιδιών, κάνοντας περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Η πρόταση φέτος έγινε σε μια τέτοια εποχή που είδα ότι θα μπορούσα να κάνω την περιοδεία, εκτός από 2-3 σημεία. Είναι η πρώτη φορά που παίζω σε καθημερινό σίριαλ και είναι κάτι που με κάνει ευτυχισμένη.

Εσείς, αν ήσασταν πλούσια τι θα κάνατε;

Θα έκανα ένα θέατρο για τα παιδιά και θα έφτιαχνα ένα παλάτι, μέσα στο οποίο θα έμπαιναν τα παιδιά και θα έβλεπαν τις παραστάσεις μου. Το θέμα όμως είναι ότι δεν παίρνω λαχεία! 

Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία;

Όχι δεν πιστεύω ότι φέρνουν. Η υγεία φέρνει την ευτυχία.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στη σειρά του ΑΝΤ1;

Είμαι η Βενετία, μαμά της Φωτεινής Τσακίρη και πεθερά του Σωτήρη Καλυβάτση, τον οποίο δεν τον παραδέχομαι, γιατί θα ήθελα κάποιον πρίγκιπα και αυτός δεν είναι. Άχρηστο τον ανεβάζω και άχρηστο τον κατεβάζω. Κατά βάθος όμως τον αγαπάω.

Ο κόσμος πιστεύετε έχει ανάγκη τις κωμικές σειρές;

Ο κόσμος έχει ανάγκη τις οικογενειακές σειρές που δεν έχουν μέσα βωμολοχίες. Πάντοτε μου λένε τι ωραία ήταν τα σίριαλ που έκανα γιατί μπορούσαν να τα βλέπουν παιδιά. Τα τούρκικα γιατί πιστεύετε έχουν επιτυχία; Γιατί έχουν μέσα την οικογένεια. Πιστεύω το «Αν ήμουν πλούσιος» θα το πετύχει αυτό και θα φέρει κοντά την οικογένεια.

Ποιος από τους ρόλους που έχετε υποδυθεί είναι ο αγαπημένος σας;

Αγάπησα την Κωνσταντινοπολίτισσα, την Πίτσα από την «Ώρα την καλή» αλλά και την Κικίτσα από το «Δέκα λεπτά κήρυγμα» γιατί και στους δύο ρόλους είχα να κάνω με παιδιά. Μ’ άρεσε πάρα πολύ που ήταν νέοι ηθοποιοί μαζί μου.

Ο κόσμος σας μιλάει ακόμα για τα σίριαλ αυτά;

Πάρα πολύ. Παίρνω τρομερή αγάπη από τον κόσμο και δίνω. Οι μεγάλοι με ταυτίζουν με την ηλικία τους, με τη γιαγιά, οι μικροί θα ‘θελαν να έχουν μια τέτοια γιαγιά, έτσι μου λένε. Οι νεαροί, επειδή έχουν μεγαλώσει με το «Δέκα λεπτά κήρυγμα» έχει τύχει να με βουτάνε στο δρόμο και να με σηκώνουν ψηλά, ιδίως η νεολαία, 23, 24 χρονών, φωτίζεται το πρόσωπό τους όταν με βλέπουν.

Θυμάστε κάποιο περιστατικό χαρακτηριστικό από εκείνες τις κωμωδίες;

Θυμάμαι στο «Δέκα λεπτά κήρυγμα» ένα επεισόδιο για το κάπνισμα, το άγχος και το παιδί. Εγώ είδα δηλώσει ότι είμαι αντικαπνίστρια. Μου στέλνουν λοιπόν το σενάριο ότι πρέπει να καπνίσει ακόμη και η Κικίτσα, η ηρωίδα που ενσάρκωνα. Πήγα στο γύρισμα και τους είπα, εγώ, να περάσω στα παιδιά ότι περνάει το άγχος με το τσιγάρο αποκλείεται. Τους είπα φεύγω αυτή τη στιγμή από το σίριαλ. Και μετά με φωνάξανε και μου είπαν ότι θ’ αλλάξουν το σενάριο.

Τι συμβουλεύετε τους νέους ηθοποιούς;

Τους συμβουλεύω πάντοτε να γεμίζουν με γνώσεις και εφόδια τον εαυτό τους για να μπορούν να ζήσουν και χωρίς το θέατρο. Ο Χορν έλεγε ότι είναι ένα επάγγελμα για τους άρχοντες. Δεν μπορείς να ζήσεις εύκολα απ’ αυτό.

Πολύ συχνά βλέπουμε σε σίριαλ πρόσωπα της showbiz, που πολλές φορές δεν είναι ηθοποιοί. Σας ενοχλεί αυτό;

Αν με ρωτάτε για το Γιώργο Αγγελόπουλο, θα πω ότι είναι πάρα πολύ καλός. Τον έχω δει, είναι θέμα ταλέντου, το 'χεις ή όχι, θα μπορούσε να έχει πάει σε μια σχολή αλλά αποδεικνύεται ότι μιλάει ωραιότατα και καλύτερα απ’ αυτούς που έχουν σπουδάσει. 

Η Κατερίνα Στικούδη, η οποία συμμετέχει και αυτή στο «Αν ήμουν πλούσιος» πώς σας φαίνεται;

Είναι ένα πολύ χαριτωμένο, γλυκό και ζεστό κορίτσι. Δεν έχουμε κάνει ακόμη μαζί γυρίσματα. 

Το όνομά σας έχει ταυτιστεί με το παιδικό θέατρο, στο οποίο έχετε καταθέσει την ψυχή σας για περισσότερα από 25 χρόνια. Τι είναι για σας το παιδικό θέατρο;

Είναι η ζωή μου, η αγάπη μου, η αναπνοή μου, 24 ώρες την ημέρα σκέφτομαι πώς θα κάνω την επόμενη δουλειά. Είμαι ευτυχισμένη που με την κόρη μου τη Χριστίνα Κουλουμπή έχουμε κάνει μια σχολή σεβασμού για τα παιδιά. Φέτος στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» θ’ ανεβάσουμε το «Θησέα και το Μινώταυρο» και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη δουλειά.

Χαίρεστε που τη μεγάλη σας κληρονομιά θα τη συνεχίσει η κόρη σας και γιατί όχι και οι εγγονές σας;

Η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη μου εγγονή η Κάρμεν από τώρα σκηνοθετεί. Και μάλιστα βάζει και την αδελφή της, την Ευαγγελία να παίζει και εκείνη τις δίνει οδηγίες. Είναι μοναδικό!

Αν ήμουν πλούσιοςΚάρμεν Ρουγγέρη