Τηλεόραση|23.09.2019 17:30

Νίκη Βακάλη: «Ευχόμουν να παίξω στο Λόγω τιμής»

Αλέξης Μίχας

Νέες σειρές, µε άρωµα από το παρελθόν, εισβάλλουν αυτήν την εβδοµάδα στην τηλεοπτική ζωή µας. Την αυλαία ανοίγει σήμερα (23/9) το «Λόγω τιµής» στο ΣΚΑΪ. Οι δεσµοί της παρέας που έγραψε τη δική της ιστορία -ο Μάνος (Αλκις Κούρκουλος), ο Μιχάλης (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), η Ηρώ (Βίκυ Βολιώτη), ο Βασίλης (∆ηµήτρης Αλεξανδρής), ο Αρης (Γιώργος Πυρπασόπουλος), η Μάνια (Χριστίνα Αλεξανιάν) και η Αθηνά (Αγγελική ∆ηµητρακοπούλου)- παραµένουν δυνατοί. Είκοσι χρόνια µετά, οι φίλοι συναντώνται στο µπαρ του Βασίλη για να κάνουν ένα πάρτι  -έκπληξη στον Μάνο. Ένας καινούργιος κύκλος ξεκινά. 

Η Νίκη Βακάλη περιγράφει στο «TV Έθνος» τον ρόλο της στο ριµέικ της σειράς της Μιρέλλας Παπαοικονόµου και το πώς ήρθε η πρόταση, θυµάται τη συνεργασία µε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, αποσαφηνίζει τη δήλωση «ερωτεύτηκα Σύρο µετανάστη» και αποκαλύπτει τη συνεργασία της µε τον Πέτρο Φιλιππίδη. 

«Λόγω τιµής, 20 χρόνια µετά». Ησουν µικρή όταν η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Το είχες δει στο YouTube πριν έρθει η πρόταση για συµµετοχή σου στο «Λόγω τιµής, 20 χρόνια µετά»;

Ναι, το είχα δει. Εντελώς τυχαία και θα σου αποκαλύψω τον λόγο: Η µητέρα µου πήγαινε στο ίδιο σχολείο µε τον Αλκι Κούρκουλο: στο Μαράσλειο. Συζητούσαµε κάτι και µου ανέφερε το «Λόγω τιµής». Και το είδα. Και έπειτα από έναν χρόνο ήρθε η πρόταση! Τότε το είδα συστηµατικά.

Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση που σου άφησε;

Τι ωραίες δουλειές που γίνονταν παλαιότερα!

Πες µου, πώς ήρθε η πρόταση;

Είχα γνωρίσει τον παραγωγό, τον κ. Γιάννη Ιακωβίδη, για µια άλλη δουλειά. Μια ταινία του Παντελή Βούλγαρη. Μιλήσαµε λοιπόν στο τηλέφωνο, µου είπε για την επιστροφή του «Λόγω τιµής» και µου πρότεινε να πάρω µέρος στην οντισιόν. Πέρασα από την οντισιόν, µε είδαν η Μιρέλλα Παπαοικονόµου και ο Λάµπης Ζαρουτιάδης και προχώρησε η συνεργασία. Ευτυχώς! Ηταν κάτι το οποίο ήθελα πάρα πολύ. Από την πρώτη στιγµή που τους γνώρισα ευχήθηκα να µε διαλέξουν.

Μίλησέ µου για τον ρόλο σου...

Η Αννα είναι η 20χρονη κόρη της Μάνιας (Χριστίνα Αλεξανιάν) και του Φώτη (Βαγγέλης Λιοδάκης). Σπουδάζει σε δραµατική σχολή και ταυτόχρονα δουλεύει σε ένα µπαρ. Είναι ανεξάρτητος και δυναµικός χαρακτήρας. Οι γονείς έχουν χωρίσει και ο µπαµπάς ζει αποµονωµένος στην Κρήτη. Η µητέρα έχει έναν σύντροφο, τον οποίο υποδύεται ο Χριστόδουλος Στυλιανού. Οι γονείς της Αννας έχουν διατηρήσει καλές σχέσεις, αλλά έχουν τελείως διαφορετική ιδεολογία για τη ζωή και την εξέλιξή της. Η Αννα χαίρεται που η µητέρα της έχει σύντροφο. Νοµίζω ότι κάθε κόρη θέλει αυτό για τη µαµά της, αν έχει χωρίσει. Η Αννα θα εµπλακεί και σε κάποιες ερωτικές ιστορίες. Θέλει να έχει µια σχέση, ίσως γιατί της λείπει το ανδρικό πρότυπο. Κάνει λοιπόν µια σχέση, ωστόσο το αγόρι της, ο Ανδρέας (Μιχάλης Σαράντης), αποφασίζει να κάνει ένα µεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Γεγονός που θα φέρει ανατροπές στη σχέση, αφού η Αννα θα νιώσει ανασφάλεια.

Πώς είναι η σχέση σου µε τον Βαγγέλη Λιοδάκη και τη Χριστίνα Αλεξανιάν;

Ο Βαγγέλης Λιοδάκης είναι ο πιο καταπληκτικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, είµαι ευγνώµων. Η Χριστίνα Αλεξανιάν είναι το καλύτερο γύρισµα που έχω κάνει στη ζωή µου. ∆εν υπάρχει άλλο που να το έχω ευχαριστηθεί περισσότερο.

Μπορούν οι φιλίες να αντέξουν 20 χρόνια µετά;

Η αγάπη µπορεί να αντέξει τα πάντα. Αν υπάρχει, κρατάει.

Γυρίζω πίσω στη συνεργασία σου µε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στο «Ενας άλλος κόσµος». Πώς είχε προκύψει;

Ηµουν στο δεύτερο έτος των σπουδών µου στο Εθνικό Θέατρο. Καθηγήτριά µου ήταν η Φιλαρέτη Κοµνηνού και νοµίζω η στάση µου και η συνέπειά µου στο µάθηµά της της δηµιούργησαν την εµπιστοσύνη, όταν ο Χριστόφορος την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε µια σπουδάστρια για την ταινία του, να µε προτείνει. Γνωριστήκαµε λοιπόν στα 21 µου. ∆εν είχα άγχος. Συνάντησα έναν άνθρωπο που µε έκανε να νιώσω αµέσως άνεση και ηρεµία. Νοµίζω πηγαίνει µε ένστικτο στις συνεργασίες του µε τα νέα παιδιά. Και επικοινωνήσαµε αµέσως. 

Φαντάζοµαι ότι διατηρείτε επικοινωνία. Τι σου είπε για το «Λόγω τιµής»;

Χάρηκε πολύ. Μου είπε «καλή αρχή ξανά».

Μετά την προβολή της ταινίας είχες κάνει και τη δήλωση «ερωτεύτηκα έναν Σύρο µετανάστη»..

Οταν µπαίνεις στο Google, το πρώτο πράγµα που βγάζει δίπλα στ’ όνοµά µου είναι αυτό. Πιστεύω πολύ στις συναντήσεις µου µε τους ανθρώπους. Ο Ταουφίκ Μπαρχόµ είναι ένας άνθρωπος που τον έχω πολύ ψηλά στην καρδιά και τη ζωή µου. ∆εν έχω γνωρίσει άλλον άνθρωπο σαν και αυτόν στην ηλικία µου. Λοιπόν, αυτό που εννοούσα ήταν πως ερωτεύθηκα τη συνάντησή µας. Με βοήθησε πολύ, γιατί εκείνος είχε εµπειρία. Μου άλλαξε τη θεώρηση των πραγµάτων σε κάποια ζητήµατα. Με έκανε να µη θέλω να υποδυθώ κάτι, αλλά να ζήσουµε πραγµατικά τη στιγµή την ώρα που ξεκινούσε η σκηνή. Προσεγγίσαµε τους ρόλους µας µε ειλικρίνεια.

Κρατάτε επαφή;

Φυσικά, να είναι καλά η τεχνολογία. 

Βλέπουµε τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά που δεν έχουν τελειώσει δραµατικές σχολές να µπαίνουν στην υποκριτική, κυρίως στην TV, παίρνοντας δουλειές. Συµφωνείς µε αυτό;

Το πρόβληµα είναι οικονοµικό. Οταν κάποιος αγωνιά να παίξει στην τηλεόραση, σηµαίνει πως το κόστος του δεν θα είναι αντίστοιχο αυτού ενός ηθοποιού µε σπουδές. Αυτό λοιπόν συµφέρει, χαµηλότερο κόστος. ∆εν κατηγορώ λοιπόν ούτε αυτά τα παιδιά ούτε τους παραγωγούς που τα επιλέγουν. Εύχοµαι ο κάθε καλλιτέχνης να βρεθεί εκεί που επιθυµεί. Οµως από τη δική µου πλευρά αυτό δεν µε συµφέρει. Οταν κάποιος που δεν έχει σπουδάσει µου παίρνει τη δουλειά, θέλω να πέσω να τον φάω. Ή όταν µου προτείνουν χρήµατα λιγότερα απ’ όσα θα έπαιρνα κανονικά. Είναι λοιπόν κάπου στη µέση τα πράγµατα.

Ποια είναι τα επόµενα σχέδιά σου;

Συναντήθηκα πριν από λίγες µέρες µε τον Πέτρο Φιλιππίδη και ανέλαβα βοηθός του. Βοηθός σκηνοθέτη χωρίς να έχω παίξει ποτέ στο θέατρο, πέραν της σχολής και κάποιων σεµιναρίων στη Νέα Υόρκη. Είµαι χαρούµενη και ευγνώµων που είµαι στο πλευρό του. Είναι τεράστιο µάθηµα για µένα. Και πιστεύω πως αυτό το «ζέσταµα» βοηθάει, αν κάποια στιγµή παίξουµε µαζί.

ΣΚΑΪΛόγω Τιμήςπρεμιέρα