Τηλεόραση|24.09.2019 16:20

Πρεμιέρα Λόγω Τιμής - Κριτική: Μίλησε τη γλώσσα των σαραντάρηδων

Άκης Φωτόπουλος

Ο νέος κύκλος του «Λόγω Τιμής», 20 χρόνια μετά, στο ΣΚΑΪ, μας σκλάβωσε από το πρώτο επεισόδιο, αποδεικνύοντας ότι η τηλεόραση όταν θέλει μπορεί.

Αυτό που είδαμε ήταν πολλά σκαλιά παραπάνω από το απλώς, «καλή τηλεόραση». Μια σειρά που μιλά τρυφερά και λυπημένα στη γλώσσα των σημερινών σαραντάρηδων. Μια σειρά ύμνος στη αληθινή φιλία που μας έκανε να κλάψουμε και να νιώσουμε ξαφνικά να ανοίγει η πληγή των τραυμάτων που κουβαλάμε μέσα μας.

Η σειρά ξεκινά με το Μάνο να βγαίνει από τη φυλακή και όλη η παρέα να το περιμένει σε ένα πάρτι έκπληξη. Σα να μη πέρασε μια μέρα. Όλοι είναι εκεί και περιμένουν τον άσωτο της παρέας. Το κάθε μέλος της παρέας αυτής έχει διαγράψει τη δική του πορεία στα χρόνια που μεσολάβησαν. Αυτό που συνεχίζει να τους ενώνει είναι η φιλία κι αυτό φαίνεται στα βλέμματα τους. Άλλωστε και το τραγούδι της σειράς τα λέει όλα: «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, μόνο τρόπο να κοιτάνε». Και όλη αυτή η παρέα της Πάτρας ξέρει πολύ καλά τον τρόπο που πρέπει να κοιτάει τη κάμερα.

Μπράβο για μια ακόμη φορά στη Μιρέλλα Παπαοικονόμου  που με ευαισθησία και τρυφερότητα προσεγγίζει το θέμα της φιλίας, αναπτύσσοντας τους χαρακτήρες ήδη από το πρώτο επεισόδιο και δίνοντας μία γλαφυρή εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Τα γυρίσματα με κινηματογραφική αισθητική και με τη σφραγίδα του έμπειρου σκηνοθέτη Λάμπη Ζαρουτιάδη.

Το καστ αποτελείται από διακεκριμένους ηθοποιούς που αντιμετωπίζουν τις σκηνές τους με βάθος, προκαλώντας μια ειλικρινή συγκίνηση. Ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες του ο Άλκης Κούρκουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αλλά και η Μαρία Ναυπλιώτου. Ελπιδοφόρα η εμφάνιση και της Νίκης Βακάλη.

Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο ο νέος κύκλος του «Λόγω Τιμής» έχει όλα τα εχέγγυα να τα καταφέρει. Ο χρόνος θα δείξει…

ΣΚΑΪπρεμιέραΛόγω Τιμής