Τηλεόραση|25.09.2019 18:11

Το Κόκκινο Ποτάμι, οι Άγριες Μέλισσες και όλα τα σάουντρακ των φετινών σειρών (vids)

Φωφώ Μπόνιου

Bαδίζοντας µε το βλέµµα στο µακρινό παρελθόν µε την πολυτραγουδισµένη «Αναστασία», τους «Ψίθυρους καρδιάς» του Μπάση, τους «Αγγελους του Τσάρλι» του «Πάρα πέντε», τα «Μαύρα µεσάνυχτα» και το ροµαντικό «Ο άνθρωπός µου» από το «Νησί», φέτος τα κανάλια αποφάσισαν να µας εκπλήξουν µουσικά.

Μία από τις ερµηνείες που ενθουσίασαν το κοινό, πολύ πριν από την προβολή της σειράς «Αστέρια στην άµµο» στον Alpha, ήταν αυτή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Ο γνωστός τραγουδοποιός χαρίζει τη φωνή του στο «Αποτσίγαρο», όπως τιτλοφορείται το κοµµάτι που ακούγεται στους τίτλους της σειράς. Η µουσική ανήκει στον Ανδρέα Αποστόλου, ενώ οι στίχοι είναι της Σάννυς Μπαλτζή.

Στο ίδιο κανάλι, το «Bloody Something» της Monika έµελλε να αγαπηθεί από τους τηλεθεατές, πριν ακόµη βγει στον αέρα το σίριαλ «Ερωτας µετά». Πρόκειται για το «Bloody Something», µία από τις µεγαλύτερες επιτυχίες της Monika που βγήκε φέτος µε καινούργια ενορχήστρωση, δέκα χρόνια µετά την πρώτη κυκλοφορία του τραγουδιού. Το remake του τραγουδιού προκάλεσε αµέσως τον θαυµασµό του κοινού, καθώς βρέθηκε στο Νο1 του ελληνικού Shazam (εφαρµογή µε µουσικές επιλογές και charts) από τη στιγµή που πρωτοακούστηκε στο τρέιλερ της σειράς.

Εξαιρετική όµως είναι και η ερµηνεία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο «Κόκκινο ποτάµι» του Open. Τη µουσική του συγκεκριµένου κοµµατιού, όπως και τις υπόλοιπες συνθέσεις που ακούγονται στη σειρά, υπογράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ενώ τους στίχους ο Κώστας Μπαλαχούτης. Σηµειωτέον, στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη ακούγονται και παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια.

Τη µουσική από το αγαπηµένο «Χρώµα δεν αλλάζουνε τα µάτια» θα ακούσουµε και πάλι 23 χρόνια µετά, στον ΣΚΑΪ, στο «Λόγω τιµής». Ενα τραγούδι που άφησε εποχή, αγαπήθηκε και συνεχίζει να µας συντροφεύει µέχρι σήµερα. Να σηµειωθεί ότι την όλη µουσική επένδυση της σειράς υπογράφει και πάλι ο γνωστός µουσικοσυνθέτης Δηµήτρης Παπαδηµητρίου.

Με το πιο γνωστό τραγούδι της Φωτεινής Βελεσιώτου, τις «Μέλισσες», επενδύει µουσικά ο ΑΝΤ1 τη νέα σειρά εποχής «Αγριες µέλισσες». Το κοµµάτι που φέρει τη σφραγίδα του Γιώργου Καζαντζή γράφτηκε το 2008 και µε αυτό έγινε γνωστή η Βελεσιώτου, χάρη στη µοναδική ερµηνεία της και την υπέροχη χροιά της φωνής τη

 

Και οι κωμωδίες όμως «επενδύθηκαν» με ανάλογα τραγούδια. Στην καθημερινή κωμωδία του ΑΝΤ1 «Αν ήμουν πλούσιος» ο Χρήστος Μενιδιάτης ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι σε μουσική Kim Diamantopoulos και Δημήτρη Καρατζά και στίχους Γιώργου Παπαθανασίου. Ιδιαίτερα διασκεδαστικό είναι και το τραγούδι των τίτλων στην κωμωδία του Alpha «Σπίτι είναι». Το τραγούδι ανήκει στους Polkar. Πρόκειται για ένα συγκρότημα, του οποίου ο τραγουδιστής, που υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στο συγκεκριμένο κομμάτι, είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου (γιος της Φιλαρέτης Κομνηνού) και ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς.

Τέλος στη «Μουρμούρα» που διανύει την έβδομη τηλεοπτική σεζόν στον Alpha θα ακούμε και φέτος  το τραγούδι «Η γυναίκα μου η Μουρμούρα» από το συγκρότημα Imam Baildi και τη Ρένα Μόρφη. Η αυθεντική ενορχήστρωση ανήκει στον Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ το τραγούδι ερμήνευσε πρώτος ο Μανώλης Αγγελόπουλος το 1966.

Ρένα ΜόρφηΚόκκινο ποτάμιΑν ήμουν πλούσιοςΕλεωνόρα Ζουγανέλη