Τηλεόραση|30.09.2019 11:09

Άγριες μέλισσες: Ενθουσιασμένοι οι χρήστες του Twitter για την πρεμιέρα της σειράς

Newsroom

Πρεμιέρα έκανε η δραµατική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Άγριες µέλισσες» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου, μια ακριβή τηλεοπτική παραγωγή που ενθουσίασε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο το τηλεοπτικό κοινό 

Η ιστορία του πρωτότυπου σεναρίου διαδραµατίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 (1958) σε ένα χωριό του Θεσσαλικού Κάµπου και περιστρέφεται γύρω από τις τρεις αδελφές Σταµίρη, οι οποίες χτυπηµένες σκληρά από τη µοίρα προσπαθούν να επιβιώσουν σε µια ανδροκρατούµενη κοινωνία µε πολύ συγκεκριµένα πρότυπα. Πρόκειται για την Ελένη (Μαρία Κίτσου), την Ασηµίνα (Ελλη Τρίγκου) και τη ∆ρόσω (∆ανάη Μιχαλάκη). 

Μετά τον ξαφνικό χαμό του πατέρα τους, μένουν χωρίς κανένα στήριγμα μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία και πρέπει να φροντίσουν τους εαυτούς τους και το βιός τους, μόνες τους. Μια πρόταση γάμου έρχεται ως θείο δώρο για την Ελένη. Ο Σέργιος, ο μεγάλος γιος του Δούκα Σεβαστού, του μεγαλογαιοκτήμονα της περιοχής, θέλει να την παντρευτεί και να προσφέρει μια καλύτερη ζωή σ’ αυτήν και τις αδερφές της. Ένας γάμος που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμφέρουσα οικονομική συμφωνία και για τις δυο πλευρές.

Η Ελένη είναι έτοιμη να αρνηθεί όταν επιστρέφει στο χωριό ο Λάμπρος. Ο μοναδικός έρωτάς της. Γυρνά για να αναλάβει τη θέση του δασκάλου στο Διαφάνι με τη γυναίκα του, Θεοδοσία, στο πλευρό του. Η καρδιά της Ελένης γίνεται χίλια κομμάτια και λέει το «ναι» στον Σέργιο. Μόνο που εκείνη τη στιγμή αγνοούσε πως άνοιγε την πόρτα για να μπούνε χίλιες συμφορές στο σπίτι της. Και την πρώτη νύχτα του γάμου της, εκείνη και οι αδερφές της θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα…

Άγριες μέλισσες

Το τελικό καστ για τις «Άγριες μέλισσες» αποφασίστηκε έπειτα από µεγάλες ακροάσεις και µε συγκεκριµένα κριτήρια. Οι πρωταγωνιστές έχουν επιτυχηµένη θεατρική παρουσία, ενώ κάποιοι έχουν κάνει επιλεκτικές εµφανίσεις στη µικρή οθόνη. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ήταν και ο Γιάννης Φέρτης, αλλά τελικά αποχώρησε.

Διαβάστε ακόμα: Άγριες μέλισσες: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς του ΑΝΤ1

Οι χρήστες στο Twitter «απογείωσαν» το hashtag #AgriesMelisses. Ειδική αναφορά έκαναν οι χρήστες στην (θεατρική) ηθοποιό Μαρία Κίτσου, αλλά και στον Ανδρέα Κωνσταντίνου, που εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους:

T
T
T
T
T
T
T
T
T

«Άγριες μέλισσες» και τηλεθέαση

Οι τηλεθεατές επιβράβευσαν το πρώτο επεισόδιο με ποσοστό 28% στο δυναμικό κοινό, ενώ σε τέταρτο έσπασε το φράγμα του 30%. Αν και υπήρξε έντονος ανταγωνισμός - καθώς εκείνη την ώρα ο ΣΚΑΪ πρόβαλε το «Voice» - η σειρά άντεξε, πήρε την πρωτιά αφήνοντας στη δεύτερη θέση το talent show με απόσταση τριών μονάδων η οποία, την ώρα της ταυτόχρονης προβολής τους, ξεπέρασε κατά πολύ αυτή τη διαφορά. 

ΑΝΤ1Μαρία ΚίτσουΆγριες μέλισσες