Τηλεόραση|02.10.2019 09:49

Άννα Αδριανού: Ετοιμάζω μια νέα τηλεοπτική σειρά για την επόμενη χρονιά

Άκης Φωτόπουλος

Η Άννα Αδριανού μάς μιλά για τον ρόλο της στη θεατρική παράσταση, αναφέρεται στις καλύτερες συνεργασίες της και αποκαλύπτει τα τηλεοπτικά της σχέδια.

Θεατρικά θα σας βρίσκουμε το προσεχές διάστημα στην παράσταση «Τάρτα ροδάκινο»…

Πήρα την απόφαση να κάνω τη συγκεκριμένη παράσταση στο θέατρο «Αλκμήνη», γιατί το έργο αυτό έχει ένα ιδιαίτερο βάθος. Όταν το διάβασα για πρώτη φορά, εντυπωσιάστηκα από την πληρότητά του, καθώς ένιωσα ότι είναι το πληρέστερο έργο που έχει γραφτεί για την ψυχολογία της γυναίκας και τις σχέσεις των ζευγαριών.

Πρόκειται για το εκρηκτικό ξέσπασμα μιας γυναίκας η οποία στην επέτειο του αργυρού της γάμου -έπειτα από 25 χρόνια- αποφασίζει να φτιάξει μια τούρτα ροδάκινο στον άνδρα της, η οποία, όμως, κρύβει μέσα της ένα θανάσιμο μυστικό. Πολύ απλά θέλει να τον ξεκάνει. Είναι ένα πολύ ειδικό έργο και από τα δυσκολότερα που έχω κάνει, γιατί χρειάζεται πάρα πολλές αλλαγές και ταυτόχρονα πάρα πολλά στοιχεία: κωμικά, δραματικά, μελό, σαρκαστικά.

Έχετε άγχος για κάθε καινούργιο ρόλο;

Φυσικά. Κατ’ αρχήν δεν μπορώ να παίξω έναν ρόλο αν δεν τον ερωτευτώ. Και ένα έργο αν δεν το ερωτευθώ. Οπότε, από τη μια, έχω μια μεγάλη επιθυμία και μια μεγάλη προσμονή και, από την άλλη, έχω και πάρα πολύ άγχος.

Ποια παράσταση αλλά και σειρά θα ξεχωρίζατε, γιατί για κάποιον λόγο ήταν μοναδική για εσάς;

Όταν έπαιξα, πολύ νεότερη, τη Βιόλα στη «12η νύχτα του Σαίξπηρ», γιατί ήταν ο αγαπημένος μου ρόλος. Ο άλλος ρόλος που με άλλαξε ως ηθοποιό ήταν «Το μπουφάν της Χάρλεϊ» του Βασίλη Κατσικονούρη. Τηλεοπτικά αγάπησα πολύ τον ρόλο μου στο «Όσο υπάρχει αγάπη», όπως επίσης και αυτόν στα «Κλεμμένα όνειρα».

Έχετε στηρίξει ανθρώπους και μετά τους είδατε να σας γυρίζουν την πλάτη;

Ομολογώ ότι όχι. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου μου έχουν φερθεί με έναν τρόπο πάρα πολύ συγκινητικό και γλυκό. Εγώ, γενικά στη ζωή μου, πιστεύω πως ό,τι δίνεις παίρνεις.

Ποια είναι η καλύτερη συνεργασία που έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια;

Πέρασα εξαιρετικά στο «Μπουφάν της Χάρλεϊ», όπως επίσης και στην «Επαφή», την οποία σκηνοθετούσε ο σύζυγός μου, ο Γιάννης Μπότσης. Ήταν μια παραγωγή πολύ δημιουργική, που τη ζήσαμε και οι δύο από κοντά.

Τηλεοπτικά γιατί απέχετε;

Απέχω τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από την τηλεόραση, γιατί έχω κουραστεί. Πριν σταματήσω, για  6-7 χρόνια δούλευα σερί και γράφοντας και παίζοντας οπότε ήθελα λίγο να ξεκουραστώ. Τώρα βρίσκομαι στη διαδικασία μιας νέας δραματικής-κοινωνικής σειράς που θα βγει στον αέρα από την επόμενη σεζόν. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, γιατί είναι ακόμη στα σπάργανα.  

Πώς βλέπετε το κομμάτι της μυθοπλασίας στη μικρή οθόνη;

Έπειτα από μια «κοιλιά» που έκανε η τηλεόραση λόγω της κρίσης, η μυθοπλασία επανήλθε. Δεν έχω προλάβει να δω ολοκληρωμένα μια σειρά. Από το λίγο που έχω δει άρχισαν να γίνονται κάποιες προσπάθειες που έχουν ενδιαφέρον.

Τι είναι αυτό που θα θέλατε να κάνετε τηλεοπτικά και δεν το έχετε κάνει ακόμη;

Θα ήθελα κάποια στιγμή να πειραματιζόμουν σε ένα διαφορετικό είδος. Ακόμα και σε μια σειρά επιστημονικής φαντασίας. Επίσης, θα μου άρεσε πολύ να κάνω μια εκπομπή λόγου ή παρουσίασης ψυχολογικών θεμάτων. Κάτι ανάλογο με αυτό που έκανα στο παρελθόν στο Seven X, σε μια εκπομπή που λεγόταν «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης».

Βιώσατε επαγγελματικά τις πολύ καλές στιγμές της τηλεόρασης. Βγάλατε χρήματα από αυτήν τη δουλειά;

Δεν έγινα αυτό που λένε πλούσια, αλλά δεν είμαι και δυσαρεστημένη. Σίγουρα μπόρεσα να ζήσω αξιοπρεπώς και να βγάλω κάποια χρήματα.

Άννα Αδριανού