Τηλεόραση|23.06.2020 13:06

Άγριες μέλισσες: Έλλη Τρίγγου - Η «Ασημίνα» της σειράς και ο ερωτευμένος Σαίξπηρ

Newsroom

Η σειρά «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1 διαδραµατίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 (1958), σε ένα χωριό του Θεσσαλικού Κάµπου, και περιστρέφεται γύρω από τις τρεις αδελφές Σταµίρη, οι οποίες, χτυπηµένες σκληρά από τη µοίρα, προσπαθούν να επιβιώσουν σε µια ανδροκρατούµενη κοινωνία µε πολύ συγκεκριµένα πρότυπα. Πρόκειται για την Ελένη (Μαρία Κίτσου), την Ασηµίνα (Ελλη Τρίγγου) και τη ∆ρόσω (∆ανάη Μιχαλάκη). 

Από τις τρεις αδερφές, η πρώτη που ξεχώρισε ήταν η Μαρία Κίτσου, την οποία αποθέωσαν οι χρήστες του Twitter, σημειώνοντας ότι, αν και αμιγώς θεατρική ηθοποιός, μπορεί να κάνει «θαύματα» και στην τηλεόραση. Η επόμενη από τις αδερφές Σταμίρη που ξεχώρισε το τηλεοπτικό κοινό είναι η Έλλη Τρίγγου, η οποία πριν από τον ρόλο στις «Άγριες μέλισσες» την περασμένη σεζόν πρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ».

T

Γεννήθηκε το 1989 στην Πάτρα και είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Μετά τον χωρισμό των γονιών της, ήρθε με τη μητέρα της στην Αθήνα, ενώ για μια διετία επέστρεψε στη γενέτειρά της για να ζήσει με τον πατέρα της. Σε ένα ταξίδι στην Ισπανία πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός.

T

Τελειώνοντας το πρώτο έτος της σχολής επικοινώνησε μαζί της ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, και έτσι συμμετείχε στην ταινία «Suntan». Η ερμηνεία της της χάρισε βραβείο β’ γυναικείου ρόλο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Στην ταινία «Suntan» συνάντησε για πρώτη φορά και τον Γιάννη Οικονομίδη, με τον οποίο συνεργάστηκε στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Ακολούθησε ο μονόλογος «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας», που την έθεσε υποψήφια για τη χρυσή καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη. 

Από τηλεοπτικές συμμετοχές έχει στο βιογραφικό της αυτή στον τρίτο κύκλο της βρετανικής σειράς «The Durrells» που γυρίστηκε στην Κέρκυρα και στο Λονδίνο. 

Φέτος, εκτός από την συχνότητα του ΑΝΤ1, θα την απολαμβάνουμε και στον Ρινόκερο του Ιονέσκο, που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Κακλέας στο θέατρο Κιβωτός, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη. H Έλλη Τρίγγου διατηρούσε τέσσερα περίπου χρόνια σχέση με τον ταλαντούχο ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα.

T
T
T
T
Έλλη ΤρίγγουΆγριες μέλισσεςΑΝΤ1Βασίλης Χαραλαμπόπουλος