Τηλεόραση|07.10.2019 11:53

«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Μίλτος & Ιφιγένεια - Το who is who των πρωταγωνιστών

Άκης Φωτόπουλος

Ζουν μια τραγική ερωτική ιστορία στη νέα επιτυχημένη σειρά του Open «Το Κόκκινο Ποτάμι». Ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης)  και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση) μαγνήτισαν τα βλέμματα των τηλεθεατών στο χθεσινό πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Open «Το κόκκινο ποτάμι».

Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895. Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε τη μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη.

Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς, σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που, ωστόσο, έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

Ποιο είναι το who-is-who των δύο πρωταγωνιστών;

«Μίλτος» - Ιωάννης Παπαζήσης

Ο 41χρονος ηθοποιός γεννήθηκε στη Δράμα και είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το ρόλο του Ντένη Καλούρη στην κινηματογραφική ταινία του Νίκου Περάκη, «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», το 2005.

Στην τηλεόραση είχε πρωταγωνιστικό και διπλό ρόλο στη σειρά του Mega «Μια στιγμή, δυο ζωές» όπου υποδυόταν τον Πέτρο και τον Ορέστη, δίδυμα αδέρφια αλλά επίσης σημαντική ήταν και η συμμετοχή του στην επίσης επιτυχημένη σειρά του Mega «Η Πολυκατοικία».

Είναι παντρεμένος με την τραγουδίστρια Βανέσα Αδαμοπούλου και έχουν ένα γιο.

«Ιφιγένεια» - Αναστασία Παντούση

H 28χρονη ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε, αλλά η καταγωγή της είναι από τη Θεσσαλονίκη. Πήγε σε μουσικό σχολείο, έκανε σπουδές εν συνεχεία ως νηπιαγωγός και παράλληλα αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική ξεκινώντας σπουδές και σε αυτό το αντικείμενο. Οι πρώτες της δουλειές ήταν στο θέατρο συμμετέχοντας σε παιδικές παραστάσεις.

Τη γνωρίσαμε αρχικά από τους «Συμμαθητές» του ΑΝΤ1, στη συνέχεια έπαιξε στη δραματική σειρά του Alpha Κύπρου «Σαν οικογένεια» ενώ την περσινή σεζόν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχημένη σειρά «Έλα στη θέση μου» του Alpha. Έπαιξε ακόμη στη τηλεταινία της Lacta «Κάνε το βήμα».

Ιωάννης ΠαπαζήσηςOpen TVΑναστασία ΠαντούσηΚόκκινο ποτάμι