Τηλεόραση|07.10.2019 19:44

To Κόκκινο Ποτάμι έγινε χείμαρρος τηλεθέασης: Σε ποιο κοινό η σειρά χτύπησε 65%!

Αλέξης Μίχας

Οι προσδοκίες του τηλεοπτικού κοινού για την έναρξη της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη στο Open TV ήταν υψηλές και το τελικό αποτέλεσμα στους πίνακες τηλεθέασης δικαίωσε τον σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών, τους συντελεστές του «Κόκκινου Ποταμιού» μπροστά και πίσω από τις κάμερες και φυσικά τη διοίκηση του Open TV. 

To πρώτο επεισόδιο του «Κόκκινου Ποταμιού» συντόνισε στη συχνότητα του Ανοιχτού Καναλιού 1.448.302 τηλεθεατές με το μέσο μερίδιο τηλεθέασης να διαμορφώνεται στο 31,8% στο σύνολο του κοινού και να ανεβαίνει στο 33,8% στο δυναμικό κοινό 18 – 54. Όπως ήταν φυσικό το πρόγραμμα κατέκτησε την κορυφή του ημερήσιου τηλεβαρόμετρου της Nielsen της Κυριακής με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε περισσότερα: Κριτική για το Κόκκινο Ποτάμι: Γιατί ο Μανουσάκης ξέρει καλύτερα απ’ όλους να κάνει τηλεοπτική επιτυχία

Στις γυναίκες ηλικίας 18 – 24 η σειρά έκανε μέσο όρο τηλεθέασης 65%, ενώ στο ηλικιακό κοινό γυναικών 45 – 54 ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 42,8%. Στους άντρες της ίδιας ηλικίας το μέσο μερίδιο τηλεθέασης διαμορφώθηκε στο 35,1%. Όσον αφορά στην κατανομή της τηλεθέασης με γεωγραφικά κριτήρια στη Θεσσαλονίκη το μέσο μερίδιο τηλεθέασης ήταν 35,2%, στην Αθήνα 28,5% και στην υπόλοιπη Ελλάδα 33,2%.

 
τηλεθέασηΜανούσος ΜανουσάκηςOpen TVΚόκκινο ποτάμι