Τηλεόραση|15.10.2019 15:35

Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Χωρίς σπουδές δεν γίνεσαι ηθοποιός»

Άκης Φωτόπουλος

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη μιλά στο «ΤV Έθνος» για τη προσφυγοπούλα που υποδύεται στο νέο της αυτό εγχείρημα καθώς και για τη συνεργασία της με τη Μαριάννα Τουμασάτου.

Eίναι η τέταρτη φορά που εισδύετε στο χώρο της υποκριτικής;

Ναι μέχρι σήμερα έχω κάνει δύο θεατρικά κι έχω παίξει και στην ταινία «Άπνοια» του Άρη Μπαφαλούκα. Και τώρα στη Νούρα στο Θέατρο Διάνα.

Ποιο ήταν το δέλεαρ δηλαδή για να κάνετε αυτή την παράσταση;

Το να τραγουδάς στο θέατρο είναι πολύ διαφορετικό απ΄ ότι σε μια μουσική σκηνή. Το θέατρο έχει μια άλλου είδους πειθαρχία και μ’ αρέσει να είμαι μέρος ενός συνόλου και να κάνω πολύ συγκεκριμένα πράγματα ακολουθώντας οδηγίες.

Μιλήστε μας για το έργο και πείτε μας ένα καλό λόγο για να έρθει να δει κάποιος την παράσταση…

Το θέμα του έργου έχει να κάνει με το προσφυγικό το οποίο έχει επανακάμψει στις μέρες μας. Είναι ένα ωραίο έργο με εξαιρετικούς ηθοποιούς  και η μουσική του είναι πραγματικά υπέροχη. Και φυσικά το θέμα είναι δοσμένο με ένα πολύ ωραίο τρόπο καθ’ όλα συγκινητικό.

Τι σας συγκινεί περισσότερο στην ηρωίδα που υποδύεστε;

Υποδύομαι τη Νούρα μια προσφυγοπούλα η οποία έχει κάτι από μια ηρωίδα αρχαίας τραγωδίας.

Πως είναι η συνεργασία σας με την Μαριάννα Τουμασάτου;

Είναι από τις καλύτερες συνεργασίες που έχω κάνει. Είχα ακούσει από συναδέλφους μου ότι η Μαριάννα είναι άτομο σπαθί που λέμε και το διαπιστώνω κι εγώ τώρα που συνεργάζομαι μαζί της.

NDP photo

Tο τελευταίο διάστημα έγινε πολύ ντόρος  για το αν χρειάζονται σπουδές προκειμένου να ακολουθήσει ένας νέος ή μια νέα το δρόμο της υποκριτικής. Ποια είναι η γνώμη σας;

Νομίζω είναι αυτονόητο ότι χρειάζονται σπουδές. Με τον εύκολο δρόμο δεν μπορείς να κατακτήσεις τίποτα. Κάθε τι έχει ένα κόπο. Χωρίς σπουδές δεν μπορείς να γίνεις ηθοποιός.

Αν σας γίνονταν πρόταση για συμμετοχή σας σε μια τηλεοπτική σειρά θα ήσασταν θετική;

Κοιτάξτε εγώ δεν είμαι ηθοποιός. Και στις σειρές πρέπει να συμμετέχουν ηθοποιοί. Δεν βρίσκω λόγο γιατί θα έπρεπε να παίξω σε μια σειρά. Αν ήθελα να γίνω ηθοποιός θα το έψαχνα, θα έκανα σπουδές. Όσες φορές έχω αναμειχθεί με την υποκριτική ο ρόλος μου έχει να κάνει μόνο με την ερμηνεία τραγουδιών με εξαίρεση την ταινία «Άπνοια» όπου εκεί είχα ρόλου ηθοποιού.

Το "Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου" που έχετε ερμηνεύσει είναι ένα τραγούδι που συνδυάστηκε με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μυθοπλασίας στην τηλεόραση που ακούει στο όνομα «Το Νησί». Τι θυμάστε από την εποχή αυτή;

Το τραγούδι αυτό ήταν σε ένα δίσκο που είχε κυκλοφορήσει τρία χρόνια πριν βγει στον αέρα η συγκεκριμένη σειρά. Δεν το είχε προσέξει κανείς για να πούμε και του στραβού το δίκαιο μέχρις ότου ξεκίνησε το Νησί. Θυμάμαι όταν παίχτηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς και γύρισα σπίτι μου το βράδυ γινόταν ένας χαμός στα social media. Μου στέλνανε μηνύματα…

Τελευταία φορά που είπατε «όχι» σε μια δουλειά; Το μετανιώσατε;

Το τελευταίο όχι που είπα ήταν για να συμμετάσχω σε ένα τηλεπαιχνίδι και φυσικά δεν το μετάνιωσα.

Τι ετοιμάζετε για το άμεσο μέλλον;

Εκτός από την θεατρική παράσταση συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά τις εμφανίσεις μας κάθε Πέμπτη στο Tiki bar με το Erotica Project μαζί με τον Monsieur Minimal και τον Δάκη. Και ετοιμάζομαι μέσα στα Χριστούγεννα να βγάλω και κανένα νέο τραγούδι.

θέατρο ΔιάναΑνδριάνα ΜπάμπαληΝούραΜαριάννα Τουμασάτου