Τηλεόραση|16.10.2019 18:21

Επιστρέφει το «Big Brother» - Όλες οι λεπτομέρειες για το ριάλιτι στον ΣΚΑΪ

Αλέξης Μίχας

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε την απόκτηση των δικαιωμάτων του «Big Brother» για την Ελλάδα. «Τα δικαιώματα του Big Brother εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ από την εταιρία Endemol Shine International  για να το εντάξει στο πρόγραμμά του. Φέτος, συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη μετάδοσή του. Το επιτυχημένο ριάλιτι έχει προβληθεί σε 70 χώρες ανά τον κόσμο, αλλάζοντας τα τηλεοπτικά δεδομένα» αναφέρει η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr επαφές με την μητρική εταιρία είχαν ξεκινήσει από καιρό ωστόσο η τελική συμφωνία κλείστηκε χθες στο διεθνές τηλεοπτικό παζάρι των Καννών όπου έχουν μεταβεί στελέχη από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια μεταξύ αυτών ο διευθυντής προγράμματος του ΣΚΑΪ, Λοϊζος Ξενόπουλος, αλλά και ο υπεύθυνος στρατηγικός σχεδιασμός του καναλιού Χρήστος Κόμπος, οι οποίοι και ολοκλήρωσαν τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλίτζαλι και η εταιρία παραγωγής του Acun Medya δεν θα έχουν ανάμειξη στην παραγωγή του συγκεκριμένου ριάλιτι. Επίσης, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν θα βγει το πρόγραμμα φέτος στο β’ μισό της σεζόν που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2020 ή θα πάρει για αργότερα το επόμενο φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση, θα δούμε μια εξελιγμένη μορφή του «Μεγάλου Αδελφού» που συμβαδίζει με τις σύγχρονες εκδοχές του ριάλιτι που προβάλλονται στο εξωτερικό. Το ριάλιτι προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2001 από τον ΑΝΤ1 και ακολούθησαν τρεις ακόμη σεζόν στο κανάλι του Αμαρουσίου. Μετά από ένα διάλειμμα πέντε ετών επανήλθε μέσα από τη συχνότητα του Alpha το 2010 για μια ακόμη σεζόν το φθινόπωρο του 2010.

Big BrotherΣΚΑΪ