Τηλεόραση|24.11.2019 16:00

Live Streaming το Κόκκινο Ποτάμι: Δείτε ζωντανά το αποψινό επεισόδιο (Κυριακή 20/10)

Newsroom

Έπειτα από χρόνια απουσίας από τη μικρή οθόνη, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στο Open TV με μία νέα τηλεοπτική σειρά, κινηματογραφικών προδιαγραφών, το «Κόκκινο Ποτάμι». Η δραματική σειρά εποχής βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και αναμένεται να ταξιδέψει τους τηλεθεατές στα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ποντίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα από έναν μεγάλο και θυελλώδη έρωτα.

Η ιστορία ξεκίνησε στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895 όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβώνιασε τον 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάμεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου.

Οι ραγδαίες πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον ελληνισμό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαϊδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία που ανατρέπει κάθε δεδομένο.

Ένα όνειρο ζωής που θα αντισταθεί στα δεινά με μόνο όπλο την αγάπη.

Στο σημερινό επεισόδιο

Η αγωνία της Ιφιγένειας για την αναχώρηση του Μίλτου στο Παρίσι κορυφώνεται. Ο Μίλτος της προτείνει να την παντρευτεί αν θέλει, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ομως η κοπέλα, περήφανη, αρνείται έναν βιαστικό γάμο. Ο Μίλτος φτάνει στο Παρίσι. Μεθάει από τον αέρα της Ευρώπης. Ο όμορφος και ντροπαλός Πόντιος γίνεται περιζήτητος από τις νεαρές Ευρωπαίες και αμελεί χωρίς να το καταλάβει την Ιφιγένεια, που αρκείται πληγωμένη σε λακωνικά του τηλεγραφήματα. Στην Αμισό, ο Γιώργος Παυλίδης πείθεται να κατέβει στις εκλογές του 1908. Εκλογές που υπόσχονται μεγάλες αλλαγές στη χώρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ΜανουσάκηςOpen TVΚόκκινο ποτάμι