Τηλεόραση|27.10.2019 13:08

Μάρω Κοντού: Ο άγνωστος αρραβώνας με εφοπλιστή και πώς «γλίτωσε» (vid)

Newsroom

Τη βετεράνο ηθοποιό του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Μάρω Κοντού φιλοξένησαν στο «Dot» η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι σε ηλικία 22 ετών η μητέρα της την είχε αρραβωνιάσει με έναν εφοπλιστή, τον οποίο θα είχε παντρευτεί αν δεν είχε γνωρίσει και ερωτευτεί τον μελλοντικό σύζυγό της, Αριστείδη Καρύδη Φουκς.

Ο Αριστείδης Καρύδης Φουκς ή Ντίντης όπως τον φώναζαν, διακρίθηκε κυρίως ως διευθυντής φωτογραφίας. Οι δύο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Ο άνθρωπος του τραίνου (1958), όπου σε ένα κοινό τραπέζι η Κοντού πέταξε επιδεικτικά τη βέρα του αρραβώνα της με τον εφοπλιστή για να δώσει στον Ντίντη «το πράσινο φως». Οι δυο τους έζησαν ένα μεγάλο έρωτα, που μετά από πέντε χρόνια σχέσης κατέληξε σε γάμο και δύο χρόνια μετά σε διαζύγιο. Περνώντας τα χρόνια, κράτησαν μεταξύ τους μια φιλία που οδήγησε τον Φουκς και πάλι κοντά στη Κοντού και η ίδια ανέλαβε να τον φροντίζει τα τελευταία του χρόνια.

«Ο άντρας μου δεν ήταν ούτε όμορφος, ούτε ψηλός, αλλά είχε αυτό το κάτι. Είχε χιούμορ, μόρφωση, τσαχπινιά, παιχνιδιάρης, ήξερε να σε ανάβει και να σε κρατάει. Με κυνήγησε με έξυπνο τρόπο. Ήμουν αρραβωνιασμένη όταν γνώρισα τον Αριστείδη Καρύδη Φουκς, από συνοικέσιο, η μαμά μου με τον κύριο τάδε, εφοπλιστής αυτός, είχαν δώσει λόγο. Ήμουν τότε 22 χρονών. Πέταξα τη βέρα μου όταν φλερτάραμε.

Αν παντρευόμουν τον άντρα που είχα αρραβωνιαστεί, τώρα θα ήμουν κυρία… εφοπλιστού, αλλά δεν με ένοιαζε. Πιθανό να τον ξέρετε, αλλά δεν θα πω όνομα, έχει πεθάνει ο άνθρωπος. Με τον Αριστείδη παντρευτήκαμε μετά από δύο χρόνια» είπε μεταξύ άλλων η Μάρω Κοντού.

«Δεν χαλάς τη ζωή σου για ένα κέρατο, πάντα»

Σε προηγούμενη συνέντευξή της - πάλι στο «Dot» - η Μάρω Κοντού είχε πει: «Το κέρατο θέλει ψυχραιμία, τα κέρατα δεν είναι ένα, είναι ποικιλία κέρατου του. Δεν χαλάς μια ζωή για ένα κέρατο... πάντα. Είναι οι διακόσιες αποχρώσεις του κέρατου».

Τα κίτρινα γάντια - Finos Films

Μάλιστα, η σπουδαία ηθοποιός είχε αφήσει άφωνους τους παρουσιαστές, λέγοντας πως έχει ονειρευτεί πώς θα έρθει ο θάνατός της.

«Είμαι χορτασμένη, τα έχω ζήσει όλα και περιμένω το φινάλε μου το οποίο έχω ονειρευτεί. Θέλω σε ένα με δύο χρόνια να σταματήσω το θέατρο και να ξεκινήσω τα ταξίδια, Παρίσι, Λονδίνο στην Αμερική που δεν έχω πάει ποτέ. Αυτό το φινάλε ονειρεύομαι, ότι θα ταξιδέψω παντού και θα έχω λεφτά να ξοδεύω, ονειρεύομαι γιατί δεν έχω φράγκο αλλά κάτι μπορεί να γίνει. Όταν θα γυρίσω πολύ κουρασμένη από τα ταξίδια και πέσω στο κρεβάτι θα συμβεί κάτι και θα φύγω, θα πάω σε άλλο πλανήτη», είπε η Μάρω Κοντού.

Μάρω Κοντούεφοπλιστής