Τηλεόραση|29.10.2019 19:44

Βασιλική Ανδρίτσου: «Δεν είμαι η νέα Βλαχοπούλου»

Άκης Φωτόπουλος

Η Bασιλική Ανδρίτσου μιλά για όλα στο «TV ΕΘΝΟΣ», με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην κωμική σειρά του ΣKAΪ «Θα γίνει της πολυκατοικίας».

Πόσο όμορφα συναισθήματα σας δημιουργεί το γεγονός πως η σειρά «Πολυκατοικία» που σημείωσε στο παρελθόν μεγάλη επιτυχία επανήλθε από φέτος στη τηλεόραση του Σκάι;

Να τονίσω ότι  δεν είναι η ίδια σειρά, είναι το ίδιο κόνσεπτ. Αλλά είναι τελείως διαφορετικοί ρόλοι. Παίζουμε κάποιοι από την παλιά "Πολυκατοικία", ο Πουρσανίδης, ο Χαϊκάλης κι εγώ αλλά σε διαφορετικούς ρόλους. Το κόνσεπτ μου αρέσει όπως μου άρεσε και το πρώτο. Περνάμε ωραία και τώρα μάλιστα που έχει πάει και στη σωστή ώρα προβολής του το σίριαλ, δηλαδή στην prime time, και ανεβαίνει και σε νούμερα τηλεθέασης, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Πώς είναι η επιστροφή σας στη μικρή οθόνη;

Το διάστημα αυτό του ενός και πλέον χρόνου που έλειψα λόγω της εγκυμοσύνης δεν ένιωσα καμία έλλειψη και αυτό γιατί ήμουν απορροφημένη με το θέμα της μητρότητας που για μένα είναι πολύ σημαντικό. Επανήλθα όμως στη δουλειά μου και με χαροποιεί, όμως με τελείως διαφορετικούς ρυθμούς, καθώς προηγείται το μεγάλωμα του παιδιού μου.

Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε στον συγκεκριμένο ρόλο της Χριστίνας; 

Μου αρέσει γιατί είναι ένας ρόλος αρκετά διαφορετικός σε σχέση με ότι  έχω κάνει στο παρελθόν. Υποδύομαι μια συνεσταλμένη κοπέλα η οποία δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση και για το λόγο αυτό της έρχονται όλα στη ζωή ανάποδα. Είναι χαμηλών τόνων και αυτό είναι που με κέρδισε περισσότερο. Δηλαδή το ότι είναι ένας ρόλος που δεν χρειάζεται να φωνάξω, να χτυπήσω κάποιον, όπως συνήθως μου ζητάνε να παίξω.

Μοιάζετε καθόλου με την «Χριστίνα»;

Όχι καθόλου. Και αυτοπεποίθηση έχω και δεν αφήνω να με καταβάλλει η συμφορά  ας πούμε. Κάτι που δεν συμβαίνει με την ηρωίδα μας.

Η «Χριστίνα» είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος. Πιστεύετε πως σήμερα γύρω μας υπάρχουν αυθεντικοί άνθρωποι;

Είναι αυθεντική η Χριστίνα. Σαφώς και υπάρχουνε γύρω μας αυθεντικοί άνθρωποι και έχω τέτοιους γύρω μου. Απλώς είναι μια εποχή που την έχουνε κατακλύσει τα social media και ο κόσμος στην προσπάθεια του να επιβιώσει είναι φορές που δείχνει ένα πρόσωπο που δεν είναι αληθινό.

Να υποθέσω πως ο έρωτας της «Χριστίνας» για τον «Νίκο» που είναι παντρεμένος με την Λουίζα θα μείνει ανεκπλήρωτος και πως η «Χριστίνα» δεν θα το γλιτώσει το… ξεμάλλιασμα;

Εννοείται πως θα μείνει ανεκπλήρωτος γιατί κι αυτή η καημένη και φοβάται και έχει και μια ηθική μέσα της, παρόλο που έχει το ζιζάνιο δίπλα της, το συγκάτοικο της, ο οποίος της λέει να ρισκάρει και να κυνηγήσει αυτό που θέλει. Σε ότι αφορά το ξεμάλλιασμα νομίζω πως θα το γλιτώσει.

Η συνεργασία σας με το σκηνοθέτη σας, τον Βασίλη Θωμόπουλο είναι μια ευτυχής στιγμή;

Φυσικά. Δεν πιστεύω να υπάρχει ηθοποιός που να μπορεί να πει το αντίθετο. Είναι ένας σκηνοθέτης που σου βγάζει το καλύτερο σου. Ειδικά στη τηλεοπτική κωμωδία, που οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και πρέπει να είσαι καλός και αποτελεσματικός, χρειάζεσαι ένα καλό καθοδηγητή και αυτό το κάνει με μεγάλη επιτυχία ο Βασίλης, ο οποίος έχει και ακόμη ένα συν. Το ότι ξέρει να διαλέγει πάρα πολύ καλό κάστινγκ.

Τα νούμερα τηλεθέασης τα παρακολουθείτε ή είστε από τους παλιάς κοπής ηθοποιούς που τα «αγνοούν»;

Τα παρακολουθώ, χωρίς όμως να με δεσμεύουν. Επειδή μου έχει τύχει στη καριέρα μου να έχω κάνει και μεγάλες επιτυχίες αλλά και μεγάλες αποτυχίες, η κάθε δουλειά έχει και το άστρο της, ξέρετε. Δηλαδή μπορεί να φαίνεται μια δουλειά ότι έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει η σούπερ επιτυχία, και να μη γίνει, γιατί για κάποιους λόγους δεν άγγιξε το κοινό. Τα νούμερα είναι μια ένδειξη για το αν η σειρά θα πάει καλά. Αλλά για μένα η μεγαλύτερη ένδειξη είναι ο κόσμος στο δρόμο. Εκεί καταλαβαίνω αν το σίριαλ το έχει δει ο κόσμος. Γιατί υπάρχει και η Web TV, το YouTube …

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συγκρίνουν το υποκριτικό σας  ταμπεραμέντο με αυτό της Ρένας Βλαχοπούλου! Είστε η νέα Βλαχοπούλου;

Όχι φυσικά. Νομίζω δεν μπορεί να αγγίξει κανένας τη Ρένα Βλαχοπούλου η οποία είχε έναν αυθορμητισμό κι ένα μαγνητισμό πρωτοφανή. Είμαι μεγάλη θαυμάστρια όλων των παλιών ελλήνων ηθοποιών. Ξέρω όλες τις ελληνικές ταινίες απέξω. Δεν μ΄ ενδιαφέρει όμως κάτι τέτοιο. Είμαι η Βασιλική, είμαι αυτή που είμαι, παίζω όσο καλύτερα μπορώ και προσπαθώ για το καλύτερο.

Γιατί επιλέγετε συνεχώς κωμωδίες;

Οι κωμωδίες με επιλέγουν. Όταν δουλεύεις πολλά χρόνια στη κωμωδία είναι δύσκολο ένας σκηνοθέτης να σε σκεφτεί για να σου δώσει έναν αμιγώς δραματικό ρόλο. Αλλά δεν με πειράζει αυτό, γιατί εγώ μέσα μου, να σας πω την αλήθεια, δεν τα ξεχωρίζω. Αντιμετωπίζω το κάθε ρόλο, σαν χαρακτήρα. Όταν θα έρθει η ώρα θα δοκιμαστώ και σε δραματικό ρόλο.

Πριν κλείσετε στη σειρά «Θα γίνει της Πολυκατοικίας» είχε ακουστεί το όνομά σας για το «Room Service πλιζ!» του Αλέξανδρου Ρήγα, αλλά τελικά δεν τα βρήκατε… Γιατί;

Οι λόγοι ήταν και οικονομικοί αλλά και οι χρόνοι δεν βοηθούσαν. Δεν ήθελα να ξεφύγω από τα ωράρια τα οποία είχα σκοπό να εργαστώ. Προτίμησα τη σειρά που είμαι τώρα γιατί είμαστε πολύ ηθοποιοί και τα γυρίσματα γίνονται σε γκρουπ, κάτι που με εξυπηρετεί πολύ εμένα καθώς δεν θέλω να χάσω στιγμές με το παιδί μου σε αυτή τη φάση που είναι τώρα.

Βέβαια η σειρά λόγω διαφόρων προβλημάτων δεν θα βγει στον αέρα… Το γνωρίζετε;

Ναι έμαθα ότι υπήρξαν πολλά προβλήματα και δεν θα γίνει…

Προτάσεις για σόου και παιχνίδια, έχετε δεχτεί;

Έχω δεχτεί. Αλλά καμία πρόταση μέχρι στιγμής  δεν μου έχει κάνει κλικ που λένε για να κάνω το επόμενο βήμα. Μου έχει γίνει πολλές φορές πρόταση για το Your Face Sounds Familiar το οποίο θεωρώ κάτι πάρα πολύ δύσκολο και αγχωτικό για μένα. Κάθε εβδομάδα να καλείσαι να μιμηθείς μια διαφορετική προσωπικότητα. Είναι πολύ δύσκολο, θέλει πολύ δουλειά. Δεν θα το διασκέδαζα να σας πω την αλήθεια.

Πως είναι η ζωή μιας εργαζόμενης μητέρας;

Εγώ έχω τη τύχη να μπορώ να το κουμαντάρω αυτό το πράγμα. Δουλεύω λίγες μέρες  και είμαι πιο πολύ με το παιδί μου. Έχω αυτή την πολυτέλεια και είμαι χαρούμενη γι’ αυτό αλλά υπάρχουνε πολύ πιο σκληρά εργαζόμενες μητέρες και ίσως σ’ αυτές θα πρέπει να κάνουμε αυτή την ερώτηση και να μας δώσουν και την απάντηση.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ένας από τους follower σας στο Instagram, σας έγραψε ότι θα πρέπει να κάνετε δίαιτα…

Αντέδρασα με χιούμορ γιατί πραγματικά δεν με άγγιξε ποτέ βαθιά αυτό το σχόλιο. Από μια ηλικία και μετά παίρνω κιλά, τα χάνω, τα ξαναπαίρνω, τα ξαναχάνω…

Η αλήθεια είναι ότι πήρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης, του τύπου "μη στενοχωριέσαι" κ.λπ. Δεν στενοχωρήθηκα. Απλά απάντησα, γιατί οι άνθρωποι αυτοί στα social media γράφουν για να πικάρουν ή να πληγώσουν το άλφα ή δείνα πρόσωπο και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Αν είσαι μάγκας βάλε και το επώνυμο σου όπως το βάζουμε και εμείς.

Εκτός από το χώρο του διαδικτύου υπάρχουν και στη τηλεόραση εκπομπές που σατιρίζουν άτομα με διάφορα σωματικά χαρακτηριστικά. Ποια είναι η γνώμη σας;

Είναι αγενές και ανόητο να κοροϊδεύεις τον άλλο που είναι χοντρός, καραφλός ή κοντός ή ψηλός ή αδύνατος. Το να κοροϊδεύεις τον άλλο δείχνει και μια δική σου αδυναμία. Έτσι πιστεύω. Και η σάτιρα έχει κάποια όρια, γιατί στο όνομα της σάτιρας μπορεί να γίνεις πολύ προσβλητικός και αγενής.

Είστε αισιόδοξος άνθρωπος;

Ναι είμαι πολύ αισιόδοξη. Ειδικά μετά τη γέννηση της κόρης μου μόνο αισιοδοξία βλέπω μπροστά μου, μόνο χαρά, μόνο χρώματα. Μπορεί να ακούγομαι λίγο γραφική είναι όμως η πραγματικότητα. Άνοιξε ένας καινούριος κόσμος για μένα.

Ο κόσμος ίσως, θεωρεί ότι εσείς οι ηθοποιοί δεν ζορίζεστε οικονομικά…

Α, καθόλου που να ζοριστούμε. Πληρωνόμαστε έξι μήνες μετά, δουλεύουμε για αρκετό καιρό χωρίς να πληρωνόμαστε, μπορεί να μη πληρωθούμε και καθόλου…

Είστε από τις ηθοποιούς εκείνες που δεν σας βλέπουμε σχεδόν καθόλου σε κοσμικές εμφανίσεις…

Ναι και είναι επιλογή μου αυτό. Θα πάω μόνο σε κάποιες εκδηλώσεις που θα περάσω καλά ή θα στηρίξω κάποιους φίλους κ.λπ. Δεν θα πάω παντού. Δεν μ’ ενδιαφέρει να δείξω τα ρούχα μου ή κάτι άλλο. Δεν το κάνω γιατί σνομπάρω.

Τι ονειρεύεστε;

Το μόνο πράγμα που ονειρεύομαι αυτή τη στιγμή είναι να είναι καλά το παιδί μου, να έχει την υγειά του και κάθε μέρα που περνάει να γίνομαι καλύτερη μητέρα.

Βασιλική ΑνδρούτσουΘα γίνει της πολυκατοικίας