Τηλεόραση|03.11.2019 12:18

Κόκκινο Ποτάμι: 5 λόγοι που το σημερινό επεισόδιο θα είναι πιο συναρπαστικό

Newsroom

Η νέα δραματική σειρά εποχής του OPEN, το «Κόκκινο Ποτάμι» συνεχίζει ακάθεκτο με τα επόμενα επεισόδια που επιφυλάσσουν συγκλονιστικές εξελίξεις για το τηλεοπτικό κοινό. Το «Κόκκινο Ποτάμι» είναι μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με κινηματογραφική αισθητική, πολυπρόσωπο καστ και διακεκριμένους συντελεστές. 

Η νέα ιστορία του Μανούσου Μανουσάκη βασίζεται στο οµότιτλο µυθιστόρηµα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεδιπλώνει τη ζωντανή µνήµη της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισµού. Μια σειρά που µας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη µνήµη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Διαβάστε ακόμα: Κόκκινο ποτάμι: Δύο νέα πρόσωπα κινούν τα νήματα και τις εξελίξεις 

Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που γεννιέται στα χρόνια της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας. Δύο νέοι, ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), που οι οικογένειές τους τους είχαν αρραβωνιάσει σε παιδική ηλικία, βρίσκονται έπειτα από 11 χρόνια, ερωτεύονται και χωρίζουν βίαια από τη δίνη των επιθέσεων των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών. Την ώρα του αποχωρισµού ο Μίλτος υπόσχεται στην Ιφιγένεια πως θα επιστρέψει για να παντρευτούν. 

Διαβάστε ακόμα: Πόντια μητέρα στο ethnos.gr για το Κόκκινο Ποτάμι: Αχ, μάνα, βάι! Μανίτσα μ’, πού είσαι

5 λόγοι που το Κόκκινο Ποτάμι θα γίνεται όλο και πιο συναρπαστικό για τους τηλεθεατές 

Ο καβγάς του Οσμάν με τον Μακεδονομάχο Θέμη

Η αντιπαλότητα του Μακεδονομάχου Θέμη και του Οσμάν γιγαντώνεται. Στο σημερινό επεισόδιο ο Θέμης αποκαλεί άρρωστο τον Οσμάν και αυτός του επιτίθεται. Στη συνέχεια, ακολουθούν σκηνές συγκρούσεων, ενώ το επεισόδιο καταλήγει με βίαια πλάνα και με τον πατέρα της Ιφιγένειας, Μιχάλη Νικολαΐδη (στον ρόλο ο Κωνσταντίνος Καζάκος) να έχει τραυματιστεί. Όπως είναι φυσικό, οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν έντονη ανησυχία στους Ποντίους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. 

Ο έρωτας του ίλαρχου Σπαθάρη για την Ιφιγένεια

Στις ταραχές που ξεσπάνε, ο γιατρός Νικολαϊδης σώζεται από βέβαιο θάνατο από τον ίλαρχο Σπαθάρη, που πληρώνει με τη ζωή του το ερωτικό του ενδιαφέρον για την Ιφιγένεια. 

Η κόρη του Ρώσου υπουργού πολιορκεί τον Μίλτο

Ο Μίλτος «μεθάει» από τον αέρα της Ευρώπης. Ο όμορφος και ντροπαλός Πόντιος γίνεται περιζήτητος από τις νεαρές Ευρωπαίες και αμελεί χωρίς να το καταλάβει την Ιφιγένεια, που αρκείται πληγωμένη σε λακωνικά του τηλεγραφήματα. Ένα από τα γράμματα του Μίλτου βρίσκει την Ιφιγένεια να αγωνιά για το µέλλον της σχέσης τους. Η απάντησή της όµως φτάνει µε καθυστέρηση στο Παρίσι, καθώς ο Ζαχάρωφ έχει ήδη αναθέσει στον Μίλτο µια αποστολή στη Ρωσία. Στην Πετρούπολη, ο Μίλτος κερδίζει τη συµπάθεια του υπουργού, που είναι υπεύθυνος για τους εξοπλισµούς, αλλά και της νεαρής όµορφης κόρης του, που τον πολιορκεί. 

Τα Χολιγουντιανά γυρίσματα στο Παρίσι

Τα γυρίσματα της σειράς του Open «Κόκκινο Ποτάμι» στο Παρίσι έχουν γίνει σε πολλά locations. Το συνεργείο ηθοποιών και συντελεστών - περισσότερα από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και καθηγητή γαλλικών - έμεινε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για δέκα ημέρες, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του σεναρίου. Συνεργάστηκαν 60 Γάλλοι ηθοποιοί και κομπάρσοι, ενώ για τα κοστούμια χρησιμοποιήθηκε ειδικό βεστιάριο στο Παρίσι.

Των Ποντίων η στολή έχει δυναμισμό και περηφάνια

Πάνω από 100 ζευγάρια παπούτσια έχουν ραφτεί από ειδικούς τσαγκάρηδες και υποδηµατοποιούς και περισσότερα από 200 ζεύγη αγοράστηκαν. Μέχρι στιγμής, έχουν χρησιµοποιηθεί πάνω από 500 κοστούµια και στολές. Όσο για την προετοιµασία, η ενδυματολόγος της σειράς, Μαρία Μαγγίρα, δούλεψε δύο µήνες µόνο στο κοµµάτι της έρευνας και της αναζήτησης

Κόκκινο ποτάμιΜανούσος ΜανουσάκηςOpen TV