Τηλεόραση|05.11.2019 14:40

Παύλος Ευαγγελόπουλος: «Ο Λεωνίδας θα τα ξαναβρεί με τη Φλωρέττα»

Άκης Φωτόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος μιλά για τον ρόλο του Λεωνίδα και το πώς αυτός θα εξελιχθεί στα προσεχή επεισόδια, θυμάται αξέχαστες στιγμές από το «Ρετιρέ» και αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το επάγγελμα του ηθοποιού.

Πού οφείλεται η επιτυχία της σειράς «Έλα στη θέση μου», την οποία βλέπουμε για ακόμη μία σεζόν επί της οθόνης;

Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Δηλαδή η πολύ καλή χημεία μεταξύ των ηθοποιών, η άριστη σκηνοθεσία και φυσικά το σενάριο που είναι ιδιαίτερα εύστοχο.

Νιώθετε «τυχερός» για τον χαρακτήρα του Λεωνίδα Καλατζή που υποδύεστε;

Ναι, πιστεύω ότι είναι ένας από τους πιο καλούς ρόλους της σειράς και χαίρομαι πραγματικά που υποδύομαι τον συγκεκριμένο ήρωα.

Ερχομαι στις εξελίξεις της σειράς. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Λεωνίδα σε σχέση με τη Φλωρέττα;

Σε αυτήν τη φάση η Φλωρέττα λόγω του Σήφη έχει απομακρυνθεί από τον Λεωνίδα. Βέβαια ως Λεωνίδας δεν το συζητώ, θα διεκδικώ τη Φλωρέττα μέχρι το τέλος και φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει κοντά μου. Κάποια στιγμή θα τα ξαναβρούμε. Αυτήν τη σεζόν βλέπουμε τον Λεωνίδα να διεκδικεί και αυτό είναι μια αλλαγή στον χαρακτήρα του.

Η σχέση της Φλωρέττας με τον Σήφη πώς θα εξελιχθεί;

Φαντάζομαι θετικά. Ο Σήφης θα καταλάβει τους λόγους που η Φλωρέττα κάποια στιγμή τον άφησε και εξαφανίστηκε για χρόνια. Σε αυτό συμβάλλει θετικά και ο Λεωνίδας, ο οποίος μεσολαβεί για να τα βρουν μεταξύ τους μάνα και γιος. Ο Σήφης δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι η μάνα του, δηλαδή η Φλωρέττα, ό,τι έκανε το έκανε γιατί τον αγαπάει. Και αφού τα βρει με τον γιο της η Φλωρέττα, το επόμενο βήμα της θα είναι να τα ξαναβρεί και με τον Λεωνίδα.

Ιδανικά εσείς ως Λεωνίδας ποια θα θέλατε να είναι η κατάληξη της σχέσης σας με τη Φλωρέττα;

Η επανασύνδεση φυσικά.

Πρόκειται για μια απαιτητική παραγωγή με καθημερινά, πολύωρα γυρίσματα. Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε μέχρι σήμερα;

Επειδή ακριβώς είναι καθημερινή η σειρά, η μεγαλύτερη δυσκολία σε αυτές τις περιπτώσεις έχει να κάνει με την πίεση του χρόνου. Είναι μεγάλος ο όγκος της δουλειάς και πρέπει να είμαστε μέσα στους χρόνους μας σε σχέση με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων-σκηνών του κάθε επεισοδίου.

Το κλίμα μεταξύ των συντελεστών της σειράς πώς είναι;

Είμαστε μια συμπαγής ομάδα που δουλεύει αρμονικά για να βγει το αποτέλεσμα που βλέπετε επί της οθόνης. Χαιρόμαστε πολύ όλοι μας αυτήν τη δουλειά και γενικά περνάμε πολύ καλά στα γυρίσματα.

Ως Παύλος Ευαγγελόπουλος εντοπίζετε κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα σας με τον ήρωα που υποδύεστε;

Δεν μπαίνω σε αυτήν τη διαδικασία, αλλά δεν νομίζω. Εν πάση περιπτώσει, ό,τι χαρακτήρα και να υποδυόμαστε, κάποια στοιχεία είναι δικά μας. Μπορεί να μην είμαστε ακριβώς ίδιοι, αλλά η ανθρώπινη ψυχολογία είναι τεράστια. Τα έχουμε όλα μέσα μας.

Γίνατε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο του Ιάσονα στη σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη «Το ρετιρέ». Τι αναμνήσεις έχετε από αυτήν τη συνεργασία;

Ηταν μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή στην καριέρα μου. Μιλάμε για μια σειρά με μεγάλη απήχηση στο κοινό, κάτι που για μας τους ηθοποιούς είναι πολύ σημαντικό. Εβγαινα τότε στον δρόμο και ο κόσμος με πλησίαζε, μου μιλούσε για τη σειρά και τους ήρωές της, μου έλεγαν πως τους αρέσει πολύ το «Ρετιρέ» και πως περνάνε πολύ καλά παρακολουθώντας το.

Διατηρείτε επαφές με κάποιους από τους τότε συμπρωταγωνιστές σας στο «Ρετιρέ»;

Με την Τζόυς Ευείδη έχουμε συναντηθεί κάποιες φορές.

Θα ήσασταν θετικός σε ένα σίκουελ του «Ρετιρέ»;

Οχι, με τίποτα. Και γιατί δεν υπάρχει Δαλιανίδης πια αλλά και γιατί δεν συμφωνώ με αυτήν τη φιλοσοφία. Πιστεύω ότι το κάθε πράγμα πρέπει να μένει εκεί που ήταν στην εποχή του. Δεν νομίζω ότι πρέπει να επανερχόμαστε. Δεν πιστεύω ότι θα έχει να δώσει κάτι σήμερα το «Ρετιρέ» στους τηλεθεατές.

Σε talent show με επωνύμους θα παίρνατε μέρος;

Μου είχε γίνει στο παρελθόν μια πρόταση για να συμμετάσχω στο «Dancing With the Stars», αλλά τελικά δεν προχώρησε. Τώρα πια δεν υπάρχει και ο χρόνος για να επιχειρήσω να κάνω κάτι τέτοιο.

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις μέρες μας το επάγγελμα του ηθοποιού;

Το βασικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με την ανεργία. Αλλά και όσοι ηθοποιοί εργάζονται, είτε παίρνουν ελάχιστα χρήματα είτε δεν πληρώνονται.

Στην τηλεόραση τι παρακολουθείτε;

Παρακολουθώ πολύ αθλητικά προγράμματα και αργά το βράδυ βλέπω και κάποιες ταινίες ή σειρές στο Netflix.

Θεατρικά σας βρίσκουμε στην παράσταση «10 μικροί νέγροι».

Ναι, στο σπουδαίο αυτό έργο της Αγκαθα Κρίστι. Ξεκινήσαμε εδώ και τρεις εβδομάδες στο ανακαινισμένο Θέατρο Ακάδημος και η προσέλευση του κόσμου στην παράσταση είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

AlphaΈλα στη θέση μουΠαύλος Ευαγγελόπουλος