Τηλεόραση|15.11.2019 16:32

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Είμαι φαν του Master Chef»

Άκης Φωτόπουλος

Σε μία από τις ιδιαιτέρως ευχάριστες στιγμές της πορείας του, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μας μιλά για την παράσταση «Χάρολντ και Μοντ» και την Τάνια Τσανακλίδου, αλλά και για τη νέα ταινία του που θα βγει στους κινηματογράφους τον Φεβρουάριο!

Θεατρικά σας βρίσκουμε στην παράσταση «Χάρολντ και Μοντ». Πώς νιώθετε λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα;

Νιώθω πολύ ωραία. Εχουμε κοπιάσει πάρα πολύ για να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτήν την παράσταση. Και νομίζω το πετύχαμε.

Ποια είναι τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο;

Ο τρόπος που μας χειροκροτεί το κοινό δείχνει ότι η παράσταση αρέσει πολύ στον κόσμο και την ευχαριστιέται.

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της παράστασης;

Το ίδιο το έργο είναι το δυνατό της σημείο. Πρόκειται για μια ιστορία πολύ ιδιαίτερη. Ενας καταθλιπτικός νέος, όπως είναι ο Χάρολντ (που υποδύομαι), γνωρίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα, τη Μοντ (Τάνια Τσανακλίδου), που είναι η χαρά της ζωής και η οποία αρχίζει να δίνει ζωή στον καταθλιπτικό και σχεδόν γερασμένο Χάρολντ. Είναι ένα έργο καθ’ όλα αισιόδοξο.

Πώς είναι η συνύπαρξή σας επί σκηνής με την Τάνια Τσανακλίδου, μια καλλιτέχνιδα που έχει συνδέσει το όνομά της με μεγάλες επιτυχίες;

Νομίζω ότι από το πρώτο δευτερόλεπτο που γνωριστήκαμε με την Τάνια ένιωσα ότι κάτι πολύ καλό θα συμβεί. Εχω δίπλα μου μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, την Τάνια Τσανακλίδου, και δεν είναι τυχαία η θέση της στην καρδιά του κόσμου. Αυτό που φέρει η Τάνια και ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης είναι μοναδικό και χαίρομαι που παίρνω μια έντονη μυρωδιά από αυτό φέτος.

Η τηλεόραση υπάρχει στα σχέδιά σας;

Υπάρχει στα σχέδιά μου όταν και εφόσον η πρόταση είναι του γούστου μου. Η αλήθεια είναι ότι μου έγιναν αρκετές νύξεις από σειρές που βγήκαν τη φετινή σεζόν στην τηλεόραση, ωστόσο καμία από αυτές δεν κάλυπτε τα απολύτως δικά μου θέλω και τις απέρριψα.

Οι οικονομικές απολαβές είναι δέλεαρ σε μια πρόταση;

Προσωπικά το οικονομικό δεν με δελέασε ποτέ. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό, γιατί οικονομικά θα μπορούσα να είμαι πολύ καλύτερα, αλλά έχω επιλέξει έναν δρόμο διαφορετικό. Θέλω να καλύπτομαι μέσα μου καλλιτεχνικά, να νιώθω ωραία με αυτά που παίζω και με αυτά που προσφέρω στο κοινό.

Με το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας πώς τα πάτε;

Έχω μάθει να ζω με αυτό και να βλέπω τα θετικά του. Όμως υπάρχουν και ορισμένοι που υπερβαίνουν τα όρια και σε φέρνουν σε αμηχανία και δύσκολη θέση.

Τηλεόραση βλέπετε;

Όταν είμαι σπίτι βλέπω γιατί θέλω να έχω μια άποψη, ειδικά για τις σειρές και τους συναδέλφους μου που παίζουν σε αυτές. Επειδή είμαι αρκετά περίεργος τηλεθεατής, με την καλή έννοια όμως, μπορεί να κολλήσω σε μια διαφήμιση σε έναν τοπικό σταθμό που κρατάει δεκαπέντε λεπτά, να δω ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές, σειρές, τηλεπαιχνίδια...

Ριάλιτι παρακολουθείτε;

Παρακολουθώ, αλλά συνήθως βλέπω μόνο το διαγωνιστικό κομμάτι. Όταν αρχίζει το ριάλιτι στοιχείο αλλάζω κανάλι. Μου άρεσε πολύ το «Master Chef» και το παρακολουθούσα ανελλιπώς, γιατί μου άρεσε όλη αυτή η δημιουργική διαδικασία και το γεγονός επίσης ότι δεν είχε πολύ ριάλιτι μέσα του.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Είμαι στη διαδικασία ολοκλήρωσης του μοντάζ της νέας μου ταινίας με τίτλο «Τσάρλι», που θα βγει στους κινηματογράφους στις 13 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια βουβή, έγχρωμη ελληνική ταινία με χιούμορ, συγκίνηση και θυμίζει πολύ παλιές εποχές από τα σπάργανα του κινηματογράφου. Εχει στοιχεία από Τσάρλι Τσάπλιν και Χοντρό - Λιγνό...

Θανάσης ΤσαλταμπάσηςΧάρολντ και ΜοντΤάνια Τσανακλίδου