Τηλεόραση|24.11.2019 19:29

Αστέρια στην Άμμο - Επόμενα Επεισόδια: Σε εχθρικό κλίµα οι αρραβώνες Αλεξίας - Μάξιµου

Γιώργος Μπρεζεράκος

Η επιθυµία του Ιάκωβου να έρθει και πάλι σε επαφή µε όσους εµπιστεύεται γίνεται πραγµατικότητα. Ο πρώτος που βλέπει από κοντά είναι ο Σπύρος, ο αδελφικός του φίλος. Οι στιγµές που ζουν και οι δύο είναι συγκινητικές και όσα έχουν να πουν πολλά. Μέσα σε όλα ο Ιάκωβος εξοµολογείται στον Σπύρο την πρόθεσή του να δει τη µητέρα του. Ο τελευταίος, όµως, τον προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο καθώς εάν µαθευτεί ότι είναι ζωντανός κινδυνεύει να τον συλλάβουν ως φυγόδικο.

Οι δύο φίλοι αρχίζουν να σκέφτονται όλες τις πιθανές λύσεις και οργανώνουν το σχέδιο της επιστροφής του Ιάκωβου. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Σπύρος πηγαίνει να συναντήσει τη ∆έσποινα. Στην κουβέντα που ακολουθεί, εκείνη του ανοίγει την καρδιά της. Του εκµυστηρεύεται τις ενοχές που τη βασανίζουν αλλά και τις απορίες και τα ερωτηµατικά που έχει για τον... θάνατο του Ιάκωβου.

Παράλληλα η Αλεξία, περίεργη για όσα έχει ανακαλύψει για τον Μάξιµο και τον πατέρα του, πλησιάζει τον Θοδωρή και προσπαθεί να τον ψαρέψει. Εκείνος όµως κρατά το στόµα του κλειστό. Η Αλεξία, όµως, επιµένει και του κάνει µια πρόταση αρκετά δελεαστική. Η ώρα των αρραβώνων της µε τον Μάξιµο φθάνει. Το κλίµα που επικρατεί δεν είναι και το καλύτερο, καθώς κάποιες συναντήσεις... φουντώνουν και πάλι την έχθρα ανάµεσα στις δύο οικογένειες. Και ενώ ο Μάξιµος λέει στην Αλεξία να κάνουν τον γάµο τους στη Σύµη, ο Ανδρέας αποδέχεται την επαγγελµατική πρότασή της και κάνει ένα βήµα παραπάνω. Της προτείνει να µετατρέψουν σε cafe τον ανεµόµυλο. Την ίδια ώρα, στο νοσοκοµείο η Νίκη ανοίγει τα µάτια της. Η χαρά του Λουκά, που είναι και πάλι µαζί, µετατρέπεται σε ανησυχία όταν αντιλαµβάνεται ότι η Νίκη έχει αµνησία.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο TV Έθνος (24/11)

Αστέρια στην άμμο