Τηλεόραση|27.11.2019 11:18

Μαρία Αλιφέρη: Έχασα τη δουλειά μου γιατί θεωρήθηκα σύμβολο της Δεξιάς (vid)

Newsroom

Την ηθοποιό Μαρία Αλιφέρη φιλοξένησε στην εκπομπή της η Ελεονώρα Μελέτη και το τηλεοπτικό κοινό έμαθε για το σοβαρό της τροχαίο, το γιατί εξαφανίστηκε μια δεκαετία από την τηλεόραση και την άποψή της για τις αισθητικές επεμβάσεις. «Άν έχεις επίγνωση, και από αρκετά νωρίς, όπως συνέβη να έχω εγώ, ότι είμαι περαστική από εδώ, τότε όλα είναι ένα ταξίδι και τίποτα άλλο» δήλωσε μιλώντας για τη σχέση της με τον χρόνο. 

Η ίδια περιέγραψε το πώς μπήκε στη ζωή της υποκριτική, αλλά και ποια ήταν η πρώτη της τηλεοπτική δουλειά, ενώ τεράστια έκπληξη προκάλεσε στην Ελεονώρα Μελέτη το γεγονός ότι η 69χρονη ηθοποιός και παρουσιάστρια απομακρύνθηκε από την τηλεόραση εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων της εποχής.

«Θεωρήθηκε ότι είμαι δημιούργημα ή σύμβολο της Δεξιάς»

«Νταβατζήδες και νονούς δεν είχα ποτέ στη δουλειά μου, αλλά θεωρήθηκε ότι είμαι δημιούργημα ή σύμβολο της Δεξιάς, οπότε έπρεπε να δημιουργήσουν τα δικά τους σύμβολα [...] Δέκα χρόνια μετά είπα "καλημέρα σας". Εννέα χρόνια ώσπου να έρθει η ιδιωτική τηλεόραση, δεν μπορούσα να βγω να πω, για παράδειγμα, ότι παίζω θέατρο. Δεν έχω δώσει πουθενά συνέντευξη. Αν ψάξετε αυτά τα εννέα χρόνια, δεν υπάρχω πουθενά» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με τις αισθητικές επεμβάσεις και την εικόνα της η Μαρία Αλιφέρη είπε ότι δεν έχει παρέμβει ποτέ στο πρόσωπό της. «Δεν μπορώ να κρυφτώ από μένα, άρα δεν μπορώ από κανέναν [...] Δεν περιέφερα ποτέ την όποια μου εμφάνιση, ούτε τόκισα σε αυτή ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Το τροχαίο που είχα ήταν ... ωραία εμπειρία»

Η Μαρία Αλιφέρη πριν λίγα χρόνια είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και αντιμετώπισε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Στη συνέντευξή της χαρακτήρισε «ωραία εμπειρία» το σοβαρό τροχαίο που είχε και ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο, λέγοντας πως όταν έβγαινε από την εντατική, όπου νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες, είπε: «Εύχομαι όποιος το αντέχει να το περάσει. Γιατί έτσι επιβεβαιώνεται ότι δεν είμαστε αθάνατοι! Πήγα και ήρθα! Τραυματίστηκα πολύ σοβαρά. Ήταν μια ωραία εμπειρία γιατί θεωρώ ότι οι άνθρωποι ξεχνιόμαστε και ζούμε σαν να είμαστε αθάνατοι και δεν αξιοποιούμε τον χρόνο μας».

Μαρία Αλιφέρη: «Σας αγαπώ»

Η Μαρία Αλιφεροπούλου σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση το 1972 και στο θέατρο το 1973. Έπαιξε σε πολλά σίριαλ της τηλεόρασης και παρουσίασε τηλεπαιχνίδια με τεράστια επιτυχία, όπως «Τα τετράγωνα των αστέρων», «Λίγο απ' όλα», «Κάνε ό,τι κάνω». Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε πλέον γίνει μια από τις μεγαλύτερες σταρ της ελληνικής τηλεόρασης. Αξέχαστη ατάκα της ήταν το περίφημο «Σας αγαπώ» που έλεγε με το κλείσιμο της εκπομπής της «Τα τετράγωνα των αστέρων» και είχε γίνει σλόγκαν. Εδώ και αρκετά χρόνια εμφανίζετα κυρίως στο θέατρο. Μάλιστα την διετία 2011-2013 πρωταγωνίστησε στο έργο «Βρώμικα Κόλπα» του David Foley, στο στούντιο Κυψέλης.

Μαρία Αλιφέρη