Τηλεόραση|01.12.2019 17:02

Κόκκινο Ποτάμι: 5 λόγοι για να δείτε το σημερινό επεισόδιο (1/12)

Newsroom

Άλλη μία Κυριακή με το τηλεοπτικό κοινό να περιμένει τις εξελίξεις στη δραματική σειράς εποχής του Open, «Κόκκινο Ποτάμι». Η σειρά του Open, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, βασίζεται στο οµότιτλο µυθιστόρηµα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεδιπλώνει τη ζωντανή µνήµη της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισµού. Μια σειρά που µας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη µνήµη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που γεννιέται στα χρόνια της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας. Δύο νέοι, ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), που οι οικογένειές τους τους είχαν αρραβωνιάσει σε παιδική ηλικία, βρίσκονται έπειτα από 11 χρόνια, ερωτεύονται και χωρίζουν βίαια από τη δίνη των επιθέσεων των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών. Την ώρα του αποχωρισµού ο Μίλτος υπόσχεται στην Ιφιγένεια πως θα επιστρέψει για να παντρευτούν. 

5 λόγοι που το Κόκκινο Ποτάμι ανασύρει ιστορικές μνήμες και γίνεται όλο και πιο συναρπαστικό

Η Ιφιγένεια από το Παρίσι υπέρ του ελληνικού στρατού

Η σημαντική δράση της Ιφιγένειας στο Παρίσι υπέρ της Ελλάδας και η συμμετοχή του Μίλτου στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, δεν αργούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις οικογένειες Νικολαΐδη και Παυλίδη. Οι δύο οικογένειες, πίσω στα σπίτια τους, έρχονται αντιμέτωπες με την οργή και την εκδικητική μανία των Τούρκων.

Ο Γάλλος λοχαγός πολιορκεί ερωτικά την Ιφιγένεια 

Στο Παρίσι, η Ιφιγένεια περιμένει απεγνωσμένα νέα από τον Μίλτο. Ο άνθρωπος που τις παραδίδει με ασφάλεια τα γράμματα δεν είναι άλλος από τον Γάλλο λοχαγό, ο οποίος συνεχίζει να την πολιορκεί ερωτικά, χωρίς βέβαια η Ιφιγένεια να του δίνει καμία ελπίδα. 

Η Σοφία Νικολαΐδη επιτίθεται στον σύζυγό της

Στην Κωνσταντινούπολη, ο γιατρός Μιχάλης Νικολαΐδης προσάγεται και ανακρίνεται από τον παλιό του φίλο και γείτονά του Καρτάλ, που πλέον εκτελεί χρέη υπουργού της κυβέρνησης των Νεότουρκων. Η γυναίκα του Σοφία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ζητήσει τον λόγο από τον Καρτάλ, έρχεται αντιμέτωπη με την απάνθρωπη σκληράδα και ειρωνεία του Τούρκου. Στην είδηση ότι τα δύο παιδιά, ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο υπέρ της Ελλάδας, σοκάρεται και επιτίθεται στον άνδρα της για την απόκρυψη της αλήθειας.

Μίλτος και Κερέμ αντίπαλοι στο μέτωπο

Στο πεδίο της μάχης, ο Μίλτος χάνει τον φίλο και συνοδοιπόρο του Λευτέρη, αλλά το παιχνίδι της μοίρας δεν σταματά εκεί. Η ζωή και ο πόλεμος θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον αδελφικό του φίλο Κερέμ. Μια αναμέτρηση στην οποία θα δοκιμαστούν η θρησκεία, η πατρίδα και η φιλία. 

Το «Κόκκινο Ποτάμι» στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Νοέμβριο

Η νέα δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη ήταν πρώτο πρόγραμμα στη ζώνη μετάδοσής του, τον Νοέμβριο, σημειώνοντας μέσο όρο τηλεθέασης 22,1% στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών, με διαφορά 3 μονάδων από το δεύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό. Ο μέσος όρος τηλεθέασης στις γυναίκες 18-54 ετών ήταν 25,4% και στις γυναίκες 45-54 ετών 32,3%. «Το Κόκκινο Ποτάμι» τον μήνα Νοέμβριο παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 3.500.000 τηλεθεατές. 

Μανούσος ΜανουσάκηςΚόκκινο ποτάμιOpen TV