Τηλεόραση|01.12.2019 20:08

X Factor: Οι έξι φιναλίστ αποκαλύπτουν τα όνειρα και τους στόχους τους (vids)

Φωφώ Μπόνιου

Μία ανάσα πριν από το μεγάλο τελικό και οι έξι καλύτερες φωνές του τάλεντ σόου μάς συστήνονται, αποκαλύπτοντας όνειρα και στόχους 

«Άνω - Κάτω»: «Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τον Αντώνη Ρέμο»

Με δύναμη από τη Θεσσαλονίκη «κατέβηκαν» στο «X Factor» οι «Ανω - Κάτω», μια μπάντα νεοσύστατη, αποτελούμενη από τους Νίκο Κούρο (φωνητικά, κλαρίνο), Δημήτρη Καραντωνίου (πλήκτρα), Χάρη Καρακούλια (κρουστά) και Κωνσταντίνο Καρεπίδη (τύμπανα). «Με τον Δημήτρη ήμασταν συμμαθητές, με τον Χάρη φαντάροι, ενώ στην παρέα προστέθηκε πριν από έναν χρόνο και ο Κωνσταντίνος. Πριν μπούμε στο παιχνίδι παίζαμε στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Δηλώσαμε συμμετοχή στο X Factor για λόγους προβολής, για να μας μάθει ο κόσμος και να βοηθηθούμε επαγγελματικά στα μετέπειτα βήματά μας» θα πει στο «TV Εθνος» ο τραγουδιστής της μπάντας, Νίκος Κούρος.

Να σημειωθεί ότι οι «Ανω - Κάτω» με ρεπερτόριο λαϊκό και ποπ με παραδοσιακά στοιχεία -που έλαβαν αυτό το όνομα από το κοινό της Θεσσαλονίκης- δεν είχαν περάσει στα live. Ωστόσο ο coach τους, Γιώργος Θεοφάνους, αφού παραδέχτηκε on air πως έκανε λάθος που τους «έκοψε» στα chair challenge, τους έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία: «Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι αυστηρός, αλλά πάντα με γνώμονα την κορυφή, τίποτα λιγότερο» αποκάλυψε ο Νίκος Κούρος. Τέλος, σε ερώτησή μας σχετικά με τον καλλιτέχνη που θα ήθελαν μελλοντικά να συνεργαστούν, ως εκπρόσωπος των «Ανω - Κάτω» ο Νίκος Κούρος ανέφερε ότι μετά τον Βασίλη Καρρά και τον Θέμη Αδαμαντίδη, θα ήθελαν να συνεργαστούν με τον Αντώνη Ρέμο.

Γιάννης Γρόσης: «Είμαι στο παιχνίδι γιατί θέλω να με γνωρίσει ο κόσμος»

Είναι 21 ετών, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στο Κιλκίς, ενώ το 2012 μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στο Μόναχο λόγω της κρίσης. «Θέλω να άλλαζε η ζωή μαγικά» είναι ο στίχος που ακούγεται στην αναμονή κλίσης από ένα τραγούδι του Ρέμου και σίγουρα για τον Γιάννη Γρόση η ζωή του άλλαξε από τη στιγμή που η αδελφή του τον δήλωσε στο παιχνίδι: «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για την οντισιόν. Ξαφνιάστηκα, μετά με ενημέρωσε η αδελφή μου και από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκα μπροστά στους κριτές» σχολιάζει ο παίκτης, ο οποίος ανήκει στην ομάδα του Χρήστου Μάστορα.

«Ο Χρήστος Μάστορας είναι μεγάλο ταλέντο και ο Γιώργος Θεοφάνους είναι μεγάλο σχολείο για εμάς τους νέους. Οσο για τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο, νιώθω ότι πολλές φορές με πιστεύει πιο πολύ από τον πατέρα μου» είναι τα λόγια του ταλαντούχου τραγουδιστή, ο οποίος παράλληλα με το τραγούδι σπουδάζει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο. Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης κάνει τα πρώτα του βήματα στη νυχτερινή Αθήνα συμμετέχοντας στο σχήμα του Γιώργου Θεοφάνους και παράλληλα ονειρεύεται να είναι εκείνος που θα καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι.

Δημήτρης Παπατσάκωνας: «Τα μαθήματα στο X Factor με έχουν βοηθήσει πολύ»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Αγαπά το τραγούδι και έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής (κιθάρα και θεωρία) από τη Β’ Δημοτικού: «Το X Factor ήταν ευκαιρία για να δείξω τι μπορώ να κάνω μουσικά και να ανοίξουν κάποιες πόρτες. Τη δήλωση συμμετοχής για την οντισιόν την έκανε η αδελφή μου, αλλά κατά κάποιον τρόπο εγώ την είχα παροτρύνει» υποστηρίζει ο 19χρονος, που ανήκει στην ομάδα του Χρήστου Μάστορα. «Με τον Χρήστο συζητάμε για το τι θα τραγουδήσουμε. Είναι ένας άνθρωπος πολύ συνεργάσιμος» εξηγεί μεταξύ άλλων ο Δημήτρης, ο οποίος είδε τη ζωή του να αλλάζει λόγω του παιχνιδιού: «Οντως υπάρχει κόσμος από 16 έως και 25 χρόνων που με αναγνωρίζει και με στηρίζει, αλλά και άνθρωποι άνω των 30 μου μιλούν για τη συμμετοχή μου στο παιχνίδι. Λαμβάνω αρκετά μηνύματα και προσπαθώ να απαντώ σε όλα» θα πει μεταξύ άλλων.  

Τι προσδοκά όμως να κερδίσει από τη συμμετοχή στο τάλεντ σόου του Open TV; «Από τη στιγμή που έχω φθάσει σε αυτό το σημείο, στόχος μου είναι να κερδίσω. Από εκεί και πέρα θέλω να βοηθηθώ για να γίνω περισσότερο επαγγελματίας σε αυτόν τον χώρο. Τα μαθήματα στο ‘‘X Factor’’ με έχουν βοηθήσει πολύ και έχω καταλάβει ότι διαρκώς πρέπει να μαθαίνεις».

Κωνσταντίνος Στίνης: «Αγαπημένος μου τραγουδιστής είναι ο Δημήτρης Μητροπάνος»

Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, ενώ αυτήν την περίοδο εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρησή του που δραστηριοποιείται στον χώρο των εκδόσεων. «Πάντα έβλεπα αυτά τα σόου στο YouTube και με φανταζόμουν εκεί. Ηθελα να πάω κι εγώ. Γράφτηκα στο Ωδείο Αθηνών, άρχισα φωνητική και η δασκάλα μου μου πρότεινε να πάω στο παιχνίδι» αναφέρει ο 26χρονος υποψήφιος και μέλος της ομάδας της Μελίνας Ασλανίδου: «Ακούω τα σχόλια όλων των κριτών. Ο καθένας έχει την άποψή του. Ολα είναι δεκτά γιατί είναι όλοι τους επαγγελματίες και βρίσκονται χρόνια στον χώρο. Οσο για τη Μελίνα Ασλανίδου, δεν υπάρχει αυτή η γυναίκα, αγχώνεται μαζί μου, με σκέφτεται, μου δίνει συμβουλές, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και μπροστά και πίσω από τις κάμερες» αποκαλύπτει στο «TV Εθνος».

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα έπαιξε η αναγνωρισιμότητα που δίνει το «X Factor», στο οποίο ανυπομονεί να ερμηνεύσει κομμάτι του αγαπημένου του ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνου, αν και δηλώνει θαυμαστής του Αλκίνοου Ιωαννίδη και του Γιάννη Κότσιρα: «Εγώ δεν εντάσσω κάπου τον εαυτό μου. Το άγχος μου είναι οι στίχοι. Αγαπώ πολύ τη μουσική και ιδιαίτερα το ελληνικό τραγούδι. Ονειρό μου είναι να μπω σε ένα live stage και να τα δώσω όλα» συμπληρώνει.

Liak and the Cover: «Ο Θεοφάνους μας ταρακούνησε για το καλό μας»

Όταν δύο φίλοι, ο Αγγελος και ο Παναγιώτης, αυτοδίδακτοι στη μουσική, δήλωσαν συμμετοχή στις οντισιόν με κιθάρα και ένα καχόν αντίστοιχα, δεν πίστευαν ότι λίγες εβδομάδες αργότερα όχι μόνο θα περνούσαν στα live του σόου, αλλά στην παρέα τους θα προστίθετο και ένα τρίτο πρόσωπο, ο 17χρονος Liak. Και έτσι γεννήθηκε το συγκρότημα διά χειρός Γιώργου Θεοφάνους «Liak and the Cover», που στην πρεμιέρα βγήκε και ενθουσίασε με μια διασκευή τραγουδιού από τις «Μέλισσες».

«Στην αρχή ήταν δύσκολη η συνεργασία μας γιατί ο Liak έμενε στο Ηράκλειο. Εμείς εργαζόμαστε στην Αθήνα, ωστόσο μετά από ένα διάστημα προσαρμογής για όλους, τώρα πλέον όλα είναι τέλεια», θα σχολιάσει ο Αγγελος, ο οποίος σε ερώτησή μας για την «έκρηξη» του Θεοφάνους σε ένα από τα live με αφορμή τη συμπεριφορά του Liak, εξήγησε τι συνέβη: «Αυτό το περιστατικό τη δυνάμωσε τη σχέση μας. Μας ταρακούνησε με τα λόγια του ο κ. Θεοφάνους. Είναι δίπλα μας, μας συμβουλεύει» διευκρινίζει ο Αγγελος, ο οποίος δεν κρύβει την ικανοποίησή του από την πορεία του γκρουπ στο παιχνίδι: «Εχουμε κερδίσει γνώση και πιστεύω ότι έχουμε σημαντική εξέλιξη. Το συνιστώ σε όλους να έρθουν και να ζήσουν το όνειρό τους» λέει μεταξύ άλλων ο ένας εκ των τριών του γκρουπ «Liak and the Cover».

AC²: «Θέλουμε να τραγουδήσουμε και στα ελληνικά»

Γνωρίστηκαν στο πλαίσιο διαγωνισμού τραγουδιού που διοργάνωσε στην Αθήνα κανάλι από τις Φιλιππίνες, απ’ όπου κατάγονται. Εκεί την πρώτη θέση κέρδισε ο Αντονι, ενώ η Γιούνις κατέλαβε την τρίτη θέση. Ο Αντονι, που είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου, είχε συμμετάσχει παλαιότερα και στο τάλεντ σόου «Music School», ενώ φέτος βρίσκεται και στην παράσταση του Μάρκου Σεφερλή «Hairspray». Η Γιούνις έχει σπουδάσει στις Φιλιππίνες Βιολογία, αλλά αγαπά και εκείνη το τραγούδι, όπως και ο Αντονι. Μαζί αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή στο «X Factor» ως «Ac Squared»: «Δεν περιμέναμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, εννοώ στα live. Θεωρώ πως μπορεί στο κοινό να μην αρέσει το ρεπερτόριό μας γιατί δεν τραγουδάμε ελληνικά, αν και θα θέλαμε πάρα πολύ, αλλά όπως μας λέει ο κ. Θεοφάνους θα γίνει και αυτό στην ώρα του» αναφέρει η Γιούνις, η οποία θεωρεί ότι ατού του γκρουπ τους είναι το γεγονός ότι με τις διασκευές τους κάνουν κάθε τραγούδι να είναι δικό τους και να έχει τη σφραγίδα τους.

Σημαντική στιγμή πάντως στη μέχρι τώρα πορεία του γκρουπ στο παιχνίδι ήταν και η προσθήκη του τραγουδιού που ερμήνευσαν στο πρώτο live, του «Shallow» της Lady Gaga στο «X Factor Global»: «Ηταν μεγάλη μας τιμή που μας επέλεξαν, εντάσσοντάς μας στον επίσημο λογαριασμό του ‘‘X Factor’’ στο ΥouΤube. Τους ευχαριστούμε πολύ» σημειώνει η Γιούνις.

X FactorOpen TV