Τηλεόραση|23.06.2020 14:05

Αναστασία Παντούση: «Μόλις ο Μανουσάκης μου πρότεινε τον ρόλο, μούδιασα»

Newsroom

Το ραντεβού μας δόθηκε σε ένα café στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνη είχε φτάσει πριν από μένα και με υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο, φορώντας ένα ψηλοκάβαλο τζιν και αθλητικά παπούτσια. Μοντέρνα, όμορφη, χαμηλών τόνων και σεμνή. Αυτές οι τέσσερις λέξεις αντιπροσωπεύουν την Αναστασία Παντούση, η οποία στα 28 της χρόνια έχει καταφέρει αρκετά πράγματα στον χώρο της υποκριτικής. Έναν χώρο που την κέρδισε από την παιδική της ηλικία.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1991 και μεγάλωσε με την οικογένειά της στα Σπάτα Αττικής. Ο πατέρας της είναι γυμναστής, η μητέρα της διακοσμήτρια και μαζί με τον μικρό της αδελφό μεγάλωσαν με απεριόριστη αγάπη.

«Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στα Σπάτα. Εκεί κάναμε και τις πρώτες μας θεατρικές ομάδες. Μόλις, όμως, γράφτηκα στο Μουσικό Γυμνάσιο στην Παλλήνη, πολλοί συμμαθητές μου έμεναν στα προάστια της Αθήνας και στο Κέντρο, οπότε άρχισα σιγά σιγά να διευρύνω τον κοινωνικό μου κύκλο. Το Μουσικό Γυμνάσιο και μετέπειτα Λύκειο έγινε η δεύτερή μου οικογένεια και διαμόρφωσε την προσωπικότητά μου σε πολλούς τομείς. Η απόφαση των γονιών μου να με στείλουν σε μουσικό σχολείο ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να μου κάνουν» εξομολογείται.

«Είχα ανέκαθεν δύο λατρείες: τις τέχνες και τα παιδιά»

Τελειώνοντας το μουσικό σχολείο, η Αναστασία είχε αποφασίσει τι θέλει να κάνει στη ζωή της, ενώ η επιλογή του συγκεκριμένου σχολείου τη βοήθησε όσον αφορά τον επαγγελματικό της προσανατολισμό. «Ενώ ήξερα από πάντα πως θέλω να γίνω ηθοποιός, η φοίτησή μου στο Μουσικό Λύκειο μού το έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο στο μυαλό μου. Οι καθηγητές ήταν μαζί μας στα όνειρά μας» εξηγεί. Αν και η ίδια ήθελε να σπουδάσει σε δραματική σχολή, οι γονείς της είχαν κάποιους ενδοιασμούς.

«Τους προβλημάτιζε το γεγονός πως ένας ηθοποιός δεν έχει πάντα σταθερή δουλειά. Οπότε με προέτρεψαν να το κάνω παράλληλα με κάτι άλλο. Κι επειδή ανέκαθεν είχα δύο λατρείες, τις τέχνες και τα παιδιά, αποφάσισα να πάω σε μια ιδιωτική σχολή για νηπιαγωγούς, την οποία και τελείωσα. Η φοίτηση ήταν τριετής. Παράλληλα με τις σπουδές, παρακολουθούσα σεμινάρια υποκριτικής. Συνδύαζα και τα δύο και ήμουν ευχαριστημένη τόσο εγώ όσο και οι γονείς μου» λέει γελώντας. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως νηπιαγωγός, ξεκίνησε να κάνει πρακτική σε σχολεία.

«Η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα από τον τρόπο που λειτουργούν τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα δημόσια νηπιαγωγεία. Οπότε αποφάσισα να ασχοληθώ ολοκληρωτικά με την υποκριτική. Ύστερα από έρευνα, βρήκα τον σκηνοθέτη Γιώργο Γρηγοριάδη που κάνει παιδικό θέατρο και πήγα για οντισιόν στο θέατρο Ορφέας για μια παιδική παράσταση. Αυτή η παράσταση διήρκεσε τέσσερα χρόνια και κάναμε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα».

Ωστόσο, η επαφή της με την τηλεόραση γίνεται συμπτωματικά ένα βράδυ, καθώς μέσα από μια κοινή παρέα γνωρίζει την casting director Ηρώ Γάλλου. «Εκείνο το βράδυ ήρθε στην Ηρώ ένα μήνυμα από την παραγωγή της σειράς Οι Συμμαθητές και μου πρότεινε να πάω στην οντισιόν. Ήταν η στιγμή αλλά και η αφορμή για τον πρώτο μου τηλεοπτικό ρόλο το φθινόπωρο του 2014».

T

«Από μικρή ηλικία κατάφερα να βιοπορίζομαι»

Στους Συμμαθητές παίζει μαζί με τους Ρένο Ρώτα, Κρατερό Κατσούλη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαριάννα Τουμασάτου και Μάριο Αθανασίου.

«Στην αρχή ήμουν πολύ ψαρωμένη και εδώ πρέπει να τονίσω τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που μου έδωσε σε αυτή την πρώτη μου προσπάθεια η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η οποία με έκανε να νιώσω απίστευτα καλά και οικεία. Άνοιξε τις φτερούγες της, με αγκάλιασε και ήταν εκεί για μένα. Στα πρώτα μου βήματα ήταν ένα στήριγμα και την ευχαριστώ πολύ» λέει με συγκίνηση.

Η Αναστασία παίζει στον πρώτο και στον τρίτο κύκλο της σειράς Οι Συμμαθητές, στο μεσοδιάστημα πρωταγωνιστεί στην ταινία της Lacta με τίτλο Κάνε το Βήμα, ενώ τη σεζόν 2016-2017 επιστρέφει στους Συμμαθητές. Την ίδια σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha Κύπρου Σαν Οικογένεια, ενώ την αμέσως επόμενη εντάσσεται στο βασικό cast της σειράς Έλα στη Θέση μου. Και όλα αυτά παράλληλα με το θέατρο, που είναι η μεγάλη της αγάπη. Με δυο συναδέλφους, τον Άρη Τσάπη και τον Γιάννη Φραγκίσκο, κάνουν τη δική τους θεατρική ομάδα και περιοδείες με την υποστήριξη της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

«Από μικρή ηλικία κατάφερα να βιοπορίζομαι και να μη ζητάω χρήματα από τους γονείς μου. Είχα ανεξαρτητοποιηθεί σε οικονομικό επίπεδο και κατάφερα να κάνω κάτι το οποίο αγαπούσα από μικρό παιδί, και ειδικά το θέατρο». Η τελευταία της θεατρική συμμετοχή ήταν στην παράσταση Κούκλες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τον περασμένο Ιανουάριο. Ένα τηλεφώνημα, όμως, που δέχτηκε δυο μήνες μετά, τον Μάρτιο του 2019, θα άλλαζε τα δεδομένα στη ζωή της.

«Ο ρόλος της Ιφιγένειας είναι ρόλος ζωής»

Είναι Σάββατο πρωί. Επίσης είναι Μάρτιος και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα η Αναστασία να είναι κάτω από τα σκεπάσματά της και να κοιμάται. Το τηλέφωνό της, όμως, χτυπά ασταμάτητα.

«Το σήκωσα και ήταν η casting director Χρύσα Ψωμαδέλλη, η οποία μου είπε να περάσω από τα γραφεία του Μανούσου Μανουσάκη για τη σειρά Το Κόκκινο Ποτάμι. Εκείνη την ημέρα ήμουν άρρωστη και την παρακάλεσα να το κανονίσουμε για την επόμενη εβδομάδα. Επέμενε, όμως, να πάω την ίδια μέρα. Έτσι, ετοιμάστηκα και πήγα στην εταιρεία Τηλεκίνηση στο Χαλάνδρι. Μόλις μπήκα, συναντήθηκα με τον κύριο Μανουσάκη και πήγαμε στο γραφείο του. Ήμουν χαρούμενη που τον γνώριζα. Εκείνος με ρώτησε τι έχω κάνει μέχρι τώρα και μιλήσαμε και για άλλα πράγματα, πέρα από τα επαγγελματικά.

Πηγή People

Open TVΑναστασία ΠαντούσηΚόκκινο ποτάμι