Τηλεόραση|15.12.2019 15:23

Live Streaming το Κόκκινο Ποτάμι: Δείτε ζωντανά το αποψινό επεισόδιο (Κυριακή 8/12)

Newsroom

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στο Open TV με μία νέα τηλεοπτική σειρά, κινηματογραφικών προδιαγραφών, το «Κόκκινο Ποτάμι». Η δραματική σειρά εποχής βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, η οποία ταξιδεύει τους τηλεθεατές στα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ποντίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα από έναν μεγάλο και θυελλώδη έρωτα.

Η ιστορία ξεκίνησε στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895 όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβώνιασε τον 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάμεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου.

Οι ραγδαίες πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον ελληνισμό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαϊδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία που ανατρέπει κάθε δεδομένο. Ένα όνειρο ζωής που θα αντισταθεί στα δεινά με μόνο όπλο την αγάπη.

Η ιστορική παραγωγή του Open, που προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 21.00 ξεδιπλώνει τη ζωντανή μνήμη της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισµού. Μια σειρά που µας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Στο σημερινό επεισόδιο (8/12) στις 21.00

Ενώ ο Μίλτος πολεμάει υπέρ της Ελλάδας, η Ιφιγένεια συνεχίζει τη δράση της από το εξωτερικό υπέρ του Ελληνικού Στρατού. Οι απειλές πλέον των Τούρκων εναντίον των οικογενειών τους στον Πόντο γίνονται πράξεις. Ο Νικολαΐδης  προσάγεται και ανακρίνεται από τον παλιό φίλο και γείτονά του Καρτάλ, που πλέον εκτελεί χρέη υπουργού της κυβέρνησης των Νεότουρκων.

Η Σοφία σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να ζητήσει τον λόγο από τον Καρτάλ, έρχεται αντιμέτωπη με την απάνθρωπη σκληράδα του και ειρωνεία. Στην είδηση ότι Μίλτος και Ιφιγένεια συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο υπέρ της Ελλάδας, ο Καρτάλ σοκάρεται και επιτίθεται στον Νικολαΐδη για την απόκρυψη της αλήθειας. Στην Αμισό ο Οσμάν εντείνει τις απειλές του στην οικογένεια Παυλίδη  προπηλακίζοντας και χτυπώντας  τον Θέμη και τον Γιώργο.

Στο Παρίσι η Ιφιγένεια περιμένει απεγνωσμένα νέα από τον Μίλτο. Ο άνθρωπος που της παραδίδει με ασφάλεια τα γράμματα, δεν είναι άλλος από τον Γάλλο λοχαγό, ο οποίος συνεχίζει να την πολιορκεί ερωτικά.

Στο πεδίο της μάχης ο Μίλτος χάνει τον φίλο και συνοδοιπόρο του, Λευτέρη αλλά το παιχνίδι της μοίρας δεν σταματά εκεί. Η ζωή και ο πόλεμος θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον αδελφικό του φίλο Κερέμ. Μία αναμέτρηση στην οποία θα δοκιμαστεί η θρησκεία, η πατρίδα και η φιλία…

Δείτε το 11ο επεισόδιο live:

Κόκκινο ποτάμιOpen TVΜανούσος Μανουσάκης