Τηλεόραση|08.12.2019 17:46

Κόκκινο Ποτάμι: 5 λόγοι για να δείτε το σημερινό επεισόδιο (8/12)

Newsroom

Άλλο ένα επεισόδιο της κυριακάτικης ιστορικής σειράς του Open «Κόκκινο Ποτάμι» υπόσχεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, που περιμένει τις εξελίξεις στην ερωτική σχέση του Μίλτου και της Ιφιγένειας, αλλά και τα δραματικά ιστορικά γεγονότα της εποχής κατά την οποία έλαβε χώρα η Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισµού. Η σειρά του Open, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, βασίζεται στο οµότιτλο µυθιστόρηµα του Χάρη Τσιρκινίδη μας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη µνήµη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που γεννιέται στα χρόνια της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας. Δύο νέοι, ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), που οι οικογένειές τους τους είχαν αρραβωνιάσει σε παιδική ηλικία, βρίσκονται έπειτα από 11 χρόνια, ερωτεύονται και χωρίζουν βίαια από τη δίνη των επιθέσεων των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών.

Διαβάστε ακόμαΚόκκινο Ποτάμι: Δείτε online το 10ο επεισόδιο της υπερπαραγωγής του OPEN

«Κόκκινο Ποτάμι»: 5 λόγοι για να δεις το 11ο επεισόδιο - Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 21.00

1. Στο πεδίο της μάχης ο Μίλτος χάνει τον καρδιακό του φίλο, Λευτέρη

Ο γλυκομίλητος Λευτέρης στο 10ο επεισόδιο της σειράς του Open «Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι ο «συνοδοιπόρος» του Μίλτου στο δύσκολο ταξίδι για τον πόλεμο. Ένας νεαρός γεμάτος όνειρα, που αγαπάει την πατρίδα του και πάει να πολεμήσει για τα ιδανικά του και για να κάνει περήφανους τους γονείς του. Ο Λευτέρης Καρακώστας κατάγεται από την Άμφισσα και σπούδαζε ιατρική στο Παρίσι. Είναι το πρόσωπο που βρίσκεται στο πλευρό του Μίλτου, συμπολεμιστής στις δύσκολες ώρες της μάχης. Στον ρόλο του Λευτέρη που χάνει τη ζωή του, ο εξαιρετικός νεαρός ηθοποιός Γιώργος Αμούτζας.

2. Η σκληρότητα των Νεότουρκων ξεδιπλώνεται  

Οι απειλές πλέον των Τούρκων εναντίον των οικογενειών τους στον Πόντο γίνονται πράξεις. Ο Νικολαΐδης προσάγεται και ανακρίνεται από τον παλιό φίλο και γείτονά του Καρτάλ, που πλέον εκτελεί χρέη υπουργού της κυβέρνησης των Νεότουρκων. Η Σοφία σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να ζητήσει τον λόγο από τον Καρτάλ, έρχεται αντιμέτωπη με την απάνθρωπη σκληράδα του και ειρωνεία. Στην είδηση ότι Μίλτος και Ιφιγένεια συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο υπέρ της Ελλάδας, ο Καρτάλ σοκάρεται και επιτίθεται στον Νικολαΐδη για την απόκρυψη της αλήθειας. 

3. Ο ξυλοδαρμός του πατέρα του Θέμη - Ο Οσμάν ξεπερνάει τα όρια 

Στην Αμισό ο Οσμάν εντείνει τις απειλές του στην οικογένεια Παυλίδη προπηλακίζοντας και χτυπώντας σκληρά τον Θέμη και τον Γιώργο. Ο Θέμης αποφασίζει να «βγάλει» από τη μέση τον Οσμάν.

4. Μίλτος και Κερέμ συναντιούνται στον πόλεμο

Στο πεδίο της μάχης ο Μίλτος χάνει τον φίλο και συνοδοιπόρο του, Λευτέρη αλλά το παιχνίδι της μοίρας δεν σταματά εκεί. Η ζωή και ο πόλεμος θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον αδελφικό του φίλο Κερέμ. Μία αναμέτρηση στην οποία θα δοκιμαστεί η θρησκεία, η πατρίδα και η φιλία… 

5. Οι εξελίξεις φέρνουν την έλευση ενός νέου προσώπου στο «Κόκκινο Ποτάμι»

Το 11ο επεισόδιο προετοιμάζει το έδαφος ώστε ο Θέµης να επιχειρήσει να βγάλει από τη µέση τον ορκισµένο εχθρό των Ελλήνων, Οσµάν. Τις ανακρίσεις για τον πυροβολισµό στον Οσµάν αναλαµβάνει, φερµένος από την Κωνσταντινούπολη, ο αξιωµατικός Αλή Οµέρογλου... 

O Αλή Οµέρογλου - όπως αναφέρει ο ηθοποιός Γιώργης Τσαμπουράκης σε συνέντευξή του στο Tv Έθνος - είναι ένας ήρωας µε θετικό πρόσηµο. Είναι Τούρκος και αυτό έχει ιδιαίτερη σηµασία σε µια εποχή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τεταµένες και υπάρχει ταυτόχρονα έξαρση του εθνικισµού. Ο Αλή είναι αξιωµατικός του τουρκικού στρατού. Με βαθµό ταγµατάρχη. Μορφωµένος άνθρωπος, κρύβει ένα µεγάλο µυστικό που θα αποκαλυφθεί στην πορεία. Έχει να κάνει µε τα πιστεύω του. Ο Αλή θα προσπαθήσει να βοηθήσει την Ιφιγένεια. 

Open TVΚόκκινο ποτάμιΜανούσος Μανουσάκης