Τηλεόραση|10.12.2019 15:49

Κώστας Νικούλι: Το σίριαλ «Έρωτας μετά» και η αντίδραση τηλεθεάτριας

Φωφώ Μπόνιου

Ο Κώστας Νικούλι εξηγεί γιατί είναι για εκείνον σχολείο η συμμετοχή του στη σειρά του Alpha «Έρωτας μετά» και αναφέρεται στη σχέση του με τη Βάσω Λασκαράκη

Πώς προέκυψε η συνεργασία;

Με είχε καλέσει ο Ανδρέας Μορφονιός για το ρόλο ενός μπάρμαν στην κωμωδία του Alpha «Σπίτι είναι». Τελικά με είδαν από την παραγωγή του «Έρωτας μετά» και βρέθηκα με το σκηνοθέτη Στέφανο Μπλάτσο να μου προτείνει το ρόλο του Δημήτρη. Φυσικά, μου άρεσε πολύ ο ρόλος μου, ενθουσιάστηκα και έτσι ξεκινήσαμε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης που υποδύεστε;

Είναι ένα παιδί που έχει μεγαλώσει δύσκολα, ήταν αποτέλεσμα βιασμού. Είναι ένα παιδί που προέκυψε με πολύ βίαιο τρόπο, ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο, σε αναμορφωτήριο, σε φυλακές ενηλίκων, ένας άνθρωπος που δεν έχει ταυτότητα. Και γι’ αυτό αναζητά τη μητέρα του και ξεκινά για εκείνον ένα ταξίδι ωρίμανσης και αναγνώρισης της ταυτότητάς του.   

Έχετε κοινά με τον ήρωα;

Πάρα πολλά, κι εγώ είχα αναμετρηθεί με αυτά τα θέματα ταυτότητας και πού ανήκω.

Από πλευράς εξελίξεων τι να περιμένουμε από το δικό σας ρόλο;

Ο Δημήτρης θα παίξει καθοριστικό ρόλο, θα συγκρουστεί με τους δικούς του δαίμονες, θ’ αναλογιστεί αυτά που τον απασχολούν. Κι αυτός ψάχνει ένα τρόπο εξιλέωσης, να ηρεμήσει, να μάθει την ταυτότητα του, να μάθει ποιος είναι ο πατέρας του και φυσικά να δει τη μητέρα του ν’ αναγνωρίζει το παιδί της.

Ποιος είναι ο πατέρας του τελικά;

Είναι μεγάλη ιστορία. Θα το δούμε στη συνέχεια. Είναι ήρωας που έχει αναφερθεί. Εγώ βέβαια προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μία ανατροπή στο τέλος και να είναι άλλος ο πατέρας του. 

Πώς θα μάθει η Άννα ότι είστε γιος της;

Ο Δημήτρης καταπιέζεται αφόρητα που είναι στον ίδιο χώρο μαζί της. Φτάνει στο τέλμα και γίνεται εν βρασμώ η αποκάλυψη από την πλευρά του. Και ίσως όμως να μην είναι αυτό που περίμενε ο Δημήτρης από την αντίδραση της Άννας.

Γιατί; Ποια θα είναι η αντίδρασή της;

Η αντίδρασή της είναι σοκαριστική. Δεν μπορεί να το πιστέψει.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Βάσω Λασκαράκη, που υποδύεται την Άννα στο «Έρωτας μετά»;

Πάρα πολύ καλή. Υπάρχει μία προστασία από την πλευρά της και από την πρώτη στιγμή συνεργαστήκαμε άψογα.

Θεωρείται ότι είναι «σχολείο» για σας η συμμετοχή σας σε αυτό το σίριαλ;

Ξεκάθαρα γιατί πρώτη φορά έρχομαι σε επαφή με καθημερινό γύρισμα και καθημερινή σειρά. Επίσης, παρατηρώ το πως μπορούν να γίνουν τα πράγματα σε περιορισμένο διάστημα και πως πρέπει να είμαι ήρεμος για το ρόλο μου.

Ο κόσμος στο δρόμο σάς μιλάει για το σίριαλ;

Ναι και δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Προ ημερών είμαι σταματημένος σ’ ένα φανάρι, έρχεται μία κυρία μπροστά από το αμάξι μου, με κοιτάζει στα μάτια και μου λέει ότι βλέπει τη σειρά και δεν θέλει να είμαι τόσο άγριος.

Παρά το νεαρό της ηλικίας σας έχετε διακριθεί, κερδίζοντας δυο βραβεία για το ρόλο σας σε κινηματογραφική ταινία. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Μόνο τυχερός μπορώ να νιώθω. Είναι καλές σημαδούρες όλα όσα επαγγελματικά συνέβησαν. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι αναγνωρίζεται η δουλειά σου και ότι αυτό που φτιάχνω κάτι αποφέρει και μου δίνει δύναμη. Ωστόσο κάθε μέρα είναι καινούρια μέρα και προσπαθώ να κοιτάζω το σήμερα, το τώρα και καθημερινά να διαχειρίζομαι τη συνθήκη αυτής της στιγμής. Είμαι ευγνώμων και ευχαριστώ όσους με βοήθησαν. Συνεχίζω και από δω και πέρα όλα ξεκινάνε.

Τηλεόραση βλέπετε;

Ναι όποτε είμαι σπίτι. Βλέπω το «Έρωτας μετά», βλέπω ταινίες, ξένες σειρές και ποδόσφαιρο. Για μένα η τηλεόραση είναι χαλάρωση.    

Θεατρικά πού σας βρίσκουμε φέτος;

Συμμετέχω στην παράσταση «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τους Κώστα Καζάκο, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και Γεράσιμο Γεννατά. Με το Γεράσιμο είχα ξαναδουλέψει και έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και σχέση. Με τους υπόλοιπους ήταν ένα βάρος, άλλο να ακούς εμπειρίες από άλλους και άλλο να συνεργάζεσαι μαζί τους. Ο καθένας τους στάθηκε δίπλα μου και με βοήθησαν πολύ. Ακόμα και ο κ. Καζάκος μου δίνει οδηγίες. Εγώ το παίρνω σαν ευαγγέλιο, τους ευχαριστώ που ασχολήθηκαν μαζί μου.    

Alpha TVΈρωτας μετά