Εικόνες: Το ταξίδι στη Βιρμανία συνεχίζεται… (vid)
NewsroomΟ Τάσος Δούσης μοιράζεται μαζί μας «Εικόνες» που μας ταξιδεύουν για μια ακόμα εβδομάδα στην ονειρική Βιρμανία (Μιανμάρ), έναν ξεχωριστό προορισμό στην Ασία που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Η «χρυσή γη» με τη μακρόχρονη ιστορία της εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη! Στη Βιρμανία η λατρεία του Βούδα έχει ταυτιστεί με την καθημερινή ζωή. Ναοί και μοναστήρια δεσπόζουν σε κάθε σημείο.
Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του ταξιδεύουν προς τη λίμνη Ίνλε, μία λίμνη με πλωτά μποστάνια και υδάτινους λαβύρινθους γύρω από την οποία βρίσκονται δεκάδες γραφικά ψαροχώρια. Εκεί συναντάνε τους φημισμένους «χορευτές ψαράδες», γνωστούς για τον επιδέξιο τρόπο ψαρέματος.
Στη συνέχεια, κάνουν μια «βουτιά» στον πολιτισμό της φυλής Καγιάν, Οι γυναίκες της φυλής από παιδική ηλικία φορούν στο λαιμό τους δαχτυλίδια από ορείχαλκο, καθώς σύμφωνα με τον πολιτισμό τους ο μακρύς λαιμός είναι στοιχείο ομορφιάς- χαρακτηριστικό που τις έχει κάνει γνωστές ανά τον κόσμο ως « γυναίκες-καμηλοπαρδάλεις».
Αφού επισκεφτούν ένα παραδοσιακό εργοστάσιο πούρων, το ταξίδι συνεχίζεται στο αρχαίο βασίλειο του Μπαγκάν στην κεντρική Μιανμάρ, την ιερή πεδιάδα με τους χιλιάδες ναούς. Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του κάνουν βόλτα με αερόστατο, φτάνουν στο ιερό βουνό Popa με το ηφαίστειο, αλλά και στο χωριό Μιναντού που κλέβει τις εντυπώσεις.
- Πώς ο κύκλος βίας στη Γαλλία θα επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές - Διεθνολόγος εξηγεί στο ethnos.gr
- «Παραλιακό Βατικανό» με καφετέριες και κλαμπ χωρίς έλεγχο των δήμων βλέπουν εννέα δήμαρχοι της νότιας Αττικής
- Το AI που δουλεύει για τον Μητσοτάκη, ο Καρατζαφέρης που «κυβερνά» και το άνοιγμα του Άδωνι σε Καραμανλή
- Με «γαλλικό κλειδί» θέλει να ανοίξει την πόρτα της συσπείρωσης η κυβέρνηση: Το αφήγημα και τα πυρά