Τηλεόραση|15.12.2019 15:17

Κόκκινο Ποτάμι: 5 λόγοι για να δείτε το σημερινό επεισόδιο (15/12)

Newsroom

Άλλο ένα επεισόδιο της κυριακάτικης ιστορικής σειράς του Open «Κόκκινο Ποτάμι» υπόσχεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, που περιμένει τις εξελίξεις στην ερωτική σχέση του Μίλτου και της Ιφιγένειας, αλλά και τα δραματικά ιστορικά γεγονότα της εποχής κατά την οποία έλαβε χώρα η Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισµού. Η σειρά του Open, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, βασίζεται στο οµότιτλο µυθιστόρηµα του Χάρη Τσιρκινίδη μας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη µνήµη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που γεννιέται στα χρόνια της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας. Δύο νέοι, ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), που οι οικογένειές τους τους είχαν αρραβωνιάσει σε παιδική ηλικία, βρίσκονται έπειτα από 11 χρόνια, ερωτεύονται και χωρίζουν βίαια από τη δίνη των επιθέσεων των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών.

«Κόκκινο Ποτάμι»: 5 λόγοι για να δεις το 12ο επεισόδιο - Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 21.00

Ο Θέμης στήνει παγίδα θανάτου στον Οσμάν

Η επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής Παυλίδης στα χωράφια από τον Οσμάν τον αφήνει σοβαρά τραυματισμένο, στερώντας του τη δυνατότητα να περπατήσει ξανά. Κυριευμένος από οργή, ο μικρότερος γιος του, ο Θέμης, κυριεύεται από οργή και αποφασίζει να απαντήσει στον Οσμάν και τους ανθρώπους του. Ο Θέμης επιχειρεί μαζί με τον αδελφό της Βασιλικής, τον Παναγιώτη, να βγάλουν απ’ τη μέση τον ορκισμένο εχθρό των Ελλήνων Οσμάν. Οι ταραχές που ξεσπάνε μετά από την ενέδρα που του στήνουν παίρνουν μεγάλες διαστάσεις.

Η ζωή των Ελλήνων στα παράλια του Πόντου γίνεται ανυπόφορη

Οι ταραχές που ξεσπάνε μετά από την ενέδρα που του στήνουν παίρνουν μεγάλες διαστάσεις. Η ζωή των Ελλήνων στα παράλια του Πόντου γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, με το φόβο να γίνεται πια κυρίαρχο συναίσθημα. 

Η εμφάνιση του Αλή Ομέρογλου παίζει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις

O Αλή Οµέρογλου - όπως αναφέρει ο ηθοποιός Γιώργης Τσαμπουράκης σε συνέντευξή του στο Tv Έθνος - είναι ένας ήρωας µε θετικό πρόσηµο. Είναι Τούρκος και αυτό έχει ιδιαίτερη σηµασία σε µια εποχή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τεταµένες και υπάρχει ταυτόχρονα έξαρση του εθνικισµού. Ο Αλή είναι αξιωµατικός του τουρκικού στρατού, με βαθµό ταγµατάρχη. 

Η γνωριμία του Αλή με την Ιφιγένεια θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις

Τις ανακρίσεις για τον πυροβολισμό του Οσμάν θα αναλάβει ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Αλή Ομέρογλου, ο οποίος έρχεται εσπευσμένα από την Κωνσταντινούπολη. Ο Αλή κρατά καλά φυλαγμένο ένα μεγάλο μυστικό. Είναι περήφανος, τολμηρός και δίκαιος και η εμφάνισή του θα παίξει καταλυτικό, αλλά και αναπάντεχο ρόλο στις εξελίξεις. Το ίδιο και η γνωριμία του με την Ιφιγένεια.

Το Κόκκινο Ποτάμι: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Νοέμβριο

Η σειρά του OPEN «Το Κόκκινο Ποτάμι», που διαδραματίζεται στα χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο επεισόδιο. Και τον μήνα Νοέμβριο «Το Κόκκινο Ποτάμι» ήταν πρώτο πρόγραμμα στη ζώνη μετάδοσής του, σημειώνοντας μέσο όρο τηλεθέασης 22,1% στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών, με διαφορά 3 μονάδων από το δεύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό. 

Ο μέσος όρος τηλεθέασης στις γυναίκες 18-54 ετών ήταν 25,4% και στις γυναίκες 45-54 ετών 32,3%. «Το Κόκκινο Ποτάμι» τον μήνα Νοέμβριο παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 3.500.000 τηλεθεατές. Η σειρά του OPEN, «Το Κόκκινο Ποτάμι», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21.00.

T
Κόκκινο ποτάμιOpen TVΜανούσος Μανουσάκης