Τηλεόραση|05.01.2020 16:55

Live Streaming το Κόκκινο Ποτάμι: Δείτε ζωντανά το αποψινό επεισόδιο (Κυριακή 15/12)

Newsroom

O σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στο Open TV με μία νέα τηλεοπτική σειρά, κινηματογραφικών προδιαγραφών, το «Κόκκινο Ποτάμι». Η δραματική σειρά εποχής βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, η οποία ταξιδεύει τους τηλεθεατές στα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ποντίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα από έναν μεγάλο και θυελλώδη έρωτα.

Η ιστορία ξεκίνησε στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895 όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβώνιασε τον 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάμεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου.

Οι ραγδαίες πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον ελληνισμό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαϊδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία που ανατρέπει κάθε δεδομένο. Ένα όνειρο ζωής που θα αντισταθεί στα δεινά με μόνο όπλο την αγάπη.

Η ιστορική παραγωγή του Open, που προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 21.00 ξεδιπλώνει τη ζωντανή μνήμη της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισµού. Μια σειρά που µας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Στο σημερινό επεισόδιο (15/12) στις 21.00

Η Ιφιγένεια, βλέποντας σε μια προβολή επικαίρων της «Πατέ» τον Μίλτο τραυματισμένο, αποφασίζει να αψηφήσει κάθε κίνδυνο και να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να τον βρει. Η επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής Παυλίδης στα χωράφια από τον Οσμάν τον αφήνει σοβαρά τραυματισμένο, στερώντας του τη δυνατότητα να περπατήσει ξανά. Ο μικρότερος γιος του, ο Θέμης, κυριεύεται από οργή και αποφασίζει να απαντήσει στον Οσμάν και τους ανθρώπους του.

Ο Θέμης επιχειρεί μαζί με τον αδελφό της Βασιλικής, τον Παναγιώτη, να βγάλουν απ’ τη μέση τον ορκισμένο εχθρό των Ελλήνων Οσμάν. Οι ταραχές που ξεσπάνε μετά από την ενέδρα που του στήνουν παίρνουν μεγάλες διαστάσεις.

Η ζωή των Ελλήνων στα παράλια του Πόντου γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, με το φόβο να γίνεται πια κυρίαρχο συναίσθημα. Τις ανακρίσεις για τον πυροβολισμό του Οσμάν θα αναλάβει ο λοχαγός Αλή Ομέρογλου, ο οποίος έρχεται εσπευσμένα από την Κωνσταντινούπολη. Η εμφάνισή του θα παίξει καταλυτικό, αλλά και αναπάντεχο ρόλο στις εξελίξεις.

Δείτε το 12ο επεισόδιο live:

OPENΜανούσος ΜανουσάκηςΚόκκινο ποτάμι