Τηλεόραση|23.01.2020 14:21

Το OPEN στην Κολομβία: Η σκοτεινή «διαδρομή της κοκαΐνης» και η συνάντηση με τον αδελφό του Escobar

Newsroom

Μέχρι σήμερα μέσα από το «Celebrity Travel» o Νίκος Κοκλώνης μας ταξιδεύει σε προορισμούς-όνειρο ζωής, παρέα με ένα διάσημο καλεσμένο, και μαζί μας συστήνουν τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες που μπορούμε να ζήσουμε σε κάθε τόπο. Περνώντας μαζί με τον καλεσμένο του ένα μεγάλο διάστημα, ο Νίκος Κοκλώνης μας τον επανασυστήνει, μέσα από εξομολογητικές συνεντεύξεις που συχνά οδηγούν σε αναπάντεχες αποκαλύψεις.

Αυτή τη φορά, όμως, το περιεχόμενο του «Celebrity Travel» είναι πολύ διαφορετικό. Από χθες ο παρουσιαστής, μαζί με την αρχισυντάκτρια της εκπομπής Αγγελική Ρίζου και τον σκηνοθέτη Κώστα Καπετανίδη βρίσκονται στην Κολομβία με προορισμό την πόλη Μεντεγίν, εκεί που έζησε και έδρασε ο Pablo Escobar.

Eίναι ένα ταξίδι που χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας, σε συνέχεια μεγάλης σχετικής έρευνας. Χρειάστηκαν ειδικές άδειες και μέτρα ασφαλείας για να ξεκινήσει το οδοιπορικό. Μέχρι σήμερα υπάρχουν δημοσιογράφοι που έχασαν στη ζωή τους στην προσπάθεια να καταγράψουν την μυστική διαδρομή της κοκαϊνης -από την παραγωγή μέχρι τη διακίνηση σε Ευρώπη και Αμερική.

Ο Νίκος Κοκλώνης θα βρεθεί στα μέρη που μεγάλωσε ο θρυλικός Pablo Escobar, αλλά και στη γειτονιά Los Olivos στην περιοχή Laureles όπου έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμούς μία μέρα μετά τα 44α του γενέθλια. Θα επισκεφτεί το σημείο που έχει ταφεί στο κοιμητήριο Montesacro και θα συναντήσει τον αδελφό του Roberto, οικονομικό εγκέφαλο του Μεντεγίν καρτέλ, ο οποίος συνελήφθη και πέρασε 10 χρόνια στη φυλακή -το 1992 είχε αποδράσει μαζί με τον αδελφό του, αλλά ένα χρόνο μετά παραδόθηκε στις αρχές.

Το επεισόδιο του «Celebrity Travel» θα προβληθεί στο Open στις αρχές Φεβρουαρίου.

OPENΚολομβίαΝίκος ΚοκλώνηςCelebrity Travel